Ha a közmunkából úgy jöttem el, hogy elvileg felvesznek rendes munkára dolgozni, de az új munkáltató mégsem venne fel lehet belőle valami problémám a későbbiekben?
Igen!
Egy darabig kizárnak az álláskeresői juttatásból, támogatásból, az aktív korúak segélyezéséből, támogatásokból.
Ha eljöttél a közmunkából és másnap kiderült, hogy mégsem vesznek fel, akkor azt azonnal kellett volna jelezned a munkaügyi kp felé.
igen, ahogy írják: 1 évig semmiféle segélyt nem fogsz kapni.
van ilyen ismerősöm, még csak nem is ő volt a hibás. rossz dátumot mondtak (írtak le?) neki, hogy mikor kell bemennie lejelentkezmni.
a helyes dátumra így nem ment el, mivel nem is tudott róla. kizárták a segélyezésből, hiába reklamált.
most, hogy letelt az 1 év, újra igényelte.
#4 -nek. Te másról beszélsz, mint amit a kérdező kérdezett.
Nem arról van szó, hány napot dolgozott eddig, hány igazolt nap után kaphat járadékot (segélyt).
X munkanap megléte nem játszik szerepet akkor, ha valaki kilép a közmunkaprogramból, majd pár napra rá újra jelentkezne álláskeresői vagy aktív korúak segélyét kérni. Tök mindegy, hogy 1 nap vagy 10 ezer nap munkaviszonya volt. A lényeg, hogy eljött a közmunka programból és másnap nem jelezte a munkaügyi kp. felé, hogy mégsem vették fel. Innentől jó darabig nem részesülhet támogatásban, ellátásban, járadékban.
5.v!
Nem hiszem, hogy így van. Akkor ezek szerint, ha találok munkát és egy nap után eljövök vagy megszűnik a cég akkor újra 365 nap regisztráció kell a szoc. támért?
Szerintem ez az egy év "bünti"sincs sehol leírva törvénybe csak rámondják.
Azt tudom, ha nem vállalod a "munkát" akkor törölnek és 3 hónap múlva regisztrálhatsz vissza.
Vagy más: mi van akkor ha közrabszolgamunkára közvetítenek ki 4 hónapra? Az ügyintéző azt mondta, hogy 3 hónapig szüneteltetik a segélyt utána meg törölnek. Akkor az után is újra 365 napig kellene talonban lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!