Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 100 ezerrel több fizetést...

100 ezerrel több fizetést kaptam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Valamit elrontottak utaláskor és egy százassal többet kaptam. Ilyenkor mit kell csinálni? Szólni kell? Vagy tegyek úgy mintha észre se vettem volna és csak akkor fizetem vissza ha szólnak?
2016. aug. 12. 12:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
28%

#9 Nem kellene félrevezetni a kérdezőt az esetleges jogi következményekkel kapcsolatban!

[link]

2016. aug. 12. 15:19
 12/23 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem sem kéne félrevezetni a kérdezőt, ugyanis erre a PTK vonatkozik:

"JOGALAP NÉLKÜLI BIRTOKLÁS

5:9. § [A jogalap nélküli birtokos helyzete és kiadási kötelezettsége]

(1) Aki jogalap nélkül van a dolog birtokában, köteles a dolgot a birtoklásra jogosultnak kiadni."

És az egész oldal:

[link]

2016. aug. 12. 15:43
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

12-es vagyok, pontosítok:

Kérdező, az első adandó alkalommal kérdezd meg a munkahelyedet, hogy miért kaptál ennyit, és ha téves utalás, akkor lép életbe az, hogy köteles vagy visszaszolgáltatni. Semmiképpen ne költsd el, ha nem Téged illet - ahogy írták is - mert akkor abból gondok lehetnek...

2016. aug. 12. 15:48
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szólj mindenképp. Ha direkt volt, akkor úgyis megmondják, ha meg nem, te is tudod, ha magadba nézel, hogy előbb-utóbb valaki észreveszi, és akkor visszakérik majd. És valaki nagyon jól írta előttem, a becsületesség is benne van. én személy szerint tök sz.rul érezném magam, ha a főnökömhöz visszajutna, hogy múlt hónapban be akartam húzni egy százast, ráadásul olyan hülye vagyok, hogy azt hittem, nem derül ki.
2016. aug. 12. 15:52
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
#9-es te iszonyat buta vagy mind polgári jog, mind büntetőjog terén. Ha valamit nem tudsz, akkor inkább maradj csendben!
2016. aug. 12. 16:08
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

De legalább pontosított! :-)

Mit gondolsz 12-es, a kérdezőre miért nem vonatkozik a Btk? Mentelmi joga van vagy mi? :-D

2016. aug. 12. 17:03
 17/23 anonim ***** válasza:
15%

# 11

Ha már linkelsz egy jogi oldalról, akkor érdemes lenne el is olvasni, mi van leírva.

"Az elkövetési tárgy az elkövető számára idegen, értékkel bíró ingó dolog lehet."

Nem tudom, hogy a bankszámlapénz az milyen tekintetben tárgy, vagy ingó dolog.

# 15

Fúha, kiszólt a lyuk a gödörből, csak azt sajnálom, hogy megcáfolni nem tudsz, azt én is bárkire rá tudom mondani, milyen buta. Te iszonyat buta vagy - látod, én is képes vagyok erre.

2016. aug. 12. 17:45
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
#17 Ajjaj, úgy látom tényleg zavar van a fejedben, ha szerinted a bankszámlapénz nem ingó dolog, hanem ingatlan.
2016. aug. 12. 18:21
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy magyar csávó, pár milliót kapott, szuperül örült neki el is verte a pénzt azóta is törleszti vissza. Egy vétetlen utalás nem jelenti azt, hogy az már a tied. Az nagyjából olyan mint a talált pénz kategória. Ha én a húsz ezresem lerakom a körforgalom közepére, az törvényileg az enyém marad míg el nem rohad és törvényileg senki nem nyúlhatna hozzá. Csak éppen ezt senki nem tudja lenyomozni, de ezt az utalást pikk pakk kiderítik.
2016. aug. 12. 22:27
 20/23 MZ.per.X ***** válasza:
100%

Számomra többet ér a munkahelyem és a jó hírem, mint "szaros" 100 ezer forint.

Persze a pénz jól jön de ha kiderül akkor lehet hogy egy életre elvágod magad a főnökeid előtt.

2016. aug. 14. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!