Sok egyetemista miért pumpolja a csóró szüleit a nevesincs büfészakos diplomára?
Halkan jegyzem, hogy még a büfé szakos bölcsészek, társadalom kutatók között is alacsonyabb a munkanélküliség, és magasabb a várható fizetés, mint azok körében, akiknek csak érettségi van szakma nélkül, sőt sajnos sok esetben a szakmával rendelkezőknél is.
Tehát nem feltétlen hülyeség egy andragógia elvégzése sem, mert végszükség esetén még ugyanúgy lehet operátor egy gyárban, de legalább az esélye megvan annak, hogy valami jobb munkát találjon.
Én büfé szakot végeztem jó eredményekkel, haverom mérnökit bukdácsolva. Szerinted kinek van most munkája és kinek nincs már 2 éve?
Más szavakkal: tökmindegy milyen szakot végez valaki, ha nem csak odajár, hanem hajt is, akkor lesz munkája.
A család meg szeretné ha a gyerekének lenne diplomája, mert ahogy az előttem lévő is mondta, diplomásként jóval nagyobb az esély egy elfogadható életszínvonalra, mint egy sima érettségivel.
" Én büfé szakot végeztem jó
eredményekkel, haverom mérnökit
bukdácsolva. Szerinted kinek van
most munkája és kinek nincs már 2
éve?"
Nem tudom. Akár mindkettõtöknek lehet. Vagy lehet, hogy csak a haverodnak. Lehet csak neked. Túl kicsi a minta. Én is bukdacsolva vegzek mernoki szakot, mellette viszont netto 200 megvan, illetve ha jol teljesitek munkahelyen akkor idovel ez tobb is lesz.
Ezt a pumpolja dolgot nem ertem. Ismerek olyat aki nagyon szegeny csaladbol jott es andragogiat vegzett kituno eredmennyel. Kevesebbe kerult a szüleinek egyetem alatt mint elotte 18 éven át. Kapott ösztöndijat, végigdolgozta a nyarakat és néha suli mellett is. Igy jutott konyvekre, kollegiumra, busz jegyekre, ruhara, hét közben kajára mert nem akart szuloktol kerni.
Szülõk csak hétvégén etették, mostak rá illetve adtak annyi kajat hogy hetfo estig elég volt. Elõtte 18 évig 7/24 szulok koltsege volt minden, ahhoz kepest ez jelentos könnyebbség.
Munkaja is lett mindenfele ismerosok nelkul és kb a minimalber duplajat kapja ami annyira azert nem rossz manapság.
Szoval én rajta latom azt a peldat, hogy mennyire nem pénz kérdés a felsõoktatás elvégzése.
Ez kb olyan mintha azt kérdezted volna hogy diplomával a kezében miért nincs nyelvvizsgája egy csomó embernek...
A válasz nem tudjuk,ahány ember annyi féle.
De az fix hogy itthon az általad felsorolt szakokból nem a diákok csináltak "büfé szakot" hanem az eddig kormányok csirkeszar minőségű oktatási politikája.
Nem rosszak ezek a szakok,csak az ország méretéhez képest túl sok helyen túl sok intézmény oktatja.
A kevesebb több,mondta nagymamám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!