Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy dolgozónak adott...

Ha egy dolgozónak adott munkára adott pénz jár egy másik dolgozónak nem jár ugyanarra ugyanannyi? Pozíció munkakör minden azonos.

Figyelt kérdés

Kollegát megkérték hogy végezzen egy plusz melót ami ugye nem fért volna bele se a munkaidejébe se a munkakörébe. Ő mondta hogy oké havi 30E bele a kezébe és végzi.

Oké megkapta és végezte. (a cég nem akart felvenni erre új embert így bőven megérte nekik)

Megbetegedett ráadásul hosszabb betegség lesz. Én lettem a köv jelölt. Azonos beosztás azonos munkakör minden azonos. Az én munkaidőmbe se fér bele nekem sincs közöm a plusz feladathoz.

De semmi gond mondtam hogyne végezném, azonos feltételek mellett mint a beteg kollega.

Vagyis 30 a kezembe/hó.

Hát annyit nem fizetnek. Semmi gond, akkor keressenek más madarat. Én ennyiért végzem, jó jó, nem jó nem jó.

Hamar kiderült hogy igenis végezni fogom, nem 30-ért hanem ingyen, vagy ha nem, majd lesz indok az eltávolításomra.

Ez milyen inkorrekt patkányság? Nekem nem jár annyi mint másnak? Sőt nem annyi, hanem nekem semmi se jár?

2016. jún. 3. 11:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
60%
Minden cég trükközik valamilyen szinten, amelyik mindent szabályosan csinál az már rég csődbement.
2016. jún. 3. 18:20
 12/40 A kérdező kommentje:

Semmi gond a trükközéssel!

Ha mindkét félnek előnyére szolgál.

Az előző dolgozó is feketén maradt ott túlmunkán és feketén kapta zsebbe a lóvét. Zéró adó zéró járulék stb.

Semmi gond! feket meló fekete pénz a zsebbe. benne vagyok.

de tőlem meg azt várják hogy fekete munka de nulla pénz.

Érdekes ő kapott érte én meg nem? Hogy van ez?

Az én munkám szakértelmem nem ér annyit? lehet hogy nem!

de akkor meg mi a szarért engem bíz meg?

Keressen olyat akinek ér a munkája annyit hogy fizessen is érte.

2016. jún. 3. 18:34
 13/40 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó: pedig így van.

A munkaköri leírásban általában szerepel egy csomó minden, és a végén a kulcsmondat, kb. így:

'...és minden egyéb, amivel a felettes megbíz'.

Senki sem mondja, hogy maradj ott feketén egy olyan munkára, amihez semmi közöd.

Ha megbíznak vele, utasítást kapsz rá, akkor az a te munkád, és a munkaidőd azért van, hogy elvégezd.

Én is ki lennék bukva, az tuti, de attól még így van.

Az első jól írja egyébként, bár nem szokták betartani, de a fizetésedhez senki másnak semmi köze, és neked sincs közöd a máséhoz. Nem publikus adat, és ezzel soha, sehol, senkinél nem érvelhetsz, mert hivatalosan nem is tudhatod.

Egyébként a versenyszféra erről szól, hogy különböznek a bérek. Semmit nem jelent az azonos munkakör, nálunk pl. bérsávok vannak, az alja és teteje között van 30-40 ezres különbség, az új belépők nyilván alulról indulnak, az idősebbek már 20-30 éve ott dolgoznak, ők magasabb szinten vannak, meg ha valaki kiemelkedik, akkor őt ezen a sávon belül feljebb helyezik.

Úgy hívják, hogy differenciált béremelés.

Ugyanazt a munkakört látja el x ember, de aki jobban teljesít, az többet kap.

Egyébként erről szól az élet, és valahol érthető is. Te is bármikor átmehetsz más céghez, szíved joga, nem kötelező itt dolgozni, ha nem vagy vele megelégedve.

Ha azt várod, és azt tartod jónak, hogy mindenki ugyanannyit kapjon ugyanazért a munkáért, akkor tessék elmenni közalkalmazottnak, köztiszviselőnek. Egy sima érettségivel is mehetsz, és akkor a közalkalmazotti bértábla lesz számodra a mérvadó.

Ha ugyanaz a pozíciótok, akkor ugyanannyit fogtok keresni a szomszéd asztalnál ülő Mancikával.

