Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2017 januártól fog emelkedni...

2017 januártól fog emelkedni a szociális segély, illetve a közmunkabér, és a munkaügyi által támogatott tanfolyamok mellé járó juttatás ami 53000 FT? Mert erről nem nagyon beszélnek sehol.

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 18:43
1 2 3
 21/28 Sándor G ***** válasza:
28%

19/20,-nek teljesen mindegy hogyan értelmezed, a lényeg az hogy ez nem német orsz., és nem ausztria, itt 1-2ember élete nem számít, de 250ezer emberé sem, akik ki estek a rendszerből, de még a regisztrációból is.

erre is van elemzés, statisztika, csak Mo-on sehol nem beszélnek róla.

szégen ez az ország, ahogy van.

2016. nov. 28. 16:09
 22/28 Sándor G ***** válasza:
32%

Mai napon, és a múltkor is, láttam az elkeseredett munkanélküli, többnyire, 20-30évesek arcát, amikor bementek a kp.ba,

soha nem fogom elfelejteni, ennek a tetves kormánynak pedig nincs bocsánat, az elmúlt 6évért, de az előző 20évért sem, amikor átverték az emberek nagyrészét..

akasztófára valók, mind.

2016. nov. 28. 16:13
 23/28 anonim ***** válasza:
Pontosan tudom, hogy mi kell az igényléséhez, azt az igazolást a munkaügyi állítja ki, legutóbb szó szerint rám tukmálta az ügyintéző, mikor nekem nem kellett. Úgy látszik rajtad nem lehet segíteni.
2016. nov. 28. 19:06
 24/28 Sándor G ***** válasza:
0%

Te is egy értelmetlen ember lehetsz, a sok közül.

Már megmondták,hogy nam adnak hatósági bizonyítványt, a /munkaügyön/,ami a járási hivatalban található.

Mivel csak az jogosult az f.h.t. igénylésére,aki legutóbbi munkahelyén,közmunkát végzett.

Ez egy új szabály, törvény, aug.óta van érvényben.

az hogy neked szerencséd volt. fél évvel, vagy 1évvel ezelőtt, mert kiadták a papírt, és megadták az ellátást, rajtam, /rajtunk/itt, helyben nem segít.

Egyébként, mint írtam kiközvetitettek 3embert a fürdőhöz, /az egyik én vagyok/, megeggyeztünk az igazgatóval, hogy mindenkit behívnak 2nap próba munkára, és ezután dönti el a vezetőség kit fognak alkalmazni, karbantartóként.

Nem olyan egyszerű a helyzet, mint rég, nincs jogod semmihez, munkahely pedig kevés van, vidéken.

Ezt akarták Orbánék, minden szegény ember a saját bőrén érzi,

Se ellátás, se munka, sehol a megélhetés, házat pedig eladni nem lehet.

2016. nov. 29. 05:45
 25/28 anonim ***** válasza:

Akkor értelmezd ezt, mert egy szóval sem írják, hogy csak az igényelheti, aki közmunkát végzett előtte, forrás:kormányablak.hu

Ki jogosult az eljárásra?

A járási hivatal aktív korúak ellátására való jogosultságot állapít meg annak az aktív korú személynek,

a) aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, aki legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50%-os mértéket, vagy

b) aki vakok személyi járadékában részesül, vagy

c) aki fogyatékossági támogatásban részesül, vagy

d) akinek esetében a munkanélküli-járadék, álláskeresési járadék, álláskeresési segély, vállalkozói járadék (a továbbiakban együtt: álláskeresési támogatás) folyósítási időtartama lejárt, vagy

e) akinek esetében az álláskeresési támogatás folyósítását keresőtevékenység folytatása miatt a folyósítási idő lejártát megelőzően szüntették meg, és a keresőtevékenységet követően az Flt. alapján álláskeresési támogatásra nem szerez jogosultságot, vagy

f) aki az aktív korúak ellátása iránti kérelem benyújtását megelőző két évben az állami foglalkoztatási szervvel vagy a rehabilitációs hatósággal legalább egy év időtartamig együttműködött, vagy

