Hogy lehet ekkora köcsög egy munkaadó? Szerintetek jogos a felháborodásom?
Elég fura. Ez ennyire bevett szokás, hogy csak így vannak ingyen próbanapok? Főleg ilyen munkánál? Mi van, ha valami baleset történik? Hogyan állapítják meg a felelősséget? Végül is neked így semmi közöd a céghez.
Én az ilyen zavaros helyeket nagy ívben elkerülném.
Legközelebb meg szerintem, ha nem érsz rá, akkor oda se menj, inkább telefonon beszéld meg és kérj másik napot.
Próbanapra is jár a fizetés:
Szép sorban mindenkinek fel kéne nyomni az ilyen gyökereket, leszoknának a fizetetlen (törvénytelen) próbanapokról.
Hát tényleg nem semmi.
Közigazgatás, mivel más esélyem már nincs, de lehet, hogy ez sem éppen esély:
1,5 hónapja megy a sz@rakodás, hogy kellek, DE! Legalább 15 ezer forintomban van az utazgatás, erkölcsi újbóli kérése, olyan alkalmassági vizsgálatok, amit nem fizet ki a "leendő" munkaadó, és fizetős...
A tököm tele van az egésszel, már nem is biztos, hogy szeretnék ott dolgozni, de sehova máshova nem vesznek fel, mert vidéki lennék, és azt a havi 13 ezer forint utiköltségtérítést sajnálják, miközben cégtulajonként 20 milliós osztalékot vesznek ki maguknak a cégből!
Ez Magyarország...
startled_witch:
"Hülyeséget mondtam, mert nem "próbanap", hanem próbaidő. Próbanap nem létezik."
Épp ma láttam egy hirdetést, amiben konkrétan leírják, hogy próbaNAP-ot nem fizetik ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!