Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri tanulni és diplomát...

Megéri tanulni és diplomát szerezni?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, de rettentően utálom az egészet, úgy érzem, hogy életem legrosszabb döntése volt egyetemre jönni.

Állítólag jó dolog, de nekem elegem van az egészből. Inkább lettem volna valami szakmunkás, szerintem sokkal több pénzt lehet keresni egy jó szakmával, mint egy fos diplomával. Mellesleg nem is kell ennyit szenvedni érte.

22 éves társaimnak már rég autójuk van, pénzük, életük, nekem meg semmim.

Ha mondjuk majd elkezdek dolgozni, akkor is 3-4 év lemaradásban leszek mindenkihez képest, sose érem utol őket.

2016. máj. 15. 19:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
87%

Mindenképp megéri szerintem. A legtöbb álláshírdetésben ott van a követelményeknél, hogy felsőfokú végzettség.

Anélkül hiába jelentkezel, mert először a papírokat nézik, azt nem tudod bizonyítani hogy mekkora a tudásod, még egy interjú alatt sem, csak néhány hónap elteltével.

Sajnos én sem fejeztem be a fősulit, már nem is fogom, mert kb 10 éve hagytam ott, és megvannak a hátrányai. Nem válogathatok munkahelyek között, mert nincsenek meg az alapkövetelmények, a diploma, és a nyelvvizsga. Hiába van jó eszem, és beszélek angolul.

A mostani munkahelyemre a tesóm juttatott be, pénzügyben dolgozom, amit soha nem tanultam, de megértettem mi a teendőm, és eltudom végezni a munkám. Az önéletrajzom alapján szóba sem álltak volna velem.

2016. máj. 16. 11:34
 22/29 A kérdező kommentje:

Igen, én is szoktam olvasgatni, hogy felsőfokú végzettség kell.

Tehát akkor többnyire nem kizáró ok mondjuk egy állásinterview ra való behívásnál, hogy nem éppen a szakmámba vág, hanem kicsit más jellegű az állás?

2016. máj. 16. 11:37
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem érdekel senkit,hogy a diplomád nem szakmába vágó, ha egyébként elvégezni tudod a munkát.

A diplomát általában azért nézik, mert akkor ambíciózus vagy, terhelhető, megértesz bonyolult, elvont dolgokat és képes voltál végigszenvedni 6+ vizsgaidőszakot, tehát bírod a stresszt.

Az egy újabb kérdés, hogy mennyire fos vagy nem fos a diplomád és milyen állásra jelentkezel, de általánosságban csak emiatt kérik a diplomát, nincs más oka.

2016. máj. 16. 14:11
 24/29 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
2016. máj. 16. 15:29
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

"A diplomát általában azért nézik, mert akkor ambíciózus vagy, terhelhető, megértesz bonyolult, elvont dolgokat és képes voltál végigszenvedni 6+ vizsgaidőszakot, tehát bírod a stresszt. "

Tehát mennyire rabszolga típusú az ember.... egyébként igen elsősorban ezért van a diploma, hogy mennyire vagy birka mérő

2016. máj. 16. 16:29
 26/29 anonim ***** válasza:
91%

Úgy általánosságban megjegyezném, hogy pár évnyi szakmunkás-fizetést kívánni a hátralévő (legyen mondjuk 35-40) munkával töltött éveid diplomás fizetése helyett finoman szólva is szűklátókörűségre vall. Vagy totál hülyeségre. :(

Abban viszont igazad van, hogy mivel egy büfészakot választottál, ezért nem fogod tudni kihasználni egy normál diploma előnyét.

De még így is sokkal jobb helyzetbe lennél, mint egy szakmunkás...

(És nyilván általánosságban beszélek, lehetséges szakmunkásból lett vállalkozót találni, de mégsem ez az általános.)

2016. máj. 17. 00:06
 27/29 anonim ***** válasza:

"Tehát mennyire rabszolga típusú az ember.... egyébként igen elsősorban ezért van a diploma, hogy mennyire vagy birka mérő"

Egyértelmű, a diplomások rabszolgák, mindenki más élvezettel dolgozik a gyártósoron,csak a mérnök depressziós :D

2016. máj. 20. 20:55
 28/29 anonim ***** válasza:
Az egész iskolarendszer egy rabszolgatermelő folyamat, és maga a rendszer is a rabszolgaságra épít csak munkának csúfolják és álcázzák, hogy ne lázadjon a nép
2016. máj. 21. 08:03
 29/29 anonim ***** válasza:
54%

sem tanulni, sem beállni rabszolgának nem kötelező!

meg is oldhatod magadnak az életedet ahogy jólesik

2016. máj. 21. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!