Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúghatnak egyik napról a...

Kirúghatnak egyik napról a másikra?

Figyelt kérdés

Persze, gondolom, hogy ki... De az érdekelne, hogy milyen jogaim vannak, ha ki akarnak rúgni, vagy felmondanak. Több, mint 5 éve vagyok a cégnél, van még erre az évre egy csomó szabim. Szóval milyen igényeket/feltételeket támaszthatok a munkáltatóval szemben?

Kérhetek és kaphatok végkielégítést? kérhetem, hogy a bentlévő szabijaimat kivegyem?

2016. okt. 18. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
attól függ mit csinálsz. Ha nincs indoka (pl lopás, szándékos rongálás, szerződésszegés) akkor nem rúghatnak ki azonnal.
2016. okt. 18. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ...

Van azonnali hatályú felmondás, de annak szigorú feltételei vannak az MT szerint (pl. lopás, szándékos károkozás, stb...) Ez esetben nem kapsz végkielégítést és úgy általánosságban semmit sem. Az elmaradt béred és szabijaid kifizetik és viszont látás.

Ha rendes munkáltatói felmondással küldenek el akkor viszont jár minden, felmondási idő, végkielégítés, stb... Ilyenkor a szabikat általában (szinte mindig) kivetetik a felmondási idő alatt.

2016. okt. 18. 15:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Tehát mondhatják azt, hogy "csókolom, november 15-vel felmondunk" s akkor addig már be se gyere vagy ilyen meg ilyen feltételekkel ...

Nem tettem semmi törvénybe ütközőt. Egyszerűen csak az anyacéget eladták, hozzánk csaptak egy csomó kis céget és "várom" a leépítést.

Nem tudom ilyenkor mi a jobb, kivárni, hogy mit akarnak vagy felállni.

Én adtam magamnak még pár hónapot, aztán ha nem tetszik, távozom. De lehet, hgoy ezt nem várják meg.

Az új cégtulajdonos nem írt hivatalosan másik szerződést, akkor a régi van érvényben?

2016. okt. 18. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a tulajdonosváltás nem érinti a céget (mert az jogilag önálló személy)

Akkor jársz jobban, ha ők küldenek el, ugyanis ha te felmondasz kb. semmi sem jár.

2016. okt. 18. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, azt sejtettem, hogy jobb ha ők küldenek el, csak nem szeretek lèbecolni ès nèzni is rossz, ahogy más csinálja. Viszont èlni kell vmiből ès valameddig részemről talán mèg fenntartható az állapot. Nem sokáig.

Lehet hogy az a céljuk, hogy annyira ellehetetlenít, hogy csak azt várja mikor mondok fel?

2016. okt. 19. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!