Elvállalnál olyan munkát amihez még végzettség sem kell, úgy hogy neked 2 diplomád is van?
A nővérem 32 éves és 26 éves koráig tanult (2 diploma PhD)
3 évig dolgozott, majd haza költözött vidékre a párjához. Azóta nem dolgozik, mert nem talál munkát.
Mivel abba a faluba nőttünk fel és a szüleink és rokonaink a mai napig ott élnek, több munkalehetőséget is ajánlottak neki, de mivel egyik sem a végzettséghez kapcsolódik nem vállalta el egyiket sem.
A párja dolgozik, a nővéremet a nyugdíjas szüleim támogatják anyagilag.
A párja nem akar városba költözni.
Én havonta támogattam anyagilag a szüleim, (soha nem kérték, én gondoltam úgy, hogy jól jönne nekik a segítség)
De, most hogy tudom a nővéremnek adják a pénzt, nem tudom mit tegyek. Én őket szeretném támogatni, nem a semmirekellő testvéremet.
Ő döntött úgy hogy haza költözik, tudta mi vár ott rá.
A pofája jár a nővérednek az :D de az nagyon...
23F
Mártirka! Ne itt óbégass, hanem szépen mondd meg a szüleidnek, hogy őket szívesen támogatnád, de úgy nem vagy hajlandó, hogy a pénzt a nővérednek adják. Ha a szüleid akarják őket támogatni, az ő döntésük, megtehetik, nincs beleszólásod, de ne a te pénzeden tegyék.
Ha ennyi önállóság nincs benned, akkor ne haragudj, de el is áshatod magad.
Itt nem az a kérdés, hogy ki milyen munkát vállalna el milyen végzettséggel, hanem az, hogy a te életedről van szó, nem fetrengeni kell az önsajnálatban, hanem a sarkadra állni.
Megértelek én, azt szeretnéd, ha a szüleid nem támogatnák, a csúnya, gonosz nővéredet, de nekik ő is a gyerekük. Én sem tudnék különbséget tenni a szüleid helyében.
Csak annyit tehetsz, hogy ilyen feltételekkel nem támogatod tovább a szüleidet.
Azt oknak lehet nevezni, hogy szerelmes akkor igen van rá oka.
A párja nem költözik, egyedüli gyerek és nem akarja magára hagyni a szüleit. Egy ideig távkapcsolatban éltek, de ő ugy döntött mindennél fontosabb a pasi és haza költözött.
Nem magam sajnálom, csak nem értem. Komolyan!
Sír, hogy ott nincs munka de költözni nem tud/akar.
Nem takarítania kellene, az önkormányzatnál dolgozna igaz minimál bérért, de az is valami. És akkor azt a pár tízezer forintot megtarthatnák az öregek
írtam az előző oldalon, de nem kaptam rá választ.
az nem opció,hogy egy közeli városba bejárjon dolgozni?
én sem adnám fel a falusias légkört, szeretek itt élni. de mivel munka nem nagyon van, főleg az én végzettségemnek,ezért a közeli városba járunk be dolgozni.jobb helyeken fizetik a bejárást is.
"Pl. kell neki a pihenés ahhoz, hogy összejöjjön a gyerek."
Te valamit nagyon nem értesz.
1. Szó sem volt gyerekről.
2. A lánykának dolgoznia kéne, mert évek óta a párja meg a nyugdíjas szülei tartják el, de nem hajlandó elfogadni semmilyen munkát, mert méltóságán alulinak tartja.
3. Gyerekcsináláshoz nem kell otthon fetrengeni és lustálkodni évekig.
4. Előbb talán dolgozni kéne a 2 diplomával, ha már van, meg megteremteni egy minimális hátteret, és csak utána gyereket csinálni. Normális embereknél így működik.
Annyira szeretem ezt a kétdiplomáspéhádés dumát...
Nem mindegy, milyen az diploma. Péhádé? Pénzt kell keresni, nem péhádét, vazzeg. A nővéred nem egy sikeres típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!