Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elítélendő lenne ha 41 sikerte...

Elítélendő lenne ha 41 sikertelen állásinterjú után prostituáltként kezdenék el dolgozni?

Figyelt kérdés
PTE-n végzett jogász vagyok.

2016. febr. 16. 14:53
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
50%

"Érdektelen,

motiválatlan szarok..."

Persze, lehet, hogy így van vagy legalábbis a testvéred ezt mondja neked. Mindegy is, lényeg, hogy lehet valaki saját projekttel és nélküle is motiválatlan.

"...de azért a speckóbb mérnöki területeken

már erre nagy igény van. Mondom ezt nem én

találtam ki, hanem azok mondták akik

sokmilliós céghez felvételiztetnek, vagy CEO-

k."

Értem én, hogy a Google szintű céghez csak ilyenek kerülnek be de a kérdező egyelőre azon a szinten van, hogy szerezzen magának egy átlag nettó 150-200 ezer forintos fizetés közötti tök átlag munkát.

Ehhez pedig nem kell semmi extra, csak egy értelmes diploma (a PTE jogász teljesen jó) ÉS az interjúkon sikeres szereplés. Ha 40 interjú után nem talál semmit akkor sajnos nem fog rajta az se segíteni ha még többet képzi magát szakmai téren. Valami pszichológus vagy hasonló sokkal többet segítene mert itt azzal van a nagyobb baj.

Ismerek olyat aki kb semmi végzettséggel (érettségi az nem számít) lazán talál átlag fizetesű, tehát nettó 150 körüli munkát. Mert iszonyú jól el tudja magát adni.

Másnak pedig diplomával, nyelvtudással is problémát okoz az álláskeresés? Csak lehet valami képzettségtől független emberi tulajdonság ami miatt kevesebb képzettséggel is felvesznek valakit. Na de ebben a pszichomókusok tudnának segíteni.

2016. febr. 17. 11:16
 42/51 anonim ***** válasza:
92%

Nem olvastam el a korábbi válaszokat!

Szintén a PTE-n végeztem jogászként. Két hónapig kerestem állást. Ehhez kell egy jó önéletrajz egy motivációs levél és felkészültség, hogy a szakmai kérdésekre tudj válaszolni. Persze az sem árt, ha az érdeklődési területednek megfelelő jogterületre pályázol.

Nekem is volt, hogy elkeseredtem, de mire lejártak a pályáazti határidők több helyre is felvettek volna. Jó én végül rosszul választotta, ezért egy év után munkahelyet váltottam, simán találtam állást akkor is.

Keres más városban is.

Amúgy az meg hülyeség, hogy mindenki protekcióval kap jogi állást. Nyilván van aki igen, de azért a nagy többség nem. Az egyetem alatt rengeteg lehetőséged lett volna előkészíteni azt ahol dolgozni akarsz. Más egyetemet nem ismerek, de a PTE-n igen komoly kapcsolati tőkét tudtál volna építeni ha akartál volna.

2012-ben végeztem.

2016. febr. 17. 14:07
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy a jogász állásokat - legalábbis a közszférában - protekció útján töltik fel. Én is jogot végeztem, akkor még papírformátumban kellett beküldeni a pályázati anyagot. Igaz, nem jelentkeztem sok helyre, de azok olyanok voltak, hogy egy az egyben az elvárásoknak megfelelő tudást, tapasztalatot tudtam felmutatni. A visszaküldött pályázati papírcsomagon látszott, hogy senki meg nem fogta, el nem olvasta. Bár te interjúkra már bejutottál, az már jobb jel.

Szerintem frissítsd fel a nyelvtudásod, és jelentkezz idegen nyelvű ügyfélszolgálatosnak. Sok hasznát veszed ott annak, hogy elviselted a túlterheltséget az egyetemen, és társadalmi problémákról tanultál. Elfogadóbbá, kitartóbbá tesz azon a pályán, és jobban bírja az ember, ha a jogot már túlélte.

2016. febr. 19. 17:51
 44/51 anonim ***** válasza:
89%

Hozzáteszem, hogy a krvának levés az esetemben is felmerült, mert nemzetközi szervezet egy fejese mondta, hogy ha kedvesebb leszek vele, jogászi állást ajánl... Szakmailag lehet, hogy nagyon jól jártam volna, de nem fért az értékrendembe.

Én azt gondolom, hogy lehet siránkozni a helyzeten, sőt az is lehet, hogy igazunk van, de ha a munkaerőpiac nem akar bennünket e területen, akkor másik terület felé kell fordulni.

2016. febr. 19. 17:53
 45/51 anonim ***** válasza:
0%
Küldj egy képet ha nem szeretnél több tucat férfival lefeküdni havonta (csak eggyel).
2016. febr. 19. 18:05
 46/51 anonim ***** válasza:
78%
"Az tény, hogy a jogász állásokat - legalábbis a közszférában - protekció útján töltik fel." - ez kifejezetten a közszférára jellemző, de azon belül a rendvédelmi szervekre sem annyira (bv.-sek közé egyből felvesznek, iszonyat nagy emberhiány van!). Magánszférában elég könnyen el lehet helezkedni jogászként, főleg, ha van a diploma mellett tárgyalóképes nyelvtudás. Multik, nemzetközi ügyvédi irodák, rendvédelmi szervek, közjegyzői és végrehajtói irodák tárt karokkal várnak!
2016. febr. 19. 20:02
 47/51 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem, miért emelted ki? Nagyon sokan elmondták a véleményüket a témáról.

Bár nem sokan válaszoltak a konkrét kérdésre.

Akkor én megteszem.

Ha ezt választottad, akkor tedd meg. Miért érdekel, hogy mások mit gondolnak?

Ha 100-ból 100 ember elítéli itt egy névtelen fórumon, az visszatart? Hiszen a kommentjeidben nagyon próbáltál minket meggyőzni, hogy mennyire reménytelen a helyzet, és már csak ez az egy út maradt. Hát, ha így gondolod, akkor tedd meg.

Érdekes, én is voltam munkanélküli 1 évig, és fel sem merült bennem, hogy áruljam a testemet.

2016. febr. 20. 18:33
 48/51 anonim ***** válasza:
95%

Jól látod, ma már törölték egy kérdését, melyben az kérdezte, prostiként mennyit kérhet (még a méreteit is megadta).

A tanácsokat nem hallgatja meg, mi lehet a hiba, változtatni nem akar, csak fújja a magáét.

Szerintem egyszerűen feltűnési viszketegsége van és azt akarja, mindenki vele foglalkozzon.

2016. febr. 20. 20:00
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, de nem olvastam el minden választ. Szerintem fordulj az egyetemi témavezetődhöz, hátha tud segíteni, merre kellene munkaügyben lépned. Ha nem is találsz jelenleg a végzettségednek megfelelő munkát, addig is tudnál korrepetálni nyelvből valakit vagy tanulni még egy nyelvet, esetleg kezdetben önkéntesen bedolgozni magad valahova vagy külföldi munkák után nézni. Tehát ezt a holt időt is mindenképpen töltsd ki értelmes dolgokkal. Hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak, a Te döntésed, hogy mit csinálsz, csak magad felé kell elszámolnod, hiszen amíg nem éli végig más az életedet, addig nem is ítélhet el a döntéseidért.
2016. febr. 27. 19:49
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Már biztos qrva lett belőle :D és degeszre keresi magát... inkább dugeszre
2016. febr. 28. 00:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!