Milyen diplomát érdemes szerezni annak, aki saját vállalkozást szeretne alapítani miután lesz rá tőkéje?
Ha a diplomáddal akarod megalapozni a vállalkozásodhoz szükséges tőkét, akkor mindenképp az a lényeg, hogy piacképes diplomát szerezz, amivel nagyon jó pénzt tudsz keresni, hiszen egy vállalkozás indításához sok pénzre van szükség.
Pl. ha elvégzel egy bölcsész diplomát, azzal sokkal később fogsz tudni annyi tőkét szerezni, amiből vállalkozást tudsz indítani (tisztelet a kivételnek).
A gazdasági diplomák közül véleményem szerint a pénzügy-számvitellel, kereskedel és marketinggel tudsz legjobban keresni, amennyiben multi cégeknél helyezkedsz majd el. Viszont a nyelvtudást is nagyon megfizetik, ha ez közelebb áll hozzád, mint a számok, akkor inkább ezzel érvényesülj. De ez is lutri, mert lehet hogy te megszerzel mondjuk egy nem elég piacképes diplomát és lehet mégis többet fogsz keresni, mint egy pénzüggyel. Nagyon sokminden befolyásolja, hogy mi mindent teszel meg azért az egyetem elvégzése alatt, hogy legyen gyakorlatod, legyen tényleges tudásod.
Szerintem ha már sikerült megszerezned a megfelelő mennyiségű tőkét és elszánt vagy a vállalkozás indításával kapcsolatban, meg még üzleti érzéked is van, akkor teljesen mindegy, hogy melyik diplomát szerzed meg, mert az már nem arról szól. Van, akinek nincsen diplomája, mégis olyan kompetenciákkal rendelkezik (meg pénzzel és jó ötletekkel, stb.), hogy középiskolai végzettséggel vezeti a jól menő vállalkozását.
Babám értelmetlen a kérdésed!
Milyen vállalkozást szeretnél? Jah, hogy neked az tök mindegy...
Amennyiben 1er megálmodod a választ erre a kérdésre, már kaphatsz használhatóbb választ az enyémnél, de addig nem nagy rá az esély.
"Meg a vállalkozók többsége csődbemegy,"
Ha, már így állsz hozzá, akkor ne is akarj az lenni szerintem.
Ha csak kereskedni akarsz jó egy "gazdasági" diploma.
Ha gyártani is vagy valami tutkó-speckó témakör lenne akkor inkább mérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!