g) akinek esetében az ápolási díj, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, a rendszeres szociális járadék, a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka, az átmeneti járadék, a rehabilitációs járadék, a rokkantsági nyugdíj, a baleseti rokkantsági nyugdíj, a megváltozott munkaképességű személyek ellátása, az ideiglenes özvegyi nyugdíj folyósítása megszűnt, illetve az özvegyi nyugdíj folyósítása a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 52. §-ának (3) bekezdése szerinti okból szűnt meg, és közvetlenül a kérelem benyújtását megelőzően az állami foglalkoztatási szervvel vagy a rehabilitációs hatósággal legalább három hónapig együttműködött,

feltéve, hogy saját maga és családjának megélhetése más módon nem biztosított, és keresőtevékenységet nem folytat.

Az ügyfél az eljárásban képviselő vagy meghatalmazott útján is eljárhat.

Nem állapítható meg az aktív korúak ellátására való jogosultság annak a személynek, aki

a) előzetes letartóztatásban van, elzárás büntetését, illetve szabadságvesztés büntetését tölti,

b) a 3. § (3) bekezdése alá tartozik, és – a határ menti ingázó munkavállalókat kivéve – tartózkodási joga megszűnt vagy tartózkodási jogának gyakorlásával felhagyott,

c) gyermekgondozást segítő ellátásban, illetve gyermeknevelési támogatásban részesül,

d) gyermekgondozást segítő ellátásra jogosult, a gyermek egyéves korának betöltéséig,

e) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény szerint álláskeresési támogatásban részesül,

f) katonai szolgálatot teljesít,

g) köznevelési, illetőleg felsőoktatási intézményben nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat, vagy

h) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény szerint képzési támogatásként keresetpótló juttatásban részesül,

I) a megváltozott munkaképességű személyek ellátásában részesül,

j) az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény szerint felzárkózást elősegítő megélhetési támogatásban részesül.

2016. nov. 29. 07:47
 26/28 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy beleszólok, de nekem szeptemberben kellett felülvizsgálatra mennem, mert odáig járt az FHT, (ez a régi szoc. segély, ugye?) de mivel nem tudtam 30 nap bejelentett munkaviszonyt igazolni, ezért megszüntették. Többször kiközvetítettek engem közmunkára, de a munkaügyisek rendesek voltak, és sikerült iyen, olyan indokkal elkerülnöm a közmunkát. Ha 30 napot tudtam volna igazolni, mai napig járna a támogatás, ha nem mentem volna el tanfolyamra szakmát tanulni munkaügyi támogatásával, így az ingyenes tanfolyam mellett, ami kb 600000Ft-ba kerülne, havi 53000Ft-ot is kapok a tanfolyam végéig. :) Tehát a lényeg, hogy nem szüntették még meg az FHT-t aki most kéri szerintem!
2016. nov. 30. 08:38
 27/28 Sándor G ***** válasza:

senki nem állította, hogy megszüntették volna, viszont jövőre meg fogják szüntetni, az álláskeresői összegét pedig csökkenteni akarja a kormány tervezete szerint,

de ebből nem lesz semmi, mert a polgármesterek, helyi vezetők nagyon tiltakoznak..

A lényeg az hogy ha regisztrált álláskereső valaki, akkor azt a foglalkoztatási hivatal, /munkaügy./visszavezeti a munka világába, vagyis segíti elsősorban, a képzettségének megfelelő helyre berakni..

Mert mostanában, elég segítőkészek voltak, így sikerült villanyszerelő-karbantartóként elhelyezkednek, a liget fürdőben, igaz közfoglakoztatott szerződéssel, és csak 101480ft/bruttó fiz.el, viszont még ez is jobb, mint a kinti felesleges, cserjézés, járdajavítás,város-rendezés című munka, a hidegben.

Sokaknak, sajnos csak az értelmetlen, és/vagy tróger melo jut, elég szomorú a helyzete sok ezer embernek, ebben az országban.

2016. dec. 1. 19:33
 28/28 anonim ***** válasza:
66%
Sándor G. Neked járna az fht. Ha meg nem, kitöltesz egy nyomtatványt, hogy külön háztartásban élsz anyukáddal 1 címen.
2017. jan. 8. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!