Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyiből lehet megélni...

Mennyiből lehet megélni Budapesten?

Figyelt kérdés
Átlagosan egy személy mennyiből tud megélni Budapesten ha albérletet is kell fizessen. Nem gondolok itt csillagászati értékekre, reális, átlagos fizetéssel rendelkező emberek véleményét kérem. Tudom, hogy van akinek 300.000 forint sem elég, de mégis mennyi egy reális érték?

2016. márc. 15. 11:31
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötözködésképpen, de tök jó pamut pólókat vettem a Tescoban 890 ft volt darabja. Igaz, kiárusítás volt, de egyrészt mindig van kiárusítás, másrészt akkor az eredeti ára is 2000 ft körül lehetett. Nadrágot ugyan itt vettem 3500-ért 50%-ba.

Amúgy meg havi 5000 ruhára az évi 60,000 ft. Ez nyilván nem elég egy teljesen új ruhatárra, de gondolom nem pucéran fog felköltözni a kérdező. Akkor pedig pótlásra (évi 4-5 új póló, nadrág és 2 pár cipő) ez elég. No persze nem a Gucciban, de ugye mindenki addig nyújtózkodik ameddig a takarója ér.

2016. márc. 15. 17:23
 32/54 anonim ***** válasza:
38%
Én múltkor voltam tescoban (arena). Farmerokat 4500 Ft-tól voltak. 4500 Ft-os farmer pedig nem is rendes farmer volt, hanem chino. Pólók pedig 3000 Ft-tól vannak normálisak, amik nem nyúlnak meg 2 felvétel után úgy, hogy a bokádat verik. Mivel szeretem az F&F ruhákat, ezért gyakran vásárolok ott, nem a levegőbe beszéltem. Tudom, hogy vannak leárazások, de azért az sem normális élet, ha folyton arra várunk és csak azt vesszük ami le van árazva.
2016. márc. 15. 17:30
 33/54 anonim ***** válasza:
92%

Én meg ott dolgozom, úgyhogy hidd el én sem a levegőbe beszélek :) Az Arénában is dolgoztam pár éve. Az Aréna ilyen szempontból pont nem szerencsés, mivel a hatalmas ruhaforgalma miatt szinte soha nincsenek jó kiárusításos cuccok, de külvárosban, nagyobb boltokban hegyekben áll.

A ruha meg szerintem nem olyan, mint a zöldség, hogy ma kell megvennem. Miért ne várhatnám meg, hogy legyen kiárusítás? Pláne, ha limitált a költségvetés ruhára, akkor az ember ne válogasson.

2016. márc. 15. 17:34
 34/54 anonim ***** válasza:
89%
Pl az a 4500 ft-os farmer pont 2250 lesz leárazáskor, mert 50%-ról szokták lőni az ilyen ruhákat. Aki meg mákos az talál -70%-ba is mondjuk a Megaparkban.
2016. márc. 15. 17:35
 35/54 anonim ***** válasza:
23%

Én írtam a 370.000 Ft-ot.

130/30=4300 Ft/nap kajára, ami teljesen reális. Ha belegondolsz 2 fő ebédel, reggelizik, vacsorázik.

A ruhára pedig, ha egyik hónapban csak 1-1 cipőt kell venni, másik hónapban 1-1 átmeneti kabátot, már ott vagy az 50 ezernél.

2016. márc. 15. 18:19
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod kérdező, hogy mennyiért találsz albit és annak mennyi a rezsije, leginkább ettől függ a dolog, mert alacsony költségvetésnél ez szokott a legnagyobb tétel lenni. Számolj minimum 30 ezret kajára is és pár ezret tisztálkodási szerekre, mosóporra, WC papírra, esetleg ruhákra. Ez a minimum, aztán mindenki lehetőségei szerint költ még erre-arra.
2016. márc. 15. 19:52
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
Jo lakast kozel a kozponthoz havi 70-80 korul nem talalsz meg ha egy szoba is. Rezsivel 90-100 ezer
2016. márc. 15. 21:19
 38/54 anonim ***** válasza:
73%

Talalsz*

De szamolj minimum 30 ezret etelre, 10 ezer a berlet ha nem kapsz a munakhelyeden, ruha-cipot learazasokkor is fel lehet tankolni jobb uzletekbol is ( most is officeshoeba egy csomo jo cipo volt sokkal olcsobb koztuk tavasziak is), szorakozas az toled fugg meg mennyit akarsz felre rakni, gyogyszer nem kell minden honapba nem nyugdijas vagy, edzoterem havi 10 ezer. A lakas viszi a legtobb penzt

2016. márc. 15. 21:23
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
Mososzer, tisztitoszerek, tisztalkodas havonta 6-7000 .
2016. márc. 15. 21:24
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Mi a belváros közepén lakunk a vőlegényemmel.

