2munkahelynek egyszerre mik a következmémyei? Mit kell tennünk?
3
Nem értem miért írod az egyes válaszára, hogy légből kapott. A kérdező párja is megtette, nem, elment Táppénzre??? Csak a munkahely jóindulatán múlt, hogy nem tették lapátra ez idő alatt, megtehették volna, mivel pont a törvényt kijátszó munkavállalók miatt lépett érvénybe az, hogy valaki ne dögöljön hónapokig, évekig otthon, és ne lehessen emiatt kirúgni.
Ha a munkahely, munkáltató tudomására jut a táppénz alatt létesített munkaviszony, befizetett 15 ezer egynéhány forint ellenében akár feljelentést is tehetnek az OEP-nél.
# 5
Leginkább azért, mert nem igaz. Nem tiltja semmi egy másik munkaviszony létesítését táppénz alatt. Vizsgálatot lehet kezdeményezni, persze. De addig csak feltételezés a táppénzcsalás.
"Csak a munkahely jóindulatán múlt, hogy nem tették lapátra ez idő alatt"
Ezt meg nem tudom értelmezni jelen esetben. A kérdező épp arról beszél, hogy a felmondási idejét tölti. Már rég nem lehet arról beszélni, hogy "lapátra tenni". Amúgy is, az nem lehet indok egy felmondásra, hogy "szerintem te táppénzcsaló vagy, hiszen elmentél táppénzre".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!