Szerintetek jogos a felháborodásom? Vagy én reagálom túl, és el kéne viselnem?
21 éves vagyok, egyetemista. Találtam egy nagyon jó állás ajánlatot, napi 4 órást. Fel is vettek, el mondták hogy kereskedelmi munkatársat keresnek, és egyszerűek lesznek a feladatok, egyetem mellett is abszolút rugalmasan lehet csinálni, lényeg h a munka el legyen végezve és meglegyen a heti 20 óra.
3 hete vagyok a munkahelyen. Betanulok. És aki betanít, egyedül ő ért hozzá, mivel ő dolgozta ki azokat a feladatokat amiket nekem át kell vennem. A munka, amit nekem kell csinálnom, az nem fér bele a 4 órásba. 2 hét alatt már plusz 15 órát voltam bent, úgy hogy még nem is én csinálok egyedül mindent, csak kb. 2-3 feladatot az 5-6 feladat helyett.
Tegnap beszélt velem a főnök, és mondta hogy nem fogja kifizetni a túlórákat, mivel én vagyok lassú. Ő nem adna nekem 4 órában olyan munkát amit nem lehetne lazán elvégezni az alatt.... azt mondta, ha nem gyorsulok bele, vagy nem tetszik akkor mehetek máshova...
A poén az, hogy nekem az első héten a kollégája megmondta hogy ez nem 4 órás munka.... próbálok gyors lenni, de nem adatrögzítésről van szó, hanem kereskedelmi tevékenységről, az én munkám a cég bevételére és a partnerekkel való kapcsolatra hat ki, egyértelmű hogy precíz akarok lenni, és nem összecsapni a munkát.
Szerintetek jogos a főnök szava, hogy én vagyok lassú, még betanulok, és nem fizeti a túlórát mivel azaz én hibám, vagy inkább lépjek le innen?
(mondom, csak ez alatt a 2 hét alatt plusz 15 órát voltam bent, a 4 óra munkaidőm után)
(a fizetés annyi, hogy diákként örülnék neki, mert 4 óráért 60 ezer az nagyon jó, de így hogy ennyit kell hozzá bent lenni, plusz van 2 nap amikor 6 óra alatt lehetetlen elvégezni a munkát, így igazságtalannak tartom, hogy erről nem tájékoztattak az interjún)
Amúgy szaros multinál dolgozom. Itt sem fizetik ki a túlórát. De elvárják. Bónuszt nem adnak. Ez panaszkodnak, ha csak 40 órát dolgozom hetente. Emellett elvárják, hogy azt hazudjam a kliensnek, hogy minden ok, amikor tudunk a problémáról, csak nem tudjuk felderíteni. Nem.engednek el szabira. És a cég ertekelésénél hisztiznek, ha lehúzod a pontszámokat.
Én is rabszolga vagyok. Ráadásul átlag bér alatt.
A piacon nehéz váltani. Még mindig kevés ember kell, aki dolgozik. Eszetlen droidok kellenek. Nem ezért van két műszaki végzettségem! De nyelveket nem tudok, ezért szopom a magyar bránert.
11-es!!!! Nekem az állásinterjún azt mondták hogy 4 óra alatt lazán elvégezhető, és rugalmas.
Mikor el kezdett betanítani az a csávó aki ért hozzá (a főnöknek amúgy fingja sincs a feladatokról és hogy mennyi idő alatt lehet elvégezni), ő mondta hogy ez nem 4 órás munkakör. Meg én is látom a feladatoknál, nem lehet hébe hóba elvégezni, eléggé nagy felelősség a cég és a partnerek szemszögéből az a munka. Nem úgy van hogy csak adminisztrálkodok.
Csak nekem erről a főnök el felejtett szólni.....
tipikus gangszta magyar vállalkozás!
a főnök úr kiadja a 6 órás munkát 4 órás munkának, aztán mondogatja hogy te vagy lassú, menne ez 4 óra alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!