Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2017 januártól fog emelkedni...

2017 januártól fog emelkedni a szociális segély, illetve a közmunkabér, és a munkaügyi által támogatott tanfolyamok mellé járó juttatás ami 53000 FT? Mert erről nem nagyon beszélnek sehol.

Figyelt kérdés

2016. nov. 24. 18:43
1 2 3
 11/28 Sándor G ***** válasza:

10/10-nek, nincsen nagy értékű autóm, nyaralóm, söt kocsim sincs, csak egy Kismotor, amiről nem is tudnak.meg egy trekking bringa, és egy Mtb. a munkába járáshoz.

Nekem nov.10,-én járt le az álláskeresői tám.s, és amikor bementem ezen a napon, jelentkezni járási hívatalba, ott mondta az ügyintéző, hogy nem jár az f.h.t, mivel nem közmunkáról jöttem el, hanem cégtől, de ezután lementem a szociális osztályra, ott is megerősítette hölgy, hogy nem kaphatok ellátást, szerinte próbáljak közmunkára elmenni, jelentkezni..

Akkor most többeket is szívatnak,? vagy máshol, nem tartják be a törvényeket, mert tudják hogy jövedelem nélkül, éhenhalnának az emberek, mint pl.békés me.nógrád megyében..

2016. nov. 27. 09:23
 12/28 Sándor G ***** válasza:

utolsó hozzászólónak"

Anyámmal élek, egy háztartásban, a fiam Bp.en dolgozik, 27éves, alig látjuk egymást, mivel nincs jövedelmem, és még fusi munkám sincs, ezért könnyű kiszámolni, anyám nyugdijja 76ez.ft.

Ha ezt elosztjuk 2felé, nem haladja meg a min.bér 60%át, tehát 2015-ös törvény szabályozás szerint, járna a z f.h.t, de a mostani szerint már nem jár.

dec.2.tól dolgozhatok karbantartóként, a fürdőben, 67ez.ft.ért, de januárig élnem kell valamiből, akkor lesz csak fizetés..

Ezt persze odafent az okosok nem látják át.

mint ahogy azt sem, hogy egy átlagos magyar álláskereső elhelyezkedési ideje, átmeneti időszakkal számolva, 14-18hónap.

A ksh,+ Eurostat mérések is ezt támasztják alá, a környező orsz.ban sem sokkal jobb a helyzet,

2016. nov. 27. 09:33
 13/28 anonim ***** válasza:
Attól, hogy együtt éltek még lehetsz külön háztartásban, úgy kellene megpróbálni igényelni az fht-ét, mert a 76ezres nyugdíj bőven a határ felett van, 25 ezer valamennyi az 1 főre eső jövedelem, ami alatt adnak, ez évek óta nem változott. Lényegtelen hogy honnan lettél munkanélküli, aki megfelel a jövedelmi és vagyoni kritériumoknak, annak jár, az más kérdés, hogy az ügyintézők mennyire vannak képben és mennyire segítőkészek. Tudnék mesélni, nem egyszer jártam úgy különböző hivatalokban, hogy fogalma sem volt az ügyintézőnek miért is ül ott, simán elhajtottak volna, ha hagyom magam.
2016. nov. 27. 14:57
 14/28 A kérdező kommentje:
Szerintem is, feljebb kellene menned a polgármesterhez, vagy valami megyei szervezethez!
2016. nov. 27. 19:24
 15/28 Sándor G ***** válasza:

utánnanéztem,valóban a határ felett vagyunk, márcsak azért sem járhat semmi..

egyébként a héten beszéltem, friss munkanélküliekkel,akiket a helybéli vállalkozó hajtott el, fél év munkaviszony után, és ők is panaszkodtak, hogy ugyanúgy jártak mint én, nem jogosultak, semmiféle ellátásra, f.h.t-ra sem,

Voltak a járási hiv.ban, és a lenti irodában is..

A polgármesternek nincs beleszólása, az egy másik hivatal, egyébként..

2016. nov. 27. 21:13
 16/28 anonim ***** válasza:
Ilyenkor úgy kell kitölteni a kérelmet, mintha te egy külön háztartás lennél, csak magadra vonatkozóan, akkor megadják, tapasztalat.
2016. nov. 28. 07:55
 17/28 Sándor G ***** válasza:

16-nak, utóbbihoz, biztosan van ilyen, de nálunk a munkaügyöt is megkérdezik, az irodáról,ott pedig azt fogják mondani, hogy van 3szakmám, ki lettem közvetítve, és kész..

Nem érdemes azért a 10ez.ft.ért ugrálni, amikor mehetek dolgozni, dec.2.án, különben is elég megalázó lenne az egész,

Másrészt a járási hivatal nem szociális intézmény, nem segélyszolgálat, az ott dolgozóknak törvény írja elő, mit hogyan kell, és azt teszik amit a törvényhozók. döntéshozók, /kvázi a kormány ,diktálja,

Nem véletlenül békés megyei kormányhivatal, az főneve.,a járási hivatalnak.

2016. nov. 28. 10:18
 18/28 anonim ***** válasza:
Anyukádnak nem kötelessége egy felnőtt embert eltartani, ti élhettek egy lakásban és azon belül külön háztartásban, ez nem törvényellenes, nem is szoktam ezen kötözködni. Kaptam egy időben úgy, hogy szüleimmel éltem, akik mindketten dolgoztak, mivel nekem akkor épp nem volt munkám, megigényeltem, megadták, ahogy jó pár ismerősnek is. Ha most már nem is tudod kihasználni, legközelebb még jól jöhet ezt tudni.
2016. nov. 28. 12:23
 19/28 anonim ***** válasza:
szoktam=szoktak
2016. nov. 28. 12:23
 20/28 Sándor G ***** válasza:

utolsónak, teljesen mindegy hogy nálad mi volt, mi van jelenleg, a lényeg az hogy kidobjanak a rendszerből, és javuljanak a statisztikák,

ma megkaptam a Tb.kiskönyvet, és az igazolást, valamint a megszüntető határozatot, az állásker. Tám.megszüntetésére vonatkozóan..

A lényeg hogy még 45napig van biztosításom, mehetek az orvoshoz, de semmilyen pénzbeli ellátásra, vagy aktív-korúak ellátására nem vagyok jogosult.

Mellesleg jegyzem meg, az f.h.t. Igényléséhez, hatósági igazolás is szükséges, ez évekkel ezelőtt is így működött, magyarul hiába akarod igényelni a szociális osztályon, /járási hivatalban/, enélkül szoba sem állnak veled.

A felajánlott munkáról, meghallgattak, és ha minden ígéret igaz, akkor dec. 10-ig szólnak, hogy felvesznek próba-munkára, a liget fürdő-be,

az igazgatóval beszéltem, álláseggyeztetés címén, 4embert hívtak be, a munkaügyre.. délután..

2016. nov. 28. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!