Ha 3 hónap próbaidő után akarok felmondani. Egészségügyi okokra hivatkozva, kötelezhetnek a felmondási idő letöltésre?
De az nem derült ki, hogy már lejárt a próbaidő?
Mert ha még nem, akkor nem kell felmondási időt letöltened, azonnali hatályú. Ha meg nemrég járt le a 3 hónap és határozott idejű szerződést kötöttetek, akkor nem fair azonnal otthagyni a munkáltató - akkor minek mentél bele a hosszabbításba?
Elolvastam, sőt, értelmezni is tudom :-)
"Ha 3 hónap próbaidő után akarok felmondani."
Ebből a mondatból nem következik, hogy az már lejárt, csak azt kérdezte, hogy ha lejárta után mondana fel...
De mindegy, nem kívánok vitatkozni... :-)
4,6 vagyok.
Na, akkor fussunk neki még egyszer: mivel nem járt le a próbaidő, ezért mindkét fél azonnali hatállyal felmondhat. Lehet, holnap bemész a munkahelyedre és közlik, hogy hétfőn már nem kell menni. De TE ugyanígy megteheted, hogy megírod a felmondásod pénteken és hétfőn már nem kell menned.
Azonban, ha lejár a próbaidő és meghosszabbítják a szerződésed, akkor nem célszerű utána pár nappal felmondani, különösképpen nem egészségi okokra hivatkozva, hiszen akkor az fennállhatott a szerződés meghosszabbításának idején is. Egyébként sem tartom valami tisztességes dolognak, hogy mondjuk felvesznek és 2 hét múlva azt mondod, hogy kösz, elegem van belőle - akkor inkább a próbaidő végén kell azt mondani, hogy ne véglegesítsenek - addig meg csak el tudod dönteni... :-)
Igen, a próbaidő pontosan arra való, hogy mindkét fél kitalálja, akarnak-e egymással hosszútávon dolgozni, és még "büntetlenül" dönthessenek úgy, hogy nem.
Ezt kihasználni, majd rá két hétre közölni, hogy mégsem... a legnagyobb szemétség.
# 8
Csak a korrektség kedvéért: a próbaidő letelte nem a szerződés meghosszabbítása. Értem, mire gondolsz, logikailag igaz is, amit mondasz, de szerintem ez a megfogalmazás kicsit megtévesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!