Hogyan tudnék leszámolni az egyetemista életmód hatására kialakult lusta, naplopó énemmel?
Figyelt kérdés
Sajnos az egyetem 3 éve végig lustálkodással, egész napos fetrengéssel, semmittevéssel, folyamatos bulizásokkal és szórakozással telt, órákra alig jártam, mert nem volt kötelező, zh vagy vizsga előtt 3 nappal elkezdtem átnézni az anyagot amit vagy kiadtak vagy elkértem csoporttársaimtól (sőt volt amikor a zh-t is megszereztem válaszokkal együtt), az ösztöndíjból és az otthonról kapott kis pénzből tökéletesen meg voltam, tényleg csak fetrengtem, gépeztem, tv-ztem, buliztam, szórakoztam 3 éven át. De ez nagyon rám ragadt, most már kezdeni kellene magammal valamit, fogy a pénzem, de lusta vagyok mindenhez, inkább nem költök semmire, csak a legszükségesebb dolgokra, de nincs kedvem dolgozni menne, de még jelentkezgetni se személyen, csak gépezni és dögleni, ahogy régen. Az is hiányzik, hogy nem tudom leinni magam minden nap.2016. nov. 3. 12:39
11/21 A kérdező kommentje:
Arra most egyáltalán nincs igény, másféle szellemi munkát pedig nem találok, vagyis nem vesznek fel rá, vagy mert nincs hozzá pl. gazdasági végzettségem vagy túl sokan jelentkeznek és a nagyobb tapasztalattal rendelkezőt választják. Így csak ilyen betanított, kézügyességre alapuló munkák maradnak, amik nekem egyáltalán nem mennek.
2016. nov. 3. 13:54
12/21 anonim válasza:
Csak kíváncsiságból, mit végeztél?
13/21 A kérdező kommentje:
elte földtudomány geológia szakirányon, mesterképzésre nem mentem, majd talán jövőre, ha nem jön össze semmi (nem csak szakmában, bármilyen téren). bár nem tudom mennyire lenne értelme végigszenvedni az msc-t, mert ott tényleg tanulni kell már, de nincs most nagy piaca a geológiának, külföldre meg nem megyek.
2016. nov. 3. 13:57
14/21 anonim válasza:
már megint itt van ez a TTK-s. napi 20 kérdést tesz fel és mindig az a vége hogy a szemét válaszadók milyen gonoszak és ő inkább megöli magát.
persze mindjárt jön a válasz hogy neki ez élete első kérdése itt.
15/21 A kérdező kommentje:
mi van?
2016. nov. 3. 14:08
17/21 anonim válasza:
"mesterképzésre nem mentem, majd talán jövőre, ha nem jön össze semmi"
Semmivel nem leszel előrébb, mivel az sem lesz piacképes. Ha kimászol a szánalmas önsajnálatból és rájössz, hogy igenis tanulni és dolgozni kell, hogy elérj valamit, javaslom az Msc helyett valami új, piacképes szakma elsajátítását.
18/21 A kérdező kommentje:
olaj és gázmérnök se piacképes? az is geológus msc
2016. nov. 3. 23:44
19/21 A kérdező kommentje:
én 23 évesen biztos nem fogok elkezdeni még egy bsc-t...
2016. nov. 3. 23:46
20/21 anonim válasza:
És akkor mit vársz az élettől? 0 belefektetéssel potyogjanak a havi 400 nettós fizetések, meg a céges autók?
Szarni se tudsz erőlködés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!