Elvállalnál olyan munkát amihez még végzettség sem kell, úgy hogy neked 2 diplomád is van?
A nővérem 32 éves és 26 éves koráig tanult (2 diploma PhD)
3 évig dolgozott, majd haza költözött vidékre a párjához. Azóta nem dolgozik, mert nem talál munkát.
Mivel abba a faluba nőttünk fel és a szüleink és rokonaink a mai napig ott élnek, több munkalehetőséget is ajánlottak neki, de mivel egyik sem a végzettséghez kapcsolódik nem vállalta el egyiket sem.
A párja dolgozik, a nővéremet a nyugdíjas szüleim támogatják anyagilag.
A párja nem akar városba költözni.
Én havonta támogattam anyagilag a szüleim, (soha nem kérték, én gondoltam úgy, hogy jól jönne nekik a segítség)
De, most hogy tudom a nővéremnek adják a pénzt, nem tudom mit tegyek. Én őket szeretném támogatni, nem a semmirekellő testvéremet.
Ő döntött úgy hogy haza költözik, tudta mi vár ott rá.
szerintem diplomától függetlenül igaz, hogy ha nincs más, akkor el kell fogadni azt is, ami nem a végzettségünkhöz illik..aztán keresni munka mellett jobbat..
de ha a kis faluban nincsen más, akkor vagy be kell járni nagyobb városba dolgozni(agglomeráció), vagy nagyobb városba költözni..más opció nem nagyon van.
szerintem igazad van, te a szüleidet támogatnád, mégis a munkaképes korú,tanult nővednek adják..
beszéld meg a szüleiddel,hogy azt a pénzt nekik szánod. ha nem tartják be, akkor ne adj addig amíg nem dolgozik a tesód.
Ez hülyeség...
Nekem 3 szakmám van (nem diploma, 1 OKJ, 2 felnőttképzés) és pár továbbképzés...
Én nem lennék ilyen ingyenélő, hogy még másnak kelljen kisegítenie! A nővéred megérdemelne 1-2 hétnyi éhezést hátha felfogja mennyit is ér a 2 diplomája úgy...
Diplomája van, de sajnos esze nincs :S
Ez nem büszkeség, hanem egoizmus...az ilyen megérdemelne egy nagy pofont az élettől, hogy lezuhanjon végre a magas lóról...
23F
Nekem is PhD-m van, de most egy olyan helyen dolgozom, ami ugyan kapcsolódik a szakmámhoz nagyrészt, de amit kis túlzással egy majom is el tudna végezni (állami cégnél). Viszont kapok érte pénzt és szeretem is csinálni, és szakmámba is vág.:)
A nővérednek előre kellett volna megnéznie a munkalehetőségeket a faluban, vagy pedig elfogadtatni a férjével, hogy ő nem dolgozik (ha a férj mondjuk el tudná és akarná őt tartani) ha nem vágna a szakmámba egyetlen munkalehetőség sem a faluban, ahol élünk, eleve nem költöztem volna oda.
De amúgy meg a PhD-mel nem vállalnék el bármit, mert nem a semmiért csináltam, dolgoznék, csak a szakmámban akarnék.
Az annyi, hogy ő ilyen. Mindig is ilyen volt. Mindent meg kellett neki adni, ha esetleg valamit nem tudtak neki a syüleink akkor számonkérte őket, hogy mégis miért csináltak gyerekeket ha nem tudják a számukra fontos dolgokat biztosítani.
Úgy gondolja nem jár külön köszönet azért a szüleinknek mert majd 30 évig eltartották és mindenben erő felett támogatták, szerinte ez minden gyereknek jár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!