Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudok felmondani, ha a...

Hogy tudok felmondani, ha a főnököm szabadságon van?

Figyelt kérdés

Munkahelyet váltok, régóta keresgéltem, és most felajánlottak egy olyan állást, ami nagyon tetszene, fizetés is jobb lenne, mint most, egyszóval mindenképpen el szeretném fogadni az ajánlatot.

Viszont szeptember 1-jén muszáj lenne kezdenem, tovább nem várnak rám. 30 nap felmondási időm van, de ha holnap felmondanék, még beleférne, a főnök rendes, nem szokott 1-2 nap miatt akadékoskodni.

A probléma az, hogy a főnök éppen nyaral, ha jól tudom jövő péntekig, tehát még másfél hétig szabin van. Annyi időt azért ő sem engedne el a felmondási időmből (persze jogosan), ezért mindenképpen most, a napokban kellene felmondanom. Ilyen esetekre nincs helyettese, a második legnagyobb ember a cégnél a HR menedzser, de szerintem nála nem érvényes a felmondás.

Hallottam, hogy úgy is fel lehet mondani, hogy küldök egy ajánlott levelet a cég címére a főnöknek, és akkor az elküldés napja számít a felmondás napjának, ez igaz? Tényleg így van? Mondjuk "kissé" ciki lenne, ha a főnök megjönne a nyaralásból és ott várná a levél, hogy másfél hete felmondtam...

Volt valaki hasonló helyzetben?

Előre is köszi minden választ.

2016. aug. 2. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Megírod a felmondásod és oda adod az illetékesnek. Ha a főnök nincs ott, akkor add a HR-esnek. Keltezéshez írd a mai dátumot, így be van adva a felmondásod, a főnök majd jóváhagyja (ha kölcsönös megállapodással szűnik meg a munkaviszony) és a keltezéstől számítva nézitek a 30 napot.
2016. aug. 2. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem simán mondj fel annak, aki helyettesíti. Ne várj rá, és az is fura ha levelet írsz neki. Beszéld meg a bentiekkel mi lenne az optimális megoldás.
2016. aug. 2. 22:25
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Mindenképp beszéld meg a bentiekkel.

Én 3 éve még a közszférában dolgoztam és ott nekem a főnököm egy intézmény igazgatója volt aki intézte ezeket a dolgokat. Persze én is így jártam mint te, hogy kaptam egy jobb ajánlatot ahol nekem is mondták hogy minél előbb mondjak fel, mert én ott nyár közepén júliusba akartam leszámolni mert nekem Augusztus 20 után már kezdenem kellett volna a mostani helyemen mert ott mondták hogy náluk a nyári leállás után szokták azokat felvenni akik a nyáron jelentkeznek állásra és vártak mert akkorra volt megszervezve a belépőkártya csináltatás, a különböző oktatások, az üzemorvos is akkorra volt berendelve több emberre, meg persze a munkaruhát is intézni kellett akkor. Én akkor ugye az igazgató titkárához mentem aki intézte a papírokat és mondta hogy írjuk meg a kérvényt mert ő minden másnap beszél az igazgatóval hogy leadja a drótot hogy mik történtek stb... és akkor ő közli vele mi van és akkor ennyi. Persze nem izéltek vele mert nekem az igazgató engedte ha akarom nyugodtan elmehetek előbb mert akkor amúgy sem nagyon kellett ember az iskolába mint portás meg ugye akkor mi is úgy voltunk beosztva hogy nem lett volna tragédia ha 1-2 ember kiesik pár napra, így persze maradtam ott azért, de volt hogy kivetették velem a szabikat amit nem bírtam kivenni azt kifizették és ennyi.

2016. aug. 2. 22:57
 4/5 anonim ***** válasza:
79%

Azért az fura lenne, ha valaki 3 hétre szabira megy, és addig nem lehetne felmondani a jogviszonyt... :)

Mi történne akkor, ha 3 hónap betegállományon lenne??!!

Minden vezérnek kell, hogy legyen helyettese, aki a nevében eljár. Annak a helyettesnek kell átadni a felmondást, és az már közöltnek is számít, tehát másnap indul a felmondási időd.

2016. aug. 3. 06:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is úgy mondtam fel, hogy a főnök szabin volt. Felhívtam, elmondtam, hogy mi a helyzet, aztán a telefonbeszélgetésre hivatkozva írtam egy emailt, benne mindennel, amiben megegyeztünk.
2016. aug. 3. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!