100 ezerrel több fizetést kaptam. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Valamit elrontottak utaláskor és egy százassal többet kaptam. Ilyenkor mit kell csinálni? Szólni kell? Vagy tegyek úgy mintha észre se vettem volna és csak akkor fizetem vissza ha szólnak?2016. aug. 12. 12:39
1/23 A kérdező kommentje:
:D
2016. aug. 12. 12:43
3/23 anonim válasza:
Vissza kell utalni. Tudod tévedni emberi dolog, ellenben az a pénz jogatalanul van nálad (gyakorlatilag mintha loptál volna, mert jogtalanul tartasz meg olyat, ami nem a tiéd) és visszakérhetik büntetőkamatostul. Nyilván nem hülyék és ha észreveszik, nem sűrűn fogják elhinni, hogy neked nem tűnt fel. Na abból mosd ki magad...
4/23 anonim válasza:
Mivel észre fogják venni, ezért mindenképpen szólj, mert ha elköltöd és két hónap múlva kérik vissza, akkor sokkal nehezebb lesz megoldani, emellett az is kderül, hogy nem vagy becsületes ember.
5/23 anonim válasza:
Hívd fel a bérosztályt vagy a fejest, ez nem szándékos meglepi juti . Simán kivágnak ha megtartod .
6/23 anonim válasza:
Szólj a bérszánfejtőnek. Lehet nem kell visszautalnod, hanem a következő béredből levonják a túlfizetést.
Mindenképpen szólj, mert ez úgyis kiderül majd a könyvelésnél.
7/23 anonim válasza:
Hívd fel a bérszámfejtést, mi történt. Lehet, hogy valami féléves jutalom, akkor költsd el nyugodtan. Ha valami tévedés, akkor viszont készülj fel rá, hogy egy hónap múlva egy százassal kevesebbet kapsz majd, szóval nem éri meg elkölteni.
8/23 anonim válasza:
péntek van, igyál inkább ha ennyire unatkozol.
9/23 anonim válasza:
Én biztos nem szólnék, ha ilyen hülyék. Persze azért elraknám a pénzt, mert ha visszakérik, meg kell lennie. 3 év után meg elévül a követelés.
Bajod nem lehet belőle, jogi szempontból nem követsz el semmiféle szabálysértést vagy bűncselekményt. És ez egyáltalán nem olyan, mint a lopás, hiszen a lopáshoz szándékosság kell, itt meg ugye arról van szó, hogy a másik fél volt figyelmetlen, tehát az ő hibájuk a dolog, ebből hátrányod nem származhat. "Büntetőkamatot" (vicces szó) nem kérhetnek arra az időszakra, amíg együttműködsz, megint csak azért, mert az ő felelőtlenségük volt.
10/23 anonim válasza:
Vissza biztos nem utalnám. Nem ingyenes az utalás és eszem ágában se lenne egy forintot is fizetni az ő hülyeségükért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!