Miért van az, tényleg úgy van-e, hogy a szegény, alacsony végzettségű szülök gyerekei is szegények és alacsony végzettségűek lesznek?
Hülye kérdés. -.-
Ismertem egy csajt, apja anyja alkoholista volt, utalt otthon lenni, ezért reggel korabban ment be a suliba, könyvtárban tanult, sokat olvasott nem tudott mit tenni, volt esze! Tudta, hogy ebből a tréből egy kiút van, a tanulás;
Kitűnő lett minden évben, szeretett tanulni.
Felvették egy jó iskolába, koliba ment. A saját ira lett, lábra állt. Jó szakmát tanul ki, utána dolgozni megy, megkeresi az egyetem árát és megy tovább.
A STATISZTIKA SOKSZOR SZART SE ÉR!
Anyámnak kb 4 szakmája van, általánosa hármassal van meg.
Én jó tanuló vagyok, 4,1-el felvettek egy jó suliba, van célom. Az apám a valódi egy drogos, eldobott magától egy csicska nem dolgozik. A nevelőapám egy szakmunkás, de kulfoldon dolgozik jó pénzért.
En egyetemre akarok menni, a csaladomban csak a nagyapamnak volt diplomája én kitorok ebből a putri városból, ezt megígértem. Hosszú az almomboz vezető út, de Mindenre képes vagyok érte!
Szerintem ez nem feltétlen igaz.
Anyámnak meg apámnak szakmunkás végzettsége van, nyugdíjasok már és nekem meg mérnök diplomám van és az ő bruttó nyugdíjuk együtt annyi, mint az én nettó fizetésem.
Sosem voltak sem ők sem a családunk gazdagok, de valahogy csak kiszorították a főiskola költségeit és tudtam tanulni, így vittem valamire.
Nem volt egyszerű de megérte és mai napig hálás vagyok nekik érte, hogy most itt lehetek és nem csak hogy magam el tudom látni, de félre is tudok tenni nem is keveset és még őket is tudom segíteni rendszeresen.
30/F
#7 értsd: a nyugdíjak összegét vegyük "bruttósítva"...
Mivel a nettó összeg kb a fizetésemből levont adó és egyéb járulékok összegét se tenné ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!