Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nincsen fehér munkahely...

Balazs atilla kérdése:

Miért nincsen fehér munkahely magyarországon? Midenhol bejelentenek minimálbérre és a többit meg zsebbe fizetik!

Figyelt kérdés
kiléptem melohelyemröl találtam melót elsö nap oda mentem aszt monták hogy bejelentenek majd minimálbérre ! és 800 FT orabérem lesz és kézbe majd megkapom ! meg 2 napot dolgoztam semmilyen papir nem készült hogy ott dolgozok eszt lehet igy csinálni ?
2016. febr. 4. 15:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%

Ismerőseim 90%-át rendesen bejelentik, nagyon kevesen vannak, akiket nem. Ehhez hozzátartozik, hogy tanult, szakképzett emberek, nem 8 általánosuk van.

Én is be vagyok jelentve, mindent fizetnek utánam, a béren felül minden hónapban vannak egyéb juttatások, prémium, cafeteria. Minden legális.

A stílusodból, helyesírásodból arra következtetek, hogy nem sokat tanulhattál. Segédmunkások között valóban nagyobb arányban van jelen a fekete munka.

De nem kell általánosítani, nem az egész rendszer ilyen. Aki tanult, az most is rendesen keres.

2016. febr. 4. 19:09
 12/24 anonim ***** válasza:
60%

én dolgoztam "szürke" és "fehér" munkahelyen is, utóbbinál jobban keresek, szóval ha akarják meg tudják oldani, hogy normális pénzt kapj kézbe... benzinpénz se a szaros 9 ft/km, hanem jóval több, mégis el tudják könyvelni úgy, hogy a végén megússzák az adót

bár ez változó, sok minimálbéres droid van itt is, ez attól függ mennyit ér nekik a munkád...

2016. febr. 4. 19:14
 13/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
60%
Azt kell, hogy mondjam, hogy "magyarországon" valóban a minimálbéres bejelentés működik. Viszont "M(!)agyarországon" általában, de nem minden esetben, rendesen bejelentik az embereket.
2016. febr. 4. 19:22
 14/24 anonim ***** válasza:
67%
mert olyan magasak a járulékok hogy sok ágazat csak így tudja kigazdálkodni a fent maradást.
2016. febr. 4. 20:10
 15/24 anonim ***** válasza:
53%
proli vagy
2016. febr. 4. 20:42
 16/24 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem igaz az, hogy aki tanult, azt bejelentik rendesen. Könyvelő ismerősöm is tanult, ugye. Aztán azért mondott fel, mert 4 órában volt bejelentve csak, rengeteg túlóra volt, amit nem fizettek. Utána ahova felvették, ott is csak 4-ben volt.. és sok helyen volt interjún, mindenhol ez volt. Egy hely volt ahol mondták, hogy választhat, hány órában jelentsék be, de ha 8-ban, akkor sokkal kevesebb pénzt kap kézhez. Úgyhogy erről ennyit! Nem kell senkit lenézni, mint ahogy azt sok válaszoló teszi a kérdezővel.
2016. febr. 4. 22:21
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Kivételek mindig vannak.

Ellenpéldát mindig, mindenre lehet találni!

De azért ismerjük be, hogy a tanulatlan, műveletlen embereket sokkal könnyebb átverni, kihasználni, hisz nincsenek tisztában a törvényekkel, a jogaikkal, valamint tudják, hogy sehol sem kapkodnak értük, így belemennek a feketemunkába is.

Ezzel szemben a tanult embereket nem tudják így kihasználni, valamint ők - a megszerzett tudásuknak köszönhetően - hasznosak a cég számára, szükség van rájuk, nem akarják őket elveszíteni, ezért jobb feltételekkel indulnak a munkaerő-piacon.

Tehát van mindenre példa, de azért fogadjuk el, hogy a tanulás egy belépőjegy a jobb életbe, az anyagi biztonságba.

2016. febr. 5. 18:32
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondjon már valaki 1 előnyt, ami tényleg pozitívum egy fiatal melósnak a fehér munkában.

Mert én eddig csak azt tapasztaltam, hogy minimálbéres bejelentés mellett kaptam 200-250 ezret tisztán túlóra nélkül, míg teljesen bejelentve kapok 150-et. De örülhetek, mert lesz nyugdíjam, igaz?! (jó vicc, 27 éves vagyok...) Túlórákkal kapok 200 nettót, ez a munkáltatómnak közel 400-ba kerül. Szürkében ugyanilyen keretből legalább 300 hozzám kerül, és nem az állam zsebébe megy, gyakorlatilag a keresetem 50%-a. TB és bejelentett munkaviszony ugyanúgy megvan, a többi meg csak lehúzás. Bármennyire fáj, ez az igazság, el van b**zva ez a járulék rendszer úgy, ahogy van...

2016. febr. 5. 19:12
 19/24 anonim ***** válasza:
Sok ember van, aki a sok tanulással is kitörölheti.. Sima szakmunkákkal jobban keresnek, mint más diplomával. Férfiak itt is előnyben.. Magyarország jobban teljesít.. Kevesebb a munkanélküli az országban, ezt hangoztatják mindig, de azt elfelejtik hozzátenni, hogy az ország lakossága annyival csökkent az utóbbi időben, mint kb. Salgótarján lakossága..
2016. febr. 6. 04:50
 20/24 anonim ***** válasza:

biztos vannak olyan ágazatok, ahol ez a tendencia, hogy többet kapsz bejelentés nélkül.

de ezek fizikai munkák.

egy irodai munkával, főleg egy nagy multinál ezt nem lehet megcsinálni.

én több, mint 10 éve dolgozok itt, itt nincs olyan, hogy nem jelentenek be.

a nyugdíj nem érdekel, nem gondolok arra, hogy mi lesz 30 év múlva.

de hogy mi az előnye? fekete munkánál, vagy minimálbéres bejelentésnél, ha elveszíteném az állásom, pár hónapig kapnék olyan összeget, amiből meg tudok élni, nem az lenne, hogy egyik hónapban még dőzsölés, másik hónapban meg éhezés.

minimálbérrel sehol nem vagy hitelképes, ha esetleg venni akarsz egy lakást, vagy belevágnátok a családalapításba. én nem tudom, hol laknék most, ha nem vettem volna 0 ft önerővel egy kis családi házat. (kb a híd alatt)

törlesztem rendesen, tudom vannak, akik szerint a hitel csakis rossz lehet, de van, akinek csak ez az egy lehetősége van. és ugyanennyit kifizetnék havonta egy albérletre, ami soha nem lenne az enyém, ez a ház pedig most is a nevemen van, és 10 év múlva tehermentes lesz.

na ez elég nagy előny, hogy bejelentett munkám legyen.

másik: biztosítás. fizeti utánam a munkáltató.

ha te nem vagy bejelentve, akkor nincs tb-d. vagy fizeted magad után minden hónapban (amit kétlek), vagy az állam megelőlegezi, de ennek nem lesz jó vége. sokan talán még nem tudják, hogy majd évek múlva kapnak egy felszólítást, és fizethetnek százezreket. mert ez nem választható, hogy akarsz-e tb-t vagy sem. be fogják hajtani.

tehát ha évekig feketén melózol, és majd lesz egy bejelentett állásod, akkor egyből úgy indulsz, hogy végrehajtás, letiltás. ha időközben örökölsz, ráterhelik a házra, és elárverezik. nem egy ember járt már így, aki nem gondoskodott a tb-jéről. az ilyeneknek csak gratulálni tudok.

2016. febr. 6. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!