Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvállalnál olyan munkát...

Elvállalnál olyan munkát amihez még végzettség sem kell, úgy hogy neked 2 diplomád is van?

Figyelt kérdés

A nővérem 32 éves és 26 éves koráig tanult (2 diploma PhD)

3 évig dolgozott, majd haza költözött vidékre a párjához. Azóta nem dolgozik, mert nem talál munkát.

Mivel abba a faluba nőttünk fel és a szüleink és rokonaink a mai napig ott élnek, több munkalehetőséget is ajánlottak neki, de mivel egyik sem a végzettséghez kapcsolódik nem vállalta el egyiket sem.

A párja dolgozik, a nővéremet a nyugdíjas szüleim támogatják anyagilag.

A párja nem akar városba költözni.

Én havonta támogattam anyagilag a szüleim, (soha nem kérték, én gondoltam úgy, hogy jól jönne nekik a segítség)

De, most hogy tudom a nővéremnek adják a pénzt, nem tudom mit tegyek. Én őket szeretném támogatni, nem a semmirekellő testvéremet.

Ő döntött úgy hogy haza költözik, tudta mi vár ott rá.

2016. márc. 31. 14:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%

A pofája jár a nővérednek az :D de az nagyon...

23F

2016. márc. 31. 15:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Én vállalnék, igen, és vállaltam is, voltam már eladó, és akkor már volt egy diplomám, de gyorsan kellett a pénz. Amit nem vállalnék el semmi pénzért, az az ilyen Zepter, egyéb időseket lehúzó "egészségcentrumok"-jellegű munkák meg prosititúció.
2016. márc. 31. 15:55
 13/26 anonim ***** válasza:
46%

Mártirka! Ne itt óbégass, hanem szépen mondd meg a szüleidnek, hogy őket szívesen támogatnád, de úgy nem vagy hajlandó, hogy a pénzt a nővérednek adják. Ha a szüleid akarják őket támogatni, az ő döntésük, megtehetik, nincs beleszólásod, de ne a te pénzeden tegyék.

Ha ennyi önállóság nincs benned, akkor ne haragudj, de el is áshatod magad.

Itt nem az a kérdés, hogy ki milyen munkát vállalna el milyen végzettséggel, hanem az, hogy a te életedről van szó, nem fetrengeni kell az önsajnálatban, hanem a sarkadra állni.

2016. márc. 31. 16:02
 14/26 anonim ***** válasza:
14%

Megértelek én, azt szeretnéd, ha a szüleid nem támogatnák, a csúnya, gonosz nővéredet, de nekik ő is a gyerekük. Én sem tudnék különbséget tenni a szüleid helyében.

Csak annyit tehetsz, hogy ilyen feltételekkel nem támogatod tovább a szüleidet.

2016. márc. 31. 16:12
 15/26 anonim válasza:
De miért költözött vissza? Ez tök logikátlan. Az emberek többnyire azért tanul, hogy fejlődjön, tágítsa a határait. Én EU-s diplomával mentem külföldre, ahol tárt karokkal vártak, sokkal több fizuért. Én se vállaltam volna el más munkát, nem azért tanultam. Még Budapesten, vagy a megyeszékhelyeken is nehéz elhelyezkedni diplomával, nemhogy falun. Pláne akinek 2 PhD-je van, bizonyára van olyan értelmi szinten, hogy nem otthon tengődik, ha már belel ölt 10+ évet a végzettségébe. Nincs más oka? Betegség? Terhesség?
2016. márc. 31. 16:18
 16/26 A kérdező kommentje:

Azt oknak lehet nevezni, hogy szerelmes akkor igen van rá oka.

A párja nem költözik, egyedüli gyerek és nem akarja magára hagyni a szüleit. Egy ideig távkapcsolatban éltek, de ő ugy döntött mindennél fontosabb a pasi és haza költözött.

Nem magam sajnálom, csak nem értem. Komolyan!

Sír, hogy ott nincs munka de költözni nem tud/akar.

Nem takarítania kellene, az önkormányzatnál dolgozna igaz minimál bérért, de az is valami. És akkor azt a pár tízezer forintot megtarthatnák az öregek

2016. márc. 31. 16:28
 17/26 anonim válasza:
Hogy sikerült ezzel a férfival találkoznia? (Nem a pasit bántom, lehet rendes, normális, pláne ha így áll a szüleihez.). Csak nem értem. Ha ez ember megszerez két doktorit, akkor gondolom vannak olyan ambíciói, amihez egy egyszerűbb, kihívások nélküli, ingerszegényebb életmódot folytató társ nem ideális.
2016. márc. 31. 16:38
 18/26 anonim ***** válasza:

írtam az előző oldalon, de nem kaptam rá választ.

az nem opció,hogy egy közeli városba bejárjon dolgozni?

én sem adnám fel a falusias légkört, szeretek itt élni. de mivel munka nem nagyon van, főleg az én végzettségemnek,ezért a közeli városba járunk be dolgozni.jobb helyeken fizetik a bejárást is.

2016. márc. 31. 16:41
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. kell neki a pihenés ahhoz, hogy összejöjjön a gyerek."

Te valamit nagyon nem értesz.

1. Szó sem volt gyerekről.

2. A lánykának dolgoznia kéne, mert évek óta a párja meg a nyugdíjas szülei tartják el, de nem hajlandó elfogadni semmilyen munkát, mert méltóságán alulinak tartja.

3. Gyerekcsináláshoz nem kell otthon fetrengeni és lustálkodni évekig.

4. Előbb talán dolgozni kéne a 2 diplomával, ha már van, meg megteremteni egy minimális hátteret, és csak utána gyereket csinálni. Normális embereknél így működik.

2016. márc. 31. 16:45
 20/26 anonim ***** válasza:

Annyira szeretem ezt a kétdiplomáspéhádés dumát...

Nem mindegy, milyen az diploma. Péhádé? Pénzt kell keresni, nem péhádét, vazzeg. A nővéred nem egy sikeres típus.

2016. márc. 31. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!