Hogyan tudnék leszámolni az egyetemista életmód hatására kialakult lusta, naplopó énemmel?
Figyelt kérdés
Sajnos az egyetem 3 éve végig lustálkodással, egész napos fetrengéssel, semmittevéssel, folyamatos bulizásokkal és szórakozással telt, órákra alig jártam, mert nem volt kötelező, zh vagy vizsga előtt 3 nappal elkezdtem átnézni az anyagot amit vagy kiadtak vagy elkértem csoporttársaimtól (sőt volt amikor a zh-t is megszereztem válaszokkal együtt), az ösztöndíjból és az otthonról kapott kis pénzből tökéletesen meg voltam, tényleg csak fetrengtem, gépeztem, tv-ztem, buliztam, szórakoztam 3 éven át. De ez nagyon rám ragadt, most már kezdeni kellene magammal valamit, fogy a pénzem, de lusta vagyok mindenhez, inkább nem költök semmire, csak a legszükségesebb dolgokra, de nincs kedvem dolgozni menne, de még jelentkezgetni se személyen, csak gépezni és dögleni, ahogy régen. Az is hiányzik, hogy nem tudom leinni magam minden nap.2016. nov. 3. 12:39
1/21 anonim válasza:
bme-re kellett volna menned... :/
2/21 A kérdező kommentje:
Hááát..azzal biztos előrébb lennék...ezzel így nincs jövőm, de volt az életemben 3 csodálatos év. Ha végig tanulom az egyetemet, utána elmegyek dolgozni, akkor sosem élek úgy igazán, csak hajtok, hajtok, hogy minél több mindenem legyen, de ezek szerintem értéktelenek az életben.
2016. nov. 3. 13:02
3/21 anonim válasza:
Akkor mi a baj? Elmentél egy büfészakra, lógtál, lustálkodtál, de ez neked tökéletesen megfelelt, sőt megfelel ma is. Nem tudsz felmutatni semmit, de ez a te hibád, de igazából ez nem is érdekel, mert neked így is jó. Akkor mi a kérdés?
4/21 A kérdező kommentje:
Túlzás, hogy büfészak lett volna, 40en kezdtük, most vagy 15en végeztünk időben, ebből is több embernek nincs nyelvvizsgája. Szóval annyira könnyű nem volt, nem egy nagyon keresett szakma, de nekem alapból kevesebbet kellett tanulni a többieknél jó jegyekhez.
És nem fetrenghetek egész életemben, még ha utcaseprésre is megyek, ahhoz kellene már akaraterő, hogy kimozduljak és csináljak valamit, ezen akarok túllendülni.
2016. nov. 3. 13:19
5/21 anonim válasza:
Magyarul lusta vagy még felkelni is. Nem kell aggódni, az élet megtanít majd akarni. Csak mondjuk addig nem kéne eljutni, hogy a híd alatt alvás és az ingyenételért való sorban állás legyen a kiváltó tényező.
6/21 A kérdező kommentje:
Igazából nem a lustaság a legnagyobb baj, hanem, hogy mindenhez bénának érzem magam, sosem voltam képes alap dolgokat se megcsinálni rendesen.
2016. nov. 3. 13:39
7/21 A kérdező kommentje:
Itt még hidak se nagyon vannak ahova le tudnék cuccolni.
2016. nov. 3. 13:41
9/21 A kérdező kommentje:
Például műszaki vagy kézügyességet igénylő dolgokhoz teljen analfabéta vagyok, ha már valamit csavarozni, szerelni, szétszedni, megjavítani kell, hozzá se tudok kezdeni és meg se tudom tanulni, akárhányszor mutatják.
2016. nov. 3. 13:44
10/21 anonim válasza:
Ez addig nem szabadna, hogy problémát okozzon, amíg nem ebből kell megélned. Olyat dolgozz, amiben jó vagy, vagyis amit tanultál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!