Franciaországban milyen munkát tudnék kapni érettségivel?
A diplomám folyamatban van, csak passzív féléven vagyok. Viszont addig is szeretnék kimenni dolgozni egy félévet. Alapfokon tudok franciául, angolul felsőn.
Pincérkedésre, bolti eladóskodásra gondoltam. Milyen esélyem lenne ilyenre?
1. A magyar érettségi Franciaországban semmit nem ér, így azzal nem is foglalkoznak.
2. Ha Franciaországban akarsz dolgozni akkor francia nyelven kell tudnod kommunikálni. Az angol nyelvre azt mondják amit otthon is. "Jó ha van, de nem ez az ország hivatalos nyelve".. Csak megjegyzem: Nem sokan tudnak angolul a született franciák közül sem..(aki akarta tanulta aki nem az nem tanulta)
Alapfokù francia tudassal esèlytelen. Franciaorszàg az nem Anglia, francia tudas nèlkül nincs semmilyen munka. Franciaorszagban a külföldiek nagy resze olyan helyről jön, ahol a francia a hivatalos nyelv(Algèria, Marokkò, Tunèzia, Burkina Faso, Szenegàl, stb) vagy nyelvrokonsàgban àllnak.(romàn).
A volt gyarmatokròl jövők előnyben vannak.
És középfokú nyelvtudással is előnyben lennének?
Be tudnék iratkozni egy intenzív tanfolyamra mielőtt megyek. B2-es szinttel gondolom már máshogy állna a szénám mint B1-es szinttel. Vagy nem sokat számítana az sem?
Sajnos nekem az angolommal Franciaországban csak rossz tapasztalatom van.
Folyami hajón dolgoztam, és mikor kimentem Lyonban, olyan üzlet is volt, ahol kérdésemre válaszolták, hogy "No english" és az ajtóra mutattak..
aupairworld.com
most megyek ki
A-B között vagyok nyelvtudásilag, meg akarok tanulni rendesen. Fizetés minimális, mert csak zsebpénzt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!