Budapest kivételével, miért fizetnek az egész országban ilyen rosszul?
Én vidéki városban lakom, méghozzá az etanolnak tartott Nyugat-Magyarországon.
Kezdőként, középfokú német nyelvvizsgával,közgazdasági diplomával. alig lehet elhelyezkedni.
A múltkor voltam egy interjún, bruttó 190 ezret ajánlottak és a nyelvtudás is elvárás volt.
A Cafeteria sem lett volna túl sok.
Majdnem visszakérdeztem, normálisak?
Pedig, komolynak tűnő nemzetközi cég volt.
A vége az lesz, hogy Budapestre kell költöznöm.
Koma, hát milyen közgazdász vagy te, ha a legalapvetőbb dolgokkal nem vagy tisztában?! Valami mucsaröcsögei tánciskolában végeztél??
No, hogyaszongya, az első és legfontosabb közgazdasági tétel:
"Hát' mi a f..szomnak fizessek többet, ha a marha ennyiért is megcsinálja??"
Valóban az elején nem lesz álomfizu. Tudás lesz, amit szerzel. Első évben váltasz egyet, mert élni is kell valamiből és emelést úgysem kapsz annyit. Teljesen mindegy, milyen diplomád van. 1 év munkatapasztalattal sokkal többet érsz.
Majd 2 év után ismét váltasz. Majd ahogy éppen kedved / lehetőséged van.
5 éve alatt 180 bruttóról így jutott 780 bruttóig az, akiből sosem néztem volna ki, hogy többre viszi, mint én. És mégis megtette :) Nem az iskolai tanulmányok számítanak, hanem az életrevalóság. És az elején bizony a szamárlétra alján leszel. De ha már érzed, hogy tudsz lépni következő szintre, lépd is meg, és ha az megvan, utána válts.
2 gazdasági egyetem van, aminek a diplomája nagy népszerűségnek örvend a munkáltatók körében: BCE és BGE (+1-nek esetleg a BME gazdasági kara). Neked egy olyan diplomád van, ami gazdasági szakterületen egy tucatképzés, ráadásul mint leírtad még gyakornoki tapasztalatod sincs, mert nem dolgoztál suli mellett, miközben tapasztalatból mondom, hogy a fent említett iskolákban egy átlagos hallgató mire végez, lesz 1-2 év releváns szakmai tapasztalata. Budapesten pont ugyan ennyit ajánlanának meg neked, nyugodj meg, inkább fogadd el ezt amit most ajánlottak és lehet ez a jövőben több is.
A német középfokú nyelvvizsga meg pontosan tudom mire jó. Semmire. Egy papír, ami nekem is van és amikor megszereztem akkor sem makogtam túl jól németül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!