Ha lesz x ledolgozott éved, akkor emelkedik a béred egy keveset. Itt azért ilyen 80-100 ezer körüli bérekre gondolj, ne többre!

A versenyszférában, a szabadpiacon egy hasonló irodai alkalmazott szintén sima érettségivel lazán megkeresi a dupláját, tripláját is.

Ezt is tessék számításba venni!

Én fiatalon kerültem egy multihoz, egy elöregedett csoportba. Folyamatosan mentek nyugdíjba az emberek.

Megszorítások voltak, létszámstop volt, a nyugdíjasok munkáját szétosztották a többiek között.

Ha ugy van, ahogy te írod, akkor ma 5x annyit kéne keresnem, mert annyival több munkát végzek. Senkit nem érdekel. Felmondhatnék, jogomban áll. Neked is.

El kell döntened, hogy így is megéri-e neked, szrért-hgyért dolgozod ki a beled, vagy van egy elfogadható, az átlagnál jobb fizetésed? Ha az előbbi, dobbants. Ha az utóbbi, akkor végezd a munkád.

2016. jún. 3. 18:37
 14/40 anonim ***** válasza:
24%
Az az "és minden egyéb, amit a főnök kér" kitétel törvénytelen...tehát nem számít...
2016. jún. 3. 20:24
 15/40 anonim ***** válasza:

Már miért lenne törvénytelen? Felvesznek, megírják a szerződést, aztán mondjuk bejön új munka, a korábbi feladatkörök meg megszűnnek, szerinted mindig írnak új szerződést? Azt csinálod, amit a főnök kér, feltéve ha nem illegális, amivel megbíz, ezt is bele szokták írni.

Amúgy az előzőnek igaza van. Nálunk elment most 2 ember, simán szétosztották a munkájukat. Nem kapunk több pénzt érte.

2016. jún. 3. 22:30
 16/40 anonim ***** válasza:
Nem vagyok HR-es, nincs beosztottam, mégis módosíttatam munkaköri leírásokat 2 alkalommal is az elmúlt pár hónapban, köztük a főnökömét;)
2016. jún. 3. 23:01
 17/40 anonim ***** válasza:

Én eddig még egy olyan munkahelyen sem fordultam meg ,ahol csak az épp rám bízott munkaköri feladatot kellett volna elvégeznem!

Mindig volt valami plusz munkám az átlag megegyezett béréért. (Nem sírok ,csak leírtam)!!!!!

Pl.: sofőrként pakolni kellett nem keveset illetve az árú összekészítésével/porciózásával is engem bíztak meg ,illetve nagyrészt a raktárat én takarítottam ki.

Vagy eladóként kiszállítani 1-1 terméket mert az éppen fuvarban lévő autók már zárásig nem értek volna vissza!

Amúgy meg ha eleged van ebből és ki vagy akadva, akkor miért nem mondod meg szépen a főnöködnek ,hogy ne csicskáztasson! Nézzen emberszámba!

Én sosem váltam el haraggal még egyik főnökömtől ,kivéve egyetlen egyet- neki elmagyaráztam hogy alkalmazottként jöttem ide és nem munkakurv.@ vagyok!

Szépen visszaszolgáltattam a munkaruhám azt a pár munkanapi fizetésem se fizette ki!

2016. jún. 4. 05:42
 18/40 A kérdező kommentje:

" akkor miért nem mondod meg szépen a főnöködnek ,hogy ne csicskáztasson! "

Már leírtam hogy megmondtam neki. És azt is leírtam mi volt a reakció. Kuss és csinálod vagy kirúglak.

Most ezek után van még helye bármi szónak?

2016. jún. 4. 09:35
 19/40 anonim ***** válasza:
75%

"Kuss és csinálod vagy kirúglak. "

Senki sem kényszerít rá hogy ott maradj, vagy elmész vagy maradsz de ne itt sírj hogy nem tetszik. Ha nem tetszik menj el.

2016. jún. 4. 10:33
 20/40 anonim ***** válasza:
55%
Ezt minden héten megkérdezi valaki. Nem értem. Miért neten nagy az arcotok? Ha igazságtalannak érzed a helyzeted miért nem mondasz fel? Ha rosszul érzed magad, mi az ami ott tart a cégnél? Úgy érzed nem kellenél máshova? Úgy érzed kevés lennél? Félsz a váltástól? Félsz, hogy máshol még többet kéne teljesíteni?
2016. jún. 4. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!