Megéri tanulni és diplomát szerezni?
Egyetemista vagyok, de rettentően utálom az egészet, úgy érzem, hogy életem legrosszabb döntése volt egyetemre jönni.
Állítólag jó dolog, de nekem elegem van az egészből. Inkább lettem volna valami szakmunkás, szerintem sokkal több pénzt lehet keresni egy jó szakmával, mint egy fos diplomával. Mellesleg nem is kell ennyit szenvedni érte.
22 éves társaimnak már rég autójuk van, pénzük, életük, nekem meg semmim.
Ha mondjuk majd elkezdek dolgozni, akkor is 3-4 év lemaradásban leszek mindenkihez képest, sose érem utol őket.
Ha már van egy szakmai nyelvvizsgád, az már valami.
Tanulj meg még egy nyelvet, aztán bármilyen büfészakos diplomád van, azért lesz munkahelyed.
A diploma ilyen, aki elmegy dolgozni 18 évesen, annak nyilván előbb lesz saját bevétele, és kellemetlen, hogy 22 évesen még az ember a szüleinek könyörög zsebpénzért.
Viszont hosszú távon hidd el, igenis érdemes.
Egy fizikai melós csak akkor keres jól, ha saját vállalkozást nyit, más alkalmazottjaként nem nagyon. Ráadásul kb 40 éves koráig bírja az ember a fizikai melót, afölött már nehezen, és a nyugdíjkorhatár meg még igen messze van attól.
Szóval szerintem kapd össze magad, feküdj rá a nyelvekre, és akkor jól fogsz ebből kijönni.
De az a legfontosabb, min. egy felsőfokú meg egy működő középfokú nyelvtudás. Nappali tagozaton még időd is van rá.
"Egy fizikai melós csak akkor keres jól, ha saját vállalkozást nyit, más alkalmazottjaként nem nagyon"
És ki mondta hogy pl. Okj-n csak fizikai munkát lehet tanulni?
Villanyszerelő szak + technikum és egy f@.sza műszerész vagy!
Nem leszólni akarom a diplomásokat ,de nem feltétlen kell mindenhez diploma!
Még egy idegen nyelv lesz ugye, ehhez diplomához kettő kell, elvileg megy az is, csak a szakmai része kell már csak.
Csak azt nem tudom, hogy mondjuk egy pályázathoz beadom az önéletrajzom, ahova elvárásnak az van írva, hogy lehetőleg gazd. diploma legyen(ez ugye az), de mégse a klasszikus gazd-men vagy psz, akkor mennyire nézik rossz szemmel, hogy ez csak egy tur-vend diploma?
Nagy előny talán az idegennyelvek.
Ha tudod, hogy mit szeretnél csinálni, és ambíciózus vagy, akkor megéri diplomát szerezni, lesz állásod. Ha bizonytalan vagy, csak azért vagy ott, hogy legyen diplomád, és villoghass vele, akkor nem éri meg.
Sose a pénz járjon a fejedben, viszont ha már most utálod azt, amit tanulsz, akkor még MOST hagyd ott az egészet. Csak kínszenvedés úgy végigcsinálni, s ha el is végzed, úgysem a szakdmádban helyezkednél el.
Van ötletem, hogy mi szeretnék lenni természetesen, ha nem az idegenforgalomban, akkor a kereskedelemben.
Nem a szakmám, de mégis gazdasági tárgyaim jószámmal voltak, elvileg az alaptudásom megvan ugyanúgy hozzá, mint másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!