Hatraltatna-e engem a tetovalas az almaim megvalositasaban?
Nagy vagyam, hogy legyene mind ket karomon egeszkaros, szines tetovalasok es ha betoltom a 18-at megis szeretnem csinaltatni DE mindekozben sebesz/toxikologus karierre keszulok. A ketto egyutt nem tud megferni? Valamelyikrol le kene igy mondanom?
16/L
Igen.
Ne kérdezd, hogy miért, hogy mi a logika benne, mert szerintem sincs sok, de az emberek nagy része konzervatív, ügyfeleket, állásinterjúkat lehet bukni egy pár tetováláson, főnökkel lehet összezördülni, mintha számítana.
Főnökfüggő szerintem :/
De hasonló dilemmában vagyok én is...Sok tetkót/piercinget szeretnék, viszont tanár (egyetemi)/orvos(kórháza- badustuss) szeretnék lenni :/
Bízzunk abban, hogy addigra változik a világ, és nem lesz kizáróok :D
16/l
Nőként eleve hátránnyal indulsz, ha sebész akarsz lenni, a rögvalóság más, mint a Grace klinika.:-) Egészkaros tetkókkal még rádobsz erre 10 lapáttal. El lehet takarni hosszúujjú cuccokkal, de 35 fokban, légkondi nélküli teremben így vizsgázni, majd végzés után dolgozni elég necces.
Szerintem először nyerj felvételt az orvosira, végezd el, tedd le a szakvizsgát, húzz le 10-15 évet, közben publikálj, PhD-zz, majd ov. főorvosként azt varratsz magadra, amit akarsz.
3-as hozzászólásának első részében nem vagyok járatos, de a 2.-ik felével maximálisan egyetértek szinte magam is ezt akartam írni:
"Szerintem először nyerj felvételt az orvosira, végezd el, tedd le a szakvizsgát, húzz le 10-15 évet, közben publikálj, PhD-zz, majd ov. főorvosként azt varratsz magadra, amit akarsz."
Szóval: először is odáig el kell jutni, hogy felvegyenek az orvosira. Nekem pl. az állatorvosi volt az álmom, csak pont 16-17 éves koromban, a gimiben jöttem rá, hogy ebből bizony nem lesz semmi, mert a kémia kifogott rajtam :-( Márpedig az alapvető dolog az orvosin. Te pl. hányas vagy kémiából?
A másik pedig: azt írod, ha betöltöd a 18-at, szeretnéd megcsináltatni. Ezek szerint a szüleid ellenzik, azért kell várnod addig. Üljetek le, kérdezd meg tőlük, miért ellenzik és utána gondolkodj el rajta, hátha igazuk van (nem biztos :-) )
Most lehet, megdöbbentő lesz, amit mondok, de vállalom: egy toxikológusnál szerintem kevésbé gáz, talán jobban elfogadnák a tetoválást, mint egy sebésznél (ha kell, meg is indoklom :-) )
Na persze, addig el kell jutni, ugye, mert lehet, már a felvételinél meglátják a tetoválást és akkor nem biztos, hogy egyáltalán bekerülsz...
Koszonon a valaszokat!
Eleg szomoru, de tenyleg igazatok van. Tenyleg legfeljebb remenykedni tudunk abban, hogy 3-4 ev mulva mas lesz a vilag. Gondolom azert nyugatabbra mar toleransabbak ilyen szempontbol. Az meg, hogy a toxikologusnal elfogadhato a tetko tenyleg igaz. Megis csak a paciensei is konnyebben tudnak neki igy megnyilni, ha latjak rajta, hiszen azert megsem jogaszok es egyetemi professzorok a toxikologus betegei nagyreszt. Es igen, az is logikus sajnos, hogy nem mindenki akar egy tetovalt sebesz mutoasztalara fekudni.
Viszont az, hogy a nok hatranybol indulnak ha sebeszek szeretnenek lenni... Ez a legnagyobb hulyeseg amit valaha eletemben hallottam. Leven h anyam korhazba dolgozik, rengeteg sebesszel baratkozott ossze, es ezeknek a nagy resze no. Igaz a baleseti sebeszet tenyleg nem nonek valo, de ha csak azt nezzuk, hogy a noknek javareszt kissebb a kezuk, vekonyabbak az ujjaik, akkor igy vegkepp nem nyer logikat az, hogy a nok hatranybol indulnanak
"Viszont az, hogy a nok hatranybol indulnak ha sebeszek szeretnenek lenni... Ez a legnagyobb hulyeseg amit valaha eletemben hallottam. Leven h anyam korhazba dolgozik, rengeteg sebesszel baratkozott ossze, es ezeknek a nagy resze no. Igaz a baleseti sebeszet tenyleg nem nonek valo, de ha csak azt nezzuk, hogy a noknek javareszt kissebb a kezuk, vekonyabbak az ujjaik, akkor igy vegkepp nem nyer logikat az, hogy a nok hatranybol indulnanak"
Nem, egyáltalán nem hülyeség, vannak szakmák, ahol borzasztó kevés a nő, és nem azért, mert biológiai vagy más okokból alkalmatlanok lennének rá, szóval ezért ne hülyézd le a válaszolót, nem azt írta, hogy egy nőből ne lehetne jó sebész, hanem azt, hogy kevés van belőlük az okokat nem részletezte.
Azért kevés a nő, mert vannak szakmák, ahol nagyon erősen érvényesül az, hogy férfi az összes prominens, ahol nagyon erősen szűrik, hogy kit segítenek be maguk közé, és kit nem, és valahogy a végén mindig úgy alakul, hogy a nők helyett a férfiak kapják a státuszokat, az előléptetéseket, etc.
(más szakmában találkoztam vele, hogy az egyetemisták között kb 70% a nő, de már a doktoranduszok között is szinte csak férfiak vannak, mivel az egyetem komplett tudományos vezetése férfiakból áll, és így egyfajta kasztot alkotnak)
(ui: férfi vagyok, tehát nem olyan keserűség beszél belőlem, hogy nem vettek fel valahova nőként.)
Én pedig nő vagyok, és orvos, így elsőkézből tudk nyilatkozni (ha nem jött volna le az első hozzászólásomból.) Nem tudom, édesanyád melyik kórházban és milyen minőségben dolgozik, de hogy nem barátkozhatott össze "rengeteg" általános sebésznővel, az tuti...Vannak olyan szakterületek, ahol viszonylag sok a nő, és végeznek kisebb műtéteket (szemész, fül-orr-gégész pl.), de őket nem sebésznek hívják. Volt évfolyamtársnőm, aki próbálkozott sebészrezidensnek bejutni, sikertelenül, annyira pedig ismerem a sebész kollégákat, hogy ez még jó darabig nem fog változni.
NB. Szép dolog az álmodozás, nagyjából biztos vagyok benne, honnan jött az ötlet, két megjegyzést azért tennék, aztán vagy mgfogadod, vagy nem:
- Ha szeretnék valamit elérni, először arról tájékozódom, mit kell tennem ahhoz, hogy elérjem, nem pedig a világot szidom jó előre olyasmiért, a) amiért még semmit nem tettem , b) egyelőre csak a fantáziámban létezik a szituáció, ködös elképzelések alapján.
- hiteles forrásokat keresek a tájékozódáshoz, kórházi büfésnő nem feltétlenül az. (L. "rengeteg" női sebész, vagy hogy a toxikológus feladata a páciensek pszichés vezetése, akik mind lecsúszott, agyontetovált barmok, tehát előnyben van egy csuklótól nyakig televarrt orvos.:D)
3-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!