Lesz e bajom a tévesen feladott csomaggal?
Ilyenkor a leghelyesebb dolog, hogy kérsz egy számlaszámot tőle, és befizeted a pénzt!
Persze, hogy ő volt a béna, de végül is te rászántad a pénzt nem?
Tulajdonképpen akár még lopás is lehet belőle!
nem lopás, de komoly pert akaszthat a nyakadba mert megszegted a szerződést.
Elsőnek fizetési emghagyást küldhet ami pillanatok alatt érvényessé válhat, később behajtóhoz kerül, stb.
Persze elhúzódhat sokáig.
De lássuk. 250km oda-vissza vonattal kijön 10-15e Ft-ból bőven.
58e Ft-ért én simán kifizetném azért, hogy megkeresselek és "barátságosan" elbeszélgessek veled.
Én igazából nem vagyok benne biztos, hogy igényelhet bármiféle pénzt is, mert ő béna volt. Ha azonban kiderül, hogy a postán rosszul adta fel, mert téves tájékoztatást kapott akkor esetleg. Nekem arra hajlik a dolog, hogy ő tudta mit akar, csak ennek megfelelően nem tudta ezt a csomagszállítóra leképezni.
A postai ügyfélszolgálatosok is ha elütnek valamit, vagy rosszul kérnek el valamit bukták a pénzt, ergó hivatalosan (!) nem mehet az ügyfele után, hogy te ad már ide a pénzt, mert béna voltam.
Persze a tisztesség úgy kívánja, hogy kérd el a számlaszámát és fizesd be neki. Ügy ezzel lezárva.
a két fél szerződést kötött egymással, az mellékes, hogy rosszul adta fel a másik fél a csomagot.
Ha megállapodtak az árban, akkor az a rögzített. Apródon még nyoma is van az egésznek, esetleg levelezésben.
A posta nem azért nem rohan az ügyfél után mert nincs joga, hanem egyszerűen a dolgozóra terhelik és kész.
Ha a boltban a pénztáros rosszul ad vissza neked, többet, akkor se rohannak utána napok múlva, pedig te jogalap nélkül gazdagodtál. Leverik a pénztároson, úgy fogják fel mintha ő tette volna el. Erről szól a kassza zárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!