Hazánkban mennyi nő dolgozhat prostituáltként?
Menj fel a rosszlányokra és a beszámolókra és kezd el őket számolni.
De a többszörösük dolgozik külföldön...
Ez egy 2012es cikk, amely szerint:"Magyarországon nagyjából 15 ezer prostituáltról és szexmunkásról tudunk, míg a kliensek száma meghaladja a kétmilliót."
Azóta eltelt 4 év és folyamatosan emelkedik a számuk.
ugyan honnan veszik ezeket az adatokat?
azt számolják, hányan állnak az utcán? vajon ugyanazon a napon az ország minden városának minden utcájában, minden külterületen, minden autópálya mellett megszámolták őket ugyanabban a percben? és akik éppen elmentek valakivel?
meg hozzáadták azokat, akik hirdetnek? ehhez átnézték az összes hirdetős oldalt és papíralapú újságot, majd telefonszám alapján kihúzták, aki több helyen hirdet?
és mi a helyzet a masszázs hirdetésekkel, amelyeknek egy része valóban masszírozás, de egy része k-rválkodás?
hogy döntötték el, ki masszíroz és ki orálszolgáltatást nyújt?
valamint ott a sok egyetemista, akik így vagy úgy előteremtik a pénzt a tandíjra. elég, ha egyszer talál egy jómódú öregedő férfit, aki állandó vendége lesz, és támogatja a lányt. ő nem áll utcára, nem hirdet, de pénzt kap a szexért. úgy gondolom, nem 1-2 lány csinálja ezt.
szóval lehetetlen belőni, hányan vannak.
úgy tudom, én egyet sem ismerek, de ettől még lehet, hogy 20-at is...
Utolsó: az nem jelent semmit, hogy te nem ismersz, nem tudsz elképzelni semmilyen módszert a becslésükre. Valamilyen módon biztos megbecsülték a számuk, járj utána hogyan és csak utána ítélkezz.
Gondolom szerinted a közvéleménykutási eredmények vagy tévés nézettségi adatok is mind kamu mert több millió emberből csak pár százat kérdeznek meg.
állj. nem ítélkeztem. az valami mást jelent...
az pedig, hogy valamit nem lehet megbecsülni, tény.
egy közvélemény-kutatás teljesen más, nem lehet ezt a két témát összehasonlítani.
ott kifejezetten figyelnek arra, hogy reprezentatív mintavétel legyen.
közgazdaságot tanultam, majd marketinges végzettségem lett, közben diákként volt, hogy kérdőíveztem. van némi rálátásom a dologra, bár nem a szakmámban dolgozom.
egy nagy közvélemény-kutatásnál, ha a teljes lakosságot érinti, akkor az ország arányaihoz mérten, arányosan kérdeznek meg fiatalokat-időseket, dolgozókat-munkanélkülieket, családosokat-egyedülállókat, stb.
Ezt sok esetben elég komoly kutatómunka előzi meg. Nem véletlen, hogy egy-egy ilyen kutatás rengeteg pénzbe kerül.
Az, hogy egy titkolt dolgot felmérjünk, sehogyan sem hasonlítható ehhez. Nem fognak nyíltan nyilatkozni, nem ismerik el, letagadják, szégyellik a nők az ilyesmit. Ami pedig felszín alatti, azt nem lehet mérni.
Olyan ez, mintha a kóbor kutyákat akarnád megszámolni.
Megszámolod egy város kutyáit, de mozgásban vannak, megjelölni nem tudod őket, vagy hasonlítanak, átmennek a szomszéd utcába, mire te odaérsz, így van amit kétszer számolsz, ami elbújik, azt egyszer sem számolod, van amelyik nem is kóbor, stb. Kivitelezhetetlen.
vagy talán jobb példa a családon belüli erőszak. nem véletlen, hogy csak feltételes módban lehet olvasni róla, pl. "Magyarországon akár minden harmadik családban előfordulHAT családon belüli erőszak!".
Nem tudod mérni semmilyen eszközzel, mert nem látod, az érintettek eltitkolják.
Az sem fog beszámolni róla, aki veri az asszonyt, és az sem, aki elszenvedi. Vannak kirívó esetek, amikor nem lehet letagadni, mert látszik. Ezek napvilágra kerülnek, de a többi sok-sok eset nem, mert egy pofonnak, egy rúgásnak, egy lökésnek nincs nyoma.
Szóval hiába erőlködsz, ez a téma nem attól függ, hogy te vagy én ismerünk-e prostit.
Csakis megbecsülni lehet, találgatni, de mérni, hivatalos adatokat találni erről nem.
Végezetül: ha nem lenne igazam, akkor nem egy ilyen oldalon kérdeznél, hanem ha lenne hivatalos adat, akkor beütnéd a google-ba, és kidobná, hogy ebben az országban 87537 prostituált van. DE nem, nincs ilyen, és nem is lesz.
Ja abszolút hülyeség ez a kérdés.
Pont olyan, mint megbecsülni hány idegen civilizáció van a galaxisban.
Van erre a Drake-egyenlet, meg a Fermi-paradoxon, de igazából senki nem tudja. Lehet mi vagyunk egyedül, lehet tele van vele a világegyetem.
A prostikkal is így van, mivel az UFÓ-k sem mindig reklámozzák, hogy ott vannak, a prosti is egy titkos, intim munka. Ráadásul nem is tisztázottan legális a nem adózás és a kerítőmunka miatt.
Legalább 10000, de lehet 50000, de kitudja akár 100000 is, ha az idénymunkásokat is belevesszük. Egy nagyságrendi tévedés esetén értelmetlen gondolati maszturbáció. Inkább menj és próbálj ki egy lakásos modell alkatú csajt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!