Havi kiadásunk így alakul:

40nm-es, felújított lakás lakbér: 60.000

Rezsi (víz, gáz, villany, közös ktg) télen kb 25.000, nyáron 15.000.

Internet, telefon: 12.000

BKK bérlet: nekem 10.500, páromnak 3500 azaz 14.000

Kaja durván 50-60 ezer egy hónapra, szoktam főzni elég sokat, reggelire vacsorára tojást, tejet, joghurtot, kefírt, corn flakeset, melegszendvicset, ilyesmit eszünk plusz sok sok gyümit, gyümilevet és zöldséget. Eléggé odafigyelünk az étkezésre, szóval nem vegetálunk, mégsem megy el 60 ezernél több. Szép kártyából szoktunk néha éttermezni, mert mind a ketten kapunk havi szinten, abból megyünk néha gyrosozni, vagy Mekizni.

Szóval olyan 150-160 ezer kettőnkre a kiadás.

Olyan 250-300 között keresünk havonta. A megmaradt pénzt is elég jól beosztjuk, elrakunk belőle évek óta fixen 40 ezret, a többit elverjük.

Szerintem havi 100 ezerből is jól lehet szórakozni, költeni. Én ruhákat olcsón szoktam venni, csak cipőből és kabátból veszek drágát, esetleg nadrágból még jobbakat, de felsőket kizárólag a Hádában, Pepco-ban veszek 1-2 ezerért. A párom csak márkás ruhákat hord, de van, hogy eltesz mondjuk 5 hónapon át 10 ezret, és addig semmit nem vesz, majd elmegy és az 50 ezerből vesz 3-4 jobb pólót meg 2 nadrágot. Igazából a ruha nem létszükséglet, nem kell havi szinten venni, sőt, egyre inkább már csak szezonváltáskor veszel, ha vásárolgatsz egy darabig. Régen mi is sokat vettünk, mostanában meg már alig-alig, mert annyi van. De pl New Yorkerben ősszel 990 ft-ért vettem nagyon szép, csinos felsőket. Hádában nyár végén az összes nyári ruha ki volt árusítva, pólók 200 ft!/ db-ért... És sokszor ugye olyanok, hogy címkés, márkás, jobb mint amit rendes üzletben veszel. Vannak olyan kedvelt márkáim, amiket nem is kapni az országban, csak a Hádában. Szóval ruhára pár hónapig félre raksz 5 ezret utána már tudsz venni ezt azt.

Szórakozni is sokat járunk, mondjuk moziba nem mert nem szeretem, de elmegyünk egy-egy este haverokkal, egy gyros, pár kör pia ez sem nagy cucc. Gyros 600 ft, 2 koktél 890 egy csomó helyen, 2 kör koktéllal (azaz 4) meg 1 sörrel én már el vagyok egész este. Nem került az egész 4 ezer ft-ba. Ha 2 hétvégén elmész egy hónapban még nincs 10 ezer.

Amúgy én olvasni szeretek, a könyvtárra pár ezret fizetek egy évre. Néha elmegyünk állatkert, tropicarium, ide-oda, ez is pár ezer ft alkalmanként. Ja és meccsre járunk sokat, az is megint pár ezer ft. Szóval szerintem a szórakozás sem olyan durva.

Sőt, utazni is mindig marad pénzünk, mióta itt élünk Budapesten fél Európát körbe jártuk, olyan olcsón indulnak innen repülők és buszok sokszor. Voltunk Horvátországban, Szlovákiában, Ausztriában, Szerbiában, Csehországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Angliában, Olaszországban, Erdélyben.

És egyik sem került milliókba. Krakkóba pl egy oda-vissza buszjegy 6000 ft, ok a szállás drágább, de az se olyan vészes, az éttermek meg nagyon olcsók voltak, Prágában kb szintúgy. Simán össze lehet évi 2 hosszú hétvégére spórolni a pénzt.

Mondjuk 2 embernek 2 keresetből élni mindig is könnyebb volt, mint 1 embernek 1 keresetből.

De keress olcsó szobát, ha az utazás nem baj, akkor a kintebbi kerületek.

Szerintem olcsóbb szobával olyan 150-180 körül már nagyon jó, nem kell 600 ezer :D

2016. márc. 16. 11:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!