Jogász Anyukák! Az ilyen legális?
Nem bírtam végigolvasni, de úgy tudom, ez törvénybe ütközik. Szabad ilyesmit????
Nem, nem legális. Minden ilyen jellegű fizikai fenyítés (jesszus, vessző?!) kimeríti a gyerek bántalmazásának tényállását.
A fenékrepaskolás, vagy kézrecsapás nem tartozik ide, de ha valaki nevelő célzattal jól megvesszőzi a gyereket, az aránytalan, és indokolatlan sérelmet okoz a kicsinek testileg és lelkileg is.
Ugyan nem vagyok vallásos, de a hátamon feláll a szőr, ha a vallásba burkolnak erőszakot.
Persze sok példa volt rá, hogy ezt tette az egyház, de az elvakult, bigott (sőt szerintem végtelenül ostoba) emberek szemében az egyház nem hibázhat, és mindent amit mondanak, szentírásnak veszik. Szomorú...
Köszi. Valójában arra szerettem volna választ kapni, hogy ha ez törvénybe ütközik (mert hála Istennek igen), akkor mégis hogyan lehet nyíltan uszítani rá.
Vallásos vagyok amúgy, talán ezért is háborít fel annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!