Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet érvényesíteni az...

Hogyan lehet érvényesíteni az azonnali felmondást? Hogyan tudok "azonnal" felmondani?

Figyelt kérdés
Hét éve dolgozom a cégnél, találtam egy jobbnak ígérkező állást, de csak, akkor tudnak alkalmazni, ha azonnali hatállyal felmondok, és tudok kezdeni egyből. Nem várják meg az egy hónapot, mert lenne egyből kezdő jelentkező is, de a szakmai tapasztalatom alapján engem szeretnének. Ezt hogyan tudom megtenni? Cégfüggő, hogy hogyan kezelik az azonnali hatályú felmondást, vagy egységes?
2016. nov. 20. 20:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

# 10

És HR-esként arra nem gondoltok, hogy ezeket a feltételeket jó előre tisztázni? Tehát nem végigmenni a felvételi folyamaton, szépen nyugodtan, aztán közölni, hogy na, holnap gyere? Egyáltalán miért foglalkoztok olyanokkal, akiknek van munkája, hogy ha azonnal kell az ember? HR-esként arra már nem gondoltok, hogy fordított helyzetben a ti cégeteknek sem lenne jó, ha a kilépő alkalmazottak azonnali hatállyal távoznának?

2016. nov. 21. 07:44
 12/14 anonim ***** válasza:

A HR a saját cége érdekeit képviseli, nem Terézanyut...

2016. nov. 21. 18:17
 13/14 anonim ***** válasza:

"ti cégeteknek sem lenne jó, ha a kilépő alkalmazottak azonnali hatállyal távoznának?"

Ez nem a cégre tartozik, ráadásul soha nem tudni. Lehet örülnek is adott esetben, ha pl. leépítés van, és eleve akarnak felmondani dolgozóknak.

2016. nov. 21. 18:22
 14/14 anonim ***** válasza:
# 11, benne szokott lenni a hirdetésben, hogy "azonnali kezdéssel keresünk...". Ha ez benne van és valakinek munkahelye van mégis jelentkezik akkor ne várja, hogy a cég várjon rá egy hónapot. Valószínűleg SOS-be kell nekik valaki.
2016. nov. 21. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!