Ha egy dolgozónak adott munkára adott pénz jár egy másik dolgozónak nem jár ugyanarra ugyanannyi? Pozíció munkakör minden azonos.
Kollegát megkérték hogy végezzen egy plusz melót ami ugye nem fért volna bele se a munkaidejébe se a munkakörébe. Ő mondta hogy oké havi 30E bele a kezébe és végzi.
Oké megkapta és végezte. (a cég nem akart felvenni erre új embert így bőven megérte nekik)
Megbetegedett ráadásul hosszabb betegség lesz. Én lettem a köv jelölt. Azonos beosztás azonos munkakör minden azonos. Az én munkaidőmbe se fér bele nekem sincs közöm a plusz feladathoz.
De semmi gond mondtam hogyne végezném, azonos feltételek mellett mint a beteg kollega.
Vagyis 30 a kezembe/hó.
Hát annyit nem fizetnek. Semmi gond, akkor keressenek más madarat. Én ennyiért végzem, jó jó, nem jó nem jó.
Hamar kiderült hogy igenis végezni fogom, nem 30-ért hanem ingyen, vagy ha nem, majd lesz indok az eltávolításomra.
Ez milyen inkorrekt patkányság? Nekem nem jár annyi mint másnak? Sőt nem annyi, hanem nekem semmi se jár?
"Ha rosszul érzed magad, mi az ami ott tart a cégnél?"
Na most itt álljunk meg mert ha én minden heylen felmondanék ahol rosszul érzem magam akkor hol dolgoznék?
Én még olyan helyen sose voltam ahol jól érteztem magam, de ez egy dolog a munkahely nem is arra van hogy jól érezzem magam.
Tisztázzuk Én is és kb az emberek 99%-a azért dolgozik hogy legyen miből élni. Ezért és nem másért. Nem azért mert szeretjük a munkánkat. Nem azért hogy jól érezzük magunkat.
Hanem azért dolgozunk hogy tovább tartson ez a szánalmas okádék agónia amit életnek nevezünk. Hogy megkeressünk annyit ami az éhenhaláshoz sok minden máshoz meg kevés.
Ez a nagy büdös helyzet!
" Felvesznek, megírják a szerződést, aztán mondjuk bejön új munka, a korábbi feladatkörök meg megszűnnek, szerinted mindig írnak új szerződést? Azt csinálod, amit a főnök kér, feltéve ha nem illegális, amivel megbíz, ezt is bele szokták írni. "
1!!!!!!!!!!
bejön az új munka az oké. De a régi feladat nem szűnik meg az marad. Miről bezsélünk akkor?
2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És újra! Bármi amivel a főnök megbíz KIVÉVE HA AZ TÖRVÉNYTELEN?????????
Benn tartani egy dolgozó mukaideje után zéró papírral zéró pénzzel olyan melóval amihez köze nincs???
EZ TÖRVÉNYTELEN!!!!! Nekem van 8 óra szerződéses munkaidőm és most nem mehetek el csak 8+3 óra múlva.
Pénz ezért ? SEMMI!!!!!!! Új szerződés? Hát az nincs. Munkaív jelenléti ív írásos elrendelése a túlmunkának????
SEMMI!!!!!
EZ TÖRVÉNYTELEN!!! KŐKEMÉNYEN!!!
"Nagyon komoly személyiség zavaraid vannak a válaszaid alapján"
Milyen jellegűek ezek a zavarok? Fejtsd már ki!
Kíváncsi vagyok?
Az személyiségzavar hogy szaros nettó 75-ért nem vagyok hajlandó napi 8 helyett 10 órázni?
Ja vagy erre gondoltál?
Hanem azért dolgozunk hogy tovább tartson ez a szánalmas okádék agónia amit életnek nevezünk. Hogy megkeressünk annyit ami az éhenhaláshoz sok minden máshoz meg kevés.
Hát miért nem így van??
jelentkezzen az a barom aki akkor is dolgozna tovább ha megnyerné a lottó ötöst!
Hát egy percet se soha többet!
Én sem dolgoznék tovább úgy mint senki!
De hát akkor itt a megoldás a problémádra: NYERD MEG A LOTTÓT!
Egyébként ezért szokták azt mondani ,hogy olyan munkát válassz amit szeretsz is csinálni(hobbid,szenvedélyed...) és akkor a munka többé már nem lesz munka!
Egyébként meg sajnos tényleg menthetetlen eset vagy!!!!!
Nagyon sokan leírták a megoldást:
-beszélsz Boss-al ,hogy így nem okés a buli!
