Egy 15 éves gyerek nyári szünetben dolgozhat?
Szia!
Törvény szerint 14 éves kortól lehet diákmunkát végezni, de :
1. Az isolaszövetkezetekhez sokszor úgy érkezik munkaigény,h 18 éves kortól foglalkoztatnak, max 16 éves kortól,de az is kevés.
2. Szüleid be kell,hogy kísérjenek, amikor jelentkezel a munkára. Ha van esetleg ismerösötök, családnak ismeröse, jobb eséllyel tudsz elmenni pl gyümcsöt szedni.
Sajnos ige, de internetetn nézegesd az iskolaszövetkezetek honlapját, néhány felszokta tüntetni, hogy milyen munkáik vannak megyénként, illetve hány éves kortól tudod elvállalni.
Nem a reklám helye, de gondolom nem sokat ismersz 14 évesen, szóval írok néhány nevet: Fürge Diák Iskolaszövetkezet, Multijob, Mind Diák, Meló Diák, diák detektor(ha jól emlékszem ez a neve), illetve még érdeklődj, ha vannak dolgozó diák ismeröseid, a legjobb, egyébként az lenne, ha jövőre körbe járnátok az Iskolaszövetkezeteket,s beregisztrálnál, a legtöbb helyre a beiratkozás ingyenes, s az első fizetésedből vonnak le ezer FT-ot, mert rész tulajdonos leszel az Iskolaszövetkezetnél. De,ha kilépsz azt az Iskola szövetkezet, vissza utalja.
AMi szükséges a beiratkozáshoz: Személyi iratok (taj szám, adószám, lakcímkártye, személyi
Diák Igazolvány,
Iskolalátogatási igazolás
Saját névre szóló számla szám, illetve bankkártya
Valamelyik iskoalszövetkezetnél először neten kell beregisztrálni, ezeket a honalpokon csekkold le, pl. Fürgénél így van.
Remélem segítettem, Szép Napot! :)
Ha kérdésed van még, írj nyugodtan, első is én voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!