Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 100 ezerrel több fizetést...

100 ezerrel több fizetést kaptam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Valamit elrontottak utaláskor és egy százassal többet kaptam. Ilyenkor mit kell csinálni? Szólni kell? Vagy tegyek úgy mintha észre se vettem volna és csak akkor fizetem vissza ha szólnak?
2016. aug. 12. 12:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Elsősorban kérdezd meg a pénzügyi munkatársat aki intézi ezt nálatok.

Jó pontot szerzel nála, meg megbízható személy leszel.

Kérdezd meg, hogy nem lenne-e elég ha csak következő hónapban kevesebbet utalnának így 1 vissza tranzakcióval se merítenétek a keretet. Ha ez nem lehetséges, akkor lehet hogy buksz pár száz forintot.

Ha lebuksz, akkor nem csak pár száz foritod fogja bánni...

2016. aug. 16. 09:05
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek, aki azt írta, hogy a visszautalással bukik a kérdező: ha elolvastátok volna amit belinkeltem és nem csak úgy lehúznátok, akkor most tudnátok:

A kérdező a visszautalással felmerülő költséget levonhatja és annyival kevesebbet utalhat vissza - jogszerűen, legálisan:

PTK:

5:9. § [A jogalap nélküli birtokos helyzete és kiadási kötelezettsége]

(1) Aki jogalap nélkül van a dolog birtokában, köteles a dolgot a birtoklásra jogosultnak kiadni.

(2) A jogalap nélküli birtokos a dolog kiadását megtagadhatja, amíg a birtoklással kapcsolatosan őt megillető igényeket ki nem elégítik. ....

...

5:10. § [A jogalap nélküli birtokos megtérítési igénye és elviteli joga]

(1) A jogalap nélküli birtokos követelheti a dologra fordított szükséges költségei megtérítését....

(2) A jogalap nélküli birtokos jóhiszeműsége esetén a hasznokkal nem fedezett hasznos költségei megtérítését is követelheti,..."

Mivel a kérdező nem tehet arról, hogy tévesen utaltak- már ha egyáltalán tévesen utaltak , mert ez azóta sem derült ki, a kérdező eltűnt -, így jogosult a felmerülő kárt (utalási költség) levonni, megtéríttetni.

2016. aug. 16. 11:10
 23/23 anonim ***** válasza:
ja, és 12-es vagyok a 22-es hozzászólásomban
2016. aug. 16. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!