100 ezerrel több fizetést kaptam. Mit tegyek?
#9 Nem kellene félrevezetni a kérdezőt az esetleges jogi következményekkel kapcsolatban!
Szerintem sem kéne félrevezetni a kérdezőt, ugyanis erre a PTK vonatkozik:
"JOGALAP NÉLKÜLI BIRTOKLÁS
5:9. § [A jogalap nélküli birtokos helyzete és kiadási kötelezettsége]
(1) Aki jogalap nélkül van a dolog birtokában, köteles a dolgot a birtoklásra jogosultnak kiadni."
És az egész oldal:
12-es vagyok, pontosítok:
Kérdező, az első adandó alkalommal kérdezd meg a munkahelyedet, hogy miért kaptál ennyit, és ha téves utalás, akkor lép életbe az, hogy köteles vagy visszaszolgáltatni. Semmiképpen ne költsd el, ha nem Téged illet - ahogy írták is - mert akkor abból gondok lehetnek...
De legalább pontosított! :-)
Mit gondolsz 12-es, a kérdezőre miért nem vonatkozik a Btk? Mentelmi joga van vagy mi? :-D
# 11
Ha már linkelsz egy jogi oldalról, akkor érdemes lenne el is olvasni, mi van leírva.
"Az elkövetési tárgy az elkövető számára idegen, értékkel bíró ingó dolog lehet."
Nem tudom, hogy a bankszámlapénz az milyen tekintetben tárgy, vagy ingó dolog.
# 15
Fúha, kiszólt a lyuk a gödörből, csak azt sajnálom, hogy megcáfolni nem tudsz, azt én is bárkire rá tudom mondani, milyen buta. Te iszonyat buta vagy - látod, én is képes vagyok erre.
Számomra többet ér a munkahelyem és a jó hírem, mint "szaros" 100 ezer forint.
Persze a pénz jól jön de ha kiderül akkor lehet hogy egy életre elvágod magad a főnökeid előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!