Mennyire fontos/játszik szerepet a pénz az álmaitok megvalósításában?
Sajnos eléggé.
Egy ilyen banális idézetet meg nem igazán tudok komolyan venni. :D
"Pedig ha a kórház össze akar dőlni, ahhoz nem pénz kell, hanem tégla."
A tégla is pénzbe kerül!
"A téglához nem pénz kell, hanem agyag."
Ekkora egy hülyeséget:D
"És a téglát nem a pénz rakja egymásra hogy kórház legyen belőle, hanem az emberi kéz."
Megnézném én azt a melóst aki ingyen rakja a téglát :D
2-es.
A Tégla agyagból van, az agyag pedig földből. Meg úgy látom nem igazán érted az üzenetét, de mindegy.
"A Tégla agyagból van, az agyag pedig földből. Meg úgy látom nem igazán érted az üzenetét, de mindegy."
Teljesen mindegy miből van pénzbe kerül, és az is, hogy valaki egymásra rakja, aki ezeket a sorokat írta annak nincs tapasztalata az építőipar működéséről.
Értem miért írod ezt, igen pénzbe kerül, mint minden.
De akkor sem érted az üzenetét, mert te csak arra fókuszálsz hogy márpedig ezt csak így lehet elérni. Pedig Máshogy is lehetne.
A pénz az ami mindent tönkretesz.
Biztos, hogy lehetne más képpen is de nem működne, meg is mondom, hogy miért mert ilyen az emberi természet, mindig többre vágyik, dolgokat imád még a másik embert semmibe nézni.
De ha már itt tartunk hagy mondjak én is neked valamit, hát ha átérzed ennek is a lényegét. Ha nincs pénzed ebben a világban lehetsz te bármilyen jó ember akkor sem leszel senki, és nem fogsz tudni pénz nélkül elérni semmit.
#1: előadásból idéztem, szóval nem "hivatalos idézet"
#2: régen is pénzből csinálták a téglát, nem? :) és a házat véletlenül sem te építetted magadnak, hanem a kőműves akit fizettél? :) De nem ezen van a hangsúly, hanem az értelmén.
#4 (L)
#5 "nincs tapasztalata az építőipar működéséről."--> nem az építészeten van a lényeg
#7 Sajnos igazad van.
#8 Egyetértek.
Az idézet fő hangsúlya:"hogy mindent a pénzhez köt", a többi pedig köré épül.
A normálisaknak köszönöm a válaszaikat, a többieknek pedig a hozzászólás-számláló növelését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!