2 órára voltam bejelentve a munkáltatómnál, jár e közös felmondás esetén a SZABADSÁGPÉNZ?
Közös felmondás nem létezik, csak felmondás, vagy közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés.
Teljesen mindegy, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszonyod, ha van ki nem vett időarányosan járó szabadságod, akkor jár a szabadságmegváltásra az összeg.
Természetesen a mértéke nem egy 8 órásnak megfelelő összegű lesz, mivel 2 órás munkaidőben voltál foglalkoztatva. De napokban ugyanannyi jár, mint egy teljes munkaidősnek, csak összegben nem.
Köszönöm!
Egy Pizzériában dolgoztam, mint kisegítő, és diszpécser. Naptárba lett vezetve, ki hogyan dolgozik.. Nem tudom, mi alapján lenne elszámolva a szabadságpénz. Sajnos teljesen tudatlan vagyok ebben a témában!
Gondolom, van egy munkaszerződésed, amelynek kötelező tartalmi eleme a munkaidő meghatározása.
A Tied ezek szerint részmunkaidő, heti 10 órában.
Neked is ugyanannyi szabadság jár, mint az ugyanolyan korú akár 8, vagy akár 6, vagy akár 1 órás munkaidőben dolgozónak, hiszen a szabadság mértéke nem függ a munkaidő hosszától, hanem a korod alapján jár.
A munkaidő hossza kizárólag a szabadságra járó összeget befolyásolja. Te logikusan kevesebb összeget kapsz ugyanannyi napra, mint egy 8 órás, hiszen a munkaidőd arányosan kevesebb.
Tehát a naptár nem számít ilyen szempontból, csak az, hogy hány éves vagy ebben az évben, a korod alapján meghatározott éves szabadságodból mennyi jár időarányosan ha nem a teljes évben dolgoztál ugyanannál a munkáltatónál, és abból mennyit vettél már ki. A maradék az a szabadság, amelyre még jogosult vagy, és egy munkaviszony megszüntetéskor vagy előtte kiadják még, vagy készpénzben kötelesek megváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!