Szerintetek jogos a felháborodásom? Vagy én reagálom túl, és el kéne viselnem?
21 éves vagyok, egyetemista. Találtam egy nagyon jó állás ajánlatot, napi 4 órást. Fel is vettek, el mondták hogy kereskedelmi munkatársat keresnek, és egyszerűek lesznek a feladatok, egyetem mellett is abszolút rugalmasan lehet csinálni, lényeg h a munka el legyen végezve és meglegyen a heti 20 óra.
3 hete vagyok a munkahelyen. Betanulok. És aki betanít, egyedül ő ért hozzá, mivel ő dolgozta ki azokat a feladatokat amiket nekem át kell vennem. A munka, amit nekem kell csinálnom, az nem fér bele a 4 órásba. 2 hét alatt már plusz 15 órát voltam bent, úgy hogy még nem is én csinálok egyedül mindent, csak kb. 2-3 feladatot az 5-6 feladat helyett.
Tegnap beszélt velem a főnök, és mondta hogy nem fogja kifizetni a túlórákat, mivel én vagyok lassú. Ő nem adna nekem 4 órában olyan munkát amit nem lehetne lazán elvégezni az alatt.... azt mondta, ha nem gyorsulok bele, vagy nem tetszik akkor mehetek máshova...
A poén az, hogy nekem az első héten a kollégája megmondta hogy ez nem 4 órás munka.... próbálok gyors lenni, de nem adatrögzítésről van szó, hanem kereskedelmi tevékenységről, az én munkám a cég bevételére és a partnerekkel való kapcsolatra hat ki, egyértelmű hogy precíz akarok lenni, és nem összecsapni a munkát.
Szerintetek jogos a főnök szava, hogy én vagyok lassú, még betanulok, és nem fizeti a túlórát mivel azaz én hibám, vagy inkább lépjek le innen?
(mondom, csak ez alatt a 2 hét alatt plusz 15 órát voltam bent, a 4 óra munkaidőm után)
(a fizetés annyi, hogy diákként örülnék neki, mert 4 óráért 60 ezer az nagyon jó, de így hogy ennyit kell hozzá bent lenni, plusz van 2 nap amikor 6 óra alatt lehetetlen elvégezni a munkát, így igazságtalannak tartom, hogy erről nem tájékoztattak az interjún)
Szerintem is tipli innen.
Napi 4 óra meg havi 80. Ezt 60,000-ért csinálni azért nem egy olyan acélos órabér, sőt... Főleg nem, ha ez a valóságban inkább 110-120 óra.
Bármilyen diákmunkáért megkapsz nettó 500 ft-ot, sőt, éjszakai munkáért bőven 600-at is. Az meg heti 20 órára bontva majdnem ugyan annyi, ha meg hozzáadod a túlórákat még több is. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogyha találsz egy normális diákmunkát ahol mondjuk 1000 ft körül is kaphatsz.
Hihetetlen milyen mocskos szenny világban élünk..... tavaly voltam egy másik helyen dolgozni, 4 órában szintén (meguntam hogy diákmunkánál lehúznak mint az állat), és ott volt h 40 ezret lehet keresni. Mondom jó. A munka telefonos értékesítő volt (informatikai tanfolyam). 3 jelentkező helyett csak 1et tudtam hozni 1 hónap alatt, úgyhogy 1 hónapnyi fizetésem az 20 ezer ft-volt........... gyűlölöm ezt a világot.
Most nézek másik munkákat, ahol jobban lehet keresni, vagy fesztiválos munkát. Hányingerem van ettől a világtól és az alkalmazotti léttől... mindenhol csak lehúztak eddig.
Utolsó, egyet értek veled és igazad van.
Viszont amiatt rohadt ideges vagyok hogy erről az interjún nem volt szó hogy nem lehet elvégezni normálisan, NORMÁLISAN a munkát 4 óra alatt. Sőt még lehet hogy akár ritkán lehetne is, de a héten 2 nap TUTI BIZTOSAN minimum 6 óra a munka.
A fizetés meg nem nől vele együtt.....
Mmint utolsó előttinek szólt az előbbi.
Utolsó: sajnos nem lehet, mert egyik napról a másikra kell megcsinálni a munkát, ami a következő napra lesz kihatással, úgyhogy esélytelen hogy felálljak 4 óra után... (ráadásul 1-5ig van a munka, 1nél előbb információk hiányában nem tudom el kezdeni, ma is negyed7ig voltam bent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!