Mi van, ha munkanélküli szociális juttatás ideje alatt az önkormányzat olyan munkára utal ki, ami nem a végzettségemnek megfelelő?
Vagy ellátod, vagy ugrik a segély.
Most ugye te se gondolod komolyan, h pacsira fog neked járni a segély, mert elvégeztél egy bohócképzőt...
Amikor regeltem az önkormányzatnál, annyit mondott a csaj, hogy a végzettségemnek megfelelő munkakört fognak kiosztani. A végzettségem info szakérettségi egy eléggé elismert szakközépiskolában, amiről direkt be is kérték az érettségimet, hogy az alapján adjanak majd munkát. A takarításhoz, szerintem nem kell egy k@rv@ érettségi, nem is a munka a legnagyobb bajom, hanem a hely ahova vinni akarnak. Tisztában vagyok vele, hogy, ha nem fogadom el, akkor ugrik a 22rongy, de a jó k anyjukat, ha ilyen melóra akarnak kirakni.
A másik, amit nem tudok, ha esetleg elvállalnám és közbe mondjuk behívnak valahova interjúra, amire elég nagy esély van, mert heti rendszerességgel járok, akkor mi van?! Ha nem megyek be dolgozni, akkor ugrik minden?!
Nem kell végzettségednek megfelelő adniuk. Nekem nem jó nevű iskolai érettségim volt hanem 2 diplomám nyelvvizsgám mégis elküldtek.
Meg kell beszélni ha állásinterjúra mész akkor más nap ledolgozod azt a napot.
Bocsi, de tényleg úgy beszélsz, mintha olyan nagy durranás lenne a végzettséged. De lásd be, ez semmi, legalábbis a munkaerőpiacon. Tanulnod kellene még, ha nem akarsz az út szélén kapirgálni.
Mivel be vagy regisztrálva, így bármilyen munkára kiküldhetnek, senki nem fogja a végzettségedet nézni. Irodai munkára azokat küldik, akiknek diplomájuk van. Az érettségi ma már semmi.
"de, nem fogok elmenni fogatlan nyolcosztályosok mellé minimálbérért seperni, az biztos"
Igen, ertjuk, hogy te kulonb vagy, meg kenyelmesebb otthon ulni es az adofizetok penzen eloskodni.
Azért egy érettségi akár milyen iskolából is( ha olyan jó iskola lett volna minimum egyetemre mentél volna tovább)nem nagy szám. Szakma meg érettségi után egy év vagy OKJ tanfolyamon pár hónap attól még nem vagy egy nagy szám. Nem kellene ennyire fennhordanod az orrod.
Egy hónap közmunka után megtaláltam a tökéletes munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!