-ha "fenyegetőzik" ,hogy elküld ,szépen hagyd ott a pitsáb@!
"Na most itt álljunk meg mert ha én minden heylen felmondanék ahol rosszul érzem magam akkor hol dolgoznék? "
Csak olyan munkahelyet találsz ahol rosszul érzed magad?
Lehet ,hogy nem pont a munkával/munkaadókkal van a gond?!?!?!?!?!?!?!!
Figyelj, ettől nem lesz jobb!
Mondj fel, és keress valamit, amit élvezel!
Tudom, ez rosszul fog esni, de NEM, az emberek 99%-a nem azért dolgozik, hogy legyen mit enni. Ez általában a minimálbért keresőkre, ill. a tanulatlanokra jellemző. De azért nem 1% az, aki azért tanult valamit, mert érdekelte, ezáltal érdekli a munkája is, és szereti.
Az én munkám néha unalmas, néha érdekes, és kb. 150 körül kapok kézhez, ami nélkül persze én is éhenhalnék, de nem azért dolgozom, hogy ne haljak éhen.
Mi már többször beszéltünk ismerősökkel arról, hogy ha nyernénk a lottón, akkor is dolgoznánk, mert olyan nincs, hogy semmit nem csinálsz heteken, hónapokon, éveken keresztül. Persze utazgathatsz, meg egyebek, de szerintem az lenne csak az igazán unalmas élet egy idő után, mikor már megnéztél mindent, ami érdekel... én kb 3 országba akarok még eljutni, meg építkeznék.
De az a helyzet, hogy amikor hosszú hétvége van, vagy karácsonykor 2 hét szabi, akkor halálra unjuk magunkat, döglünk a tévé előtt, és kínlódunk, mert nincs mit csinálni.
Szóval szerintem ez a "megnyerem a lottót és nem dolgozok" téma a lelki szegény emberek álma, akik azt hiszik, hogy így megoldódik az életük. Hát nem.
Nem igaz, hogy semmi nincs, ami érdekelne. Még ha túl komoly végzettséged nincs is. Csak szeretsz valamit csinálni. Pl. a legtöbb pasi imád vezetni. Elég sok munka van, ami nagyrészt ebből áll.
Vagy állatokkal, növényekkel foglalkozni, nem tudom, nem ismerlek. Esetleg építőipar, vagy bármi. Nem muszáj mindenkinek irodában ülni, vagy raktárban sínylődni, ezer más dolog van, ami érdekes, csak próbálkozni kéne, nem a kifogásokat keresni.
Aki azt írta, hogy a "egyebek, amiket a főnök kér" az törvénytelen, arra ne hallgass, mert baromságot ír. Nyilván olyan dolgokról van szó, amik kötödnek valahogy a munkakörödhöz, és teljesen törvényes ezt így leírni, mert nem lehet tudni, hogy holnap milyen feladat esik be. Ha mindent össze kéne írni, amit az elmúlt 10 évben csináltam, 100 oldalas lenne csak a munkaköri leírásom.
Ha meg annyira nagyon tisztában vagy azzal, hogy valami törvénytelen, akkor ne itt sírj, hanem a NAV-nál és a munkaügyi bíróságnál intézkedj! Tedd meg a feljelentést, vizsgáltasd ki, fizettesd ki a túlórapénzt, és kész!
Nem tudom, mit vársz, attól, hogy itt hőbörögsz, és mindenkit kiosztasz, a főnököd még nem fog megváltozni!
Feltettél egy kérdést, kaptál rá elég sok választ, de nem akarod elfogadni, csak egyet hajtasz, mint a pereces.
Hát akkor tessék, ha senkitől nem fogadsz meg semmit, akkor menj a saját fejed után, csak aztán meg ne sírj, hogy alig keresel valamit és utálod a munkád!
Ja, még mielőtt megvádolnál: nekem is csak egy sima érettségim van, és semmi protekcióm nem volt annak idején, de amikor már elegem volt, akkor új hely után néztem, és új állást pályáztam meg. Én is elég depis voltam a szivatások meg a millió túlóra miatt, bár nekünk kifizették, de éveken keresztül minden szombaton bent voltunk, ez elég fárasztó volt. Szóval nem csak picsogtam, hanem a saját érdekemben léptem is, és láss csodát, megváltozott az életem. Bár a bérem hasonló, mint a régi helyen volt, de megnyugodtam, elmúltak a stressz miatt jelentkező eü. panaszaim, és van szabadidőm!
Szóval, kedves kérdező, ideje elgondolkodni a dolgon, az itt segíteni próbáló válaszadók savazása helyett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!