Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A családom egyáltalán nem...

A családom egyáltalán nem támogatna abban, hogy jogász legyek. Mit tegyek ezután?

Figyelt kérdés
Soha nem szerettem azokat a kérdéseket, hogy mi akarsz lenni, ha nagy leszel. Nem mertem elmondani, jó mondjuk kicsiként sok minden is szerettem volna lenni, amit most hülyeségnek találok. Szóval ők előre elképzeltek valamit nekem és most azt kellene tennem. Ők még abban élnek, hogy a sülő választ szakmát a gyereknek. azt mondták, hogy az ügyvéd (nem mondtam, hogy az leszek, ezer másik lehetőség is van a jogász szakmán belül), nem él meg, nagyon sok van belőle, munkanélküli leszek. Azzal riogatnak, hogy elküldenek közmunkásnak érettségi után,amúgy nem idén érettségizem.
2016. máj. 17. 10:40
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Hát... erre nem lehet mit mondani. Nekik mi a végzettségük? Máskülönben meg mire odakerülsz már nagykorú leszel. Maximum vállalsz mellette munkát és bár kemény évek elé nézel, de így csinálod végig.
2016. máj. 17. 10:48
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Érettségi után nagykorú leszel, ergo azt csinálsz, amit akarsz. Simán felvetelizhetsz az egyetemre, olyan szakra, amilyenre csak akarsz. Egy probléma lesz, diakhitelbol és munkából kell majd eltartani magad, valószínűleg koleszban vagy albérletben
2016. máj. 17. 10:49
 3/14 anonim válasza:
91%
Lehet érdemes lenne egy olyan tanároddal beszélni erről,aki segítene utána járni,hogy is működik ez,mik a lehetőségek,esélyek ,kilátások és ha sikerül pozitív dolgokat össze gyűjteni,szüleid elé rakni az érveket.Léteznek pályaválasztási tanácsadók,akár szüleiddel felkereshetsz egyet.inkább büszkék lehetnének rád a szüleid,hogy nem a válladat vonogatva azt mondod,fogalmad sincs mi akarsz lenni,hanem kész terveid vannak,komoly és nehéz szakmát szemeltél ki.
2016. máj. 17. 10:51
 4/14 anonim válasza:
82%
Szerintem nincs igazuk, jogászként jól meg lehet élni. Legalábbis az összes akit ismerek jól keres, mindig van munkája. Azt csináld amit szeretnél Az nagyon fontos, hogy szeresd a munkád, nagyon szar lesz úgy felkelni minden nap, hogy inkább felakasztanád magad mint hogy megint bemenj dolgozni. Szóval ha tudod hogy mit szeretnél dolgozni, akkor csináld azt, még akkor is ha ez másoknak nem tetszik. Amikor nagykorú leszel, azt csinálsz amit akarsz, nem küldhetnek el sehova, ahova nem akarsz menni.
2016. máj. 17. 10:56
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Én se értek egyet velük. Ahány ismerősöm jogot végzett talált munkát (cégeknél dolgoznak), egyik sem lett közmunkás. Viszont vannak olyan ismerőseim is, akik kibuktak a jogiróg, mert túl nehéz volt, úgyhogy arra készülj fel, hogy tényleg horror. Dolgozni mellette nem tudsz, így elég nehéz lesz a szüleid támogatása nélkül.
2016. máj. 17. 11:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én jogász vagyok, 2012-ben végeztem Pécsen.

Engem apukám támogatott, anyukám egyáltalán nem (elvaltak a szuleim). Anya mindig azzal jött, hogy kevés vagyok ahhoz és inkább valami realisat kéne választanom, mert fel se fognak venni.

Felvettek, elvegeztem, igaz nem 5 hanem 6 év alatt, egy évet Erasmussal külföldön voltam, nem emiatt tartott egy évvel tovabb.

Anyu is elfogadta végül a választásom, sőt egy idő után támogatott is. Nem feltétlen anyagilag.

Én azóta is jogaszkent dolgozom, örülök, hogy kitartottam az elképzelésem mellett.

2016. máj. 17. 11:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is így jártam anno.

Amit szerettem volna, az a szüleim szemében (anyáméban) nem volt "rendes szakma". Emiatt elmentem arra az egyetemre, amit ős szeretett volna (nem mondhatom egyébként utólag, hogy az nem érdekelt, most azon a vonalon dolgozom).

16 éves korom óta dolgoztam, majd csináltam az egyik egyetemet Budapesten, a másikat mellette vidéken, utaztam és 3 munkám volt, pedig otthon laktam, de a tandíjamat (az állam akkoriban csak egy diplomát finanszírozott, ez most nem is tudom hogy van éppen), az utazási költségemet és amúgy is mindent én fizettem, még a rezsibe is be szálltam otthon (ketten laktunk anyámmal ekkor már).

Szóval megcsináltam, ami a vágyam volt, összesen 18 évig dolgoztam is benne. Ha több időm lett volna azzal foglalkozni, akkor többre is vihettem volna, de nem így lett. Utólag nem bánom, mert így két szakmám van, meg az az elméletem, hogy semmi sincs véletlenül.

Ha mást nem, Te is kitartást és szorgalmat tudsz tanulni, ha végigviszed, amit szeretnél, akkor biztosan sikeres leszel.

Én azt mondom, ne add fel az álmod!

2016. máj. 17. 11:29
 8/14 anonim válasza:
88%

Hat, a szuleid kisse bessukulten latjak a helyzetet. Szerintem a jogi diploma az, ami a tipikus aduász, m nagyon sokfele munka vegezheto vele, es fel is vesznek a legtobb munkahelyre, mivel presztizs.

Jogasz vagyok en is, de most eppen sale-ben dolgozom. Mindig a legjobb helyekre vettek fel dolgozni, sosem volt problemam a megelhetessel.

Jo, nyilvan ha jogi teruleten akarsz elhelyezkedni, akkor vegig kell jarni a letrat, aminek az eleje sajnos nehez es tenyleg nem fizet jol. De ha egyszer meglesz a szakvizsgad, akkor azt csinalsz, amit akarsz.

Arra figyelj, h legalabb 1 nyelvet a magyaron kivul nagyon jol tanulj meg...de inkabb kettot, ha teheted, m azzal aztan kapkodni fognak utanad meg akar kulfoldon is.

En dolgoztam a legmenobb nemzetkozi ugyvedi irodaknal is, es ott a nyelvtudas szamit igazan.

En azt tanacsolom, h tarts ki a celod mellett es tanulj jogot, ha azt szeretnel, m meglesz a hozadeka :)

2016. máj. 17. 13:28
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Én is jogász akartam lenni. Engem meg azzal piszkáltak, hogy jogászként nem lehet tisztességesen megélni, csak csalással.

Végül olyan egyetemre megyek, ami anyám érdeklődésének tökéletesen megfelel. Nem mondom, hogy engem ez nem érdekel, mert igen, de szívesebben mentem volna jogra...

2016. máj. 17. 15:06
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
ELTE-s jogi diplomával az összes ismerősöm nagyon jól keres. vidéki jogi karra nem kell menni, azoknál van elhelyezkedési probléma
2016. máj. 18. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!