Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahely bejelentve? Bejelent...

Munkahely bejelentve? Bejelentés nélkül? Adómentesen? Hogyan éri meg?

Figyelt kérdés

28 éves mestervizsgás szakmunkás vagyok.

Adótanácsadó-könyvelő ismerősöm azt mondja, hogy a bejelentett munka miatt kb. 130eFt-al károsit meg minket a NAV havonta (munkaadómat és engem összesen), amiért én dolgozom meg, de a politikusok kapják.

Megkérdeztem egyéni vállalkozókat és Kft-vállalkozókat. Ök saját munkaadóik, maguk döntenek, hogy saját magukat hogyan jelentik be. Minimálbérrel vagy az alatt (részmunkaidő) volt a válasz.

Megkérdeztem a nyugdijfolyósitót, hogy az az érv, hogy jó nyugdijam lesz, ha bejelentett munkát végzek, mennyire garantált. Kiröhögtek.

Gyurcsány lenyúlta a 13 havi nyugdijat, a FIDESZ pedig a mágán nyugdijpénztárakat.

Megkérdeztem a polgármesteri hivatalt segélyekről, támogatásokról (lakhatási, étkezési, közgyógy, rendkivüli szociális, stb.) mindenütt annál jogosultabb vagyok, minél kisebb az egy főre eső jövedelem.

Megkérdeztem a tápénzt, gyest gyedet (bár férfi vagyok) csak igen rövid időre, és kicsi mértékben nő akkor, ha nő az adóbevételem.

Mivel szégyellném, ha ’kiváló adófieztő’ kitüntetést kapnék, inkább éljek jól, akkor most dolgozzak teljesen bejelentés nélkül, vagy heti egy-két órára bejelentve?

Mit tanácsoltok?

2015. febr. 7. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
22%

"bejelentett munka miatt kb. 130eFt-al károsit meg minket a NAV havonta"

Te nem használod az utakat?

Te nem jársz orvoshoz?

Te nem jártál iskolába?

Te utánad nem kaptak családi pótlékot?

Neked nem biztosítják a közbiztonságot?

.

.

.

stb????

Tény, hogy rengeteget ellopnak a befizetett pénzből, de minél kevesebben fizetnek adót,annál nagyobb lesz a mérték, hogy befolyjon a szükséges összeg, és működőképes maradjon az ország.

2015. febr. 7. 21:03
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Jézusom, neked agyad nulla. :D
2015. febr. 7. 21:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mind két verziót kipróbáltam és bejelentés nélkül jutottam 1-ről a 2-re és 2-ről a 3-ra.
2015. febr. 7. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Arra vigyázz, hogy fizetve legyen a tb-d.
2015. febr. 7. 21:29
 5/8 A kérdező kommentje:

Az utolsó bejegyzésben szó esik a TB-röl. Ugy hallottam, hogy ha beregisztrálok munkanélküliként, az állam az egyik zsebéből a másikba áttéve kifizeti saját magának utánam a TB-t. Igaz-e ez, vagy mi az a minimális TB, amit fizetni kell, hiszen az egészségügyi ellátás nem lesz attól semmivel sem jobb, hogy több TB-t fizetek a feltétlen szükségesnél. Söt akkor lesz jobb (vagy olcsóbb) az egészségügy, ha kevés az adózott jövedelmem , mert akkor kapok ingyen gyógyszert, közgyógy igazolványt és hasonlókat.

Ki tud itt konkrét információkat, számokat, stb.

2015. febr. 8. 02:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Jó nagy baromságot irtál le első hozzászólóként:

’minél kevesebben fizetnek adót,annál nagyobb lesz a mérték,’

Ezt tipikusan azok a politikusok mondják igy lakóssági fórumokon, akik lopják az adóforintjainkat. Valószinű te is ilyen tolvaj vagy, tehát véleményed nem mérvadó, arra megy ki játék, hogy többet tudj lopni.

A második felszólaló meg is irta rólad a véleményét azonnal.

Egyedül a 27% Afa (a pénzem közel egyharmada), bőven elég ahhoz, hogy állam bácsi megéljen és azokra az alamizsnákra is teljen belőle, amiket felsorolsz. Sőt még ebből is telik ellopnivalóra nektek. Remélem nem haragszol, ha randább bünözönek tartlak téged és bandádat, mint azokat aki csak sima zsebtolvajok, rablók, stb., mert ő ellenük bizonyos óvóintézkedésekkel lehet védekezni.

A 27% Afat nehéz elkerülni, nem mehetek ki minden kiló kenyérért Bécsbe megvenni. Be van épitve az árba.

Tipikus példa, amikor bevezették az on-line pénztárgépeket, akkor felment a csont nélküli sertéshús ára a korábbi 990.-Ft-ról kb. 1600.-Ft-ra.

Szerintem az adó mértékét nem az határozza meg, hogy mennyi a szükséges, vagy igazságos, hanem az, hogy mennyit lehet a néptől maximálisan ellopni, hogy épp hogy ne törjön ki a forradalom.

2015. febr. 8. 02:58
 7/8 Dudok Andrásné ***** válasza:
88%
Sajnos jól látod a dolgokat!!!Én ledolgoztam bejelentve 41 évet és erre 57ezer lett a nyugdijam.Ebből az utóbbi12 év volt vállalkozás és nem minimálbéres.Megérte?????Pedig csak a 12 év alatt közel 8 millió ft járulékot fizettem be.Sajnos ma Magyaro.n azok élnek jól akik nem dolgoznak.
2015. febr. 8. 23:09
 8/8 anonim válasza:
88%

Ha a nyugdij lenne szempont, akkor baromság bejelentve lenni, vagy vállalkozóként magas alappal bejelenteni magad. Barátom, aki a Nyugdijintézetnél matematikus és sok mindent lát a számitógépeiról mint az átlagember, azt számitotta ki, hogy vállalkozónak, akár egyéni vállalkozó, akár Kft tag és tulajdonos, a lehető legalacsonyabbra kell magát bejelenteni. Minden többlet forint visszatérülése nyugdijból kb.160 életkorod felett lesz pozitiv mérlegű.

Inkább a bejelentés hiánya miatti többletpénzedet fektesd be, vegyél rajta valutát, aranyat, bérbeadható ingatlant vagy éppen gépeket, amikkel maszekolhatsz.

Egyedül az nem buli, ha a többletkeresetedet feléled és semmit sem tartalékolsz belőle magadnak.

A kormány a javunkat akarja, de mi pedig inkább megtartanánk a javainkat.magunknak

2015. febr. 10. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!