Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nincsen fehér munkahely...

Balazs atilla kérdése:

Miért nincsen fehér munkahely magyarországon? Midenhol bejelentenek minimálbérre és a többit meg zsebbe fizetik!

Figyelt kérdés
kiléptem melohelyemröl találtam melót elsö nap oda mentem aszt monták hogy bejelentenek majd minimálbérre ! és 800 FT orabérem lesz és kézbe majd megkapom ! meg 2 napot dolgoztam semmilyen papir nem készült hogy ott dolgozok eszt lehet igy csinálni ?
2016. febr. 4. 15:53
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
persze otthagytam öket és viszakullogtam régi melohelyemre hogy vegyetek vissza mert nem találok normális helyet , már mind 1 csak érdekel a véleményetek !
2016. febr. 4. 15:55
 2/24 anonim ***** válasza:
66%

Van fehér munkahely, csak nem sok. Általában nem tehetnék meg a magas járulékok miatt, mert akkor vagy nem tudnának létezni ezek a cégek, vagy olyan szintű áremelést kellene, hogy végrehajtsanak, hogy nem maradhatnának versenyképesek a többi "szürkéző" céggel.

Meg persze vannak az abszolút tisztességtelenek is, ahol a legfontosabb dolog a minél magasabb profit bármi áron, de úgy vélem, ez a kisebbik szegmens.

2016. febr. 4. 16:02
 3/24 anonim ***** válasza:
68%
Épp a mai Metro újság címoldalán tündököl nagy betűkkel hogy bajban lesz a nyugdíj egy évtizeden belül. Vagyis a minimálbér után fizetett nyugdíjjárulék kevés. A zsebbe kapott pénzt meg valószínű úgysem halmozzák fel a dolgozók idős napjaikra. Hanem inkább a multiknak adják, hisz elég megnézni a tele tömött bevásárlókocsikat.
2016. febr. 4. 16:04
 4/24 anonim ***** válasza:
81%

"Vagyis a minimálbér után fizetett nyugdíjjárulék kevés."

Gondolkozhattak volna előbb is odafent, mielőtt bedől a rendszer. Nem lehet a munkáltatókat sem a végtelenségig terhelni, mert nem tudnak munkahelyet teremteni ilyen magas járulékokkal, illetve csak kompromisszumok árán, amiknek pedig ez az ára.

Az állam nem tehet úgy, mintha köze sem lenne az egészhez. Minden negatív folyamat az állam lelkén szárad, mivel annak van lehetősége közbeavatkozni még idejében. A gazdasági szereplők egy része addig nyújtózkodik, ameddig a takaró ér, mert nem tud mást tenni, más részük pedig elvből tisztességtelen, ellenük pedig fel kellene lépni.

2016. febr. 4. 16:11
 5/24 A kérdező kommentje:
értem kösz csak .... tele van már 1 napig kerestem idegtöl alig ettem 3 helyen voltam mindenhol a számlára a minimálbért a többit meg a zsebenbe meg hogy az elös honapban nem akarnak bejelenteni ,
2016. febr. 4. 16:12
 6/24 anonim ***** válasza:
56%

aszt monták hogy

Csoda, hogy elvégezted a nyolc általánost...

2016. febr. 4. 16:54
 7/24 anonim válasza:
39%
Jezusom, hogy lehetsz ilyen csoro.
2016. febr. 4. 17:04
 8/24 anonim ***** válasza:
87%

hoho, tedd össze a két kezedet.. nálatok legalább kifizetik. nálunk elvárják a túlórát, és hó végén semmit nem kapsz érte.

Persze, hitegetni azt tudnak!

2016. febr. 4. 17:11
 9/24 anonim ***** válasza:
39%
érdekes, kb a 13. munkahelyemen vagyok az elmúlt 18 évben és eddig mindenhol bejelentettek rendesen...
2016. febr. 4. 17:54
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én dolgozom, ott patyolatfehéren bejelentenek és fizetik mindenki után az összes járulékot, viszont a néhány irodai dolgozót leszámítva senki nem kap minimálbérnél többet se papíron, se ténylegesen.
2016. febr. 4. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!