Miért nem tanultatok tovább?
Szakmunkások, bolti eladók, gyári dolgozók......stb
Akik szegények, kevés pénzért dolgoznak, azok miért nem mentek főiskolára, egyetemre, most sokkal több pénzért dolgozhatnának.
Azért van, mert anyuciék nyomják a gyereket, hogy tanulj, tanulj, mert nem lesz belőled senki. Aztán a gyerek 8. után elmegy gimibe, mondván, hogy utána fősuli. Aztán kiderül, hogy a fősuli nem megy, és abbahagyja. Aztán ott áll, hogy se diploma, se szakma. Én nem is értek egyet ezzel a diploma súlykoló dologgal. Elértékteleníti a diplomát. A jó szakemberek meg csak fogynak. Van olyan ország, ahol elfogytak pl. a szobafestők, ezért a vendégmunkások hülyére keresik magukat. Az ottani diplomások meg mehetnek a mekibe. Ismeritek a viccet nem?
Mit mond a frissen végzett bölcsész a medikusnak?
Dupla sajttal adhatom?
Amikor én voltam tanuló a főiskolára és egyetemre nem lehetett csak úgy bejutni..Oda tudás is kellett..3-4 tanulmányi eredménnyel nem is vettek volna fel egyik egyetemre sem..Akkor még nagy szó volt az,hogy DIPLOMA!
ma akárkit felvesznek,már nem a tudás a lényeg..Ha van pénzed még meg is lehet venni a diplomát...Néha csak nézek,hogy egy 2-3 tanuló aki azt sem tudja mikor volt a világháború egyetemre megy tanulni..
Én szakmunkás végzettséget szereztem.33 évesen estin leérettségiztem kitűnő eredménnyel..(meg is lepődtem mennyire könnyebb volt most tanulni mint régen..) Azért,hogy leérettségiztem félévente 40.000 forintot fizettem..Egyetemre azért nem mennék el,mert 37 évesen már feleslegesnek tartom,és nem hiszem,hogy a diplomámmal jobb életem lenne..
Nem vagyok csóró! Sőt.Külföldön dolgozom,nagyon jó állásom van,és biztos vagyok benne,hogy 3-szor többet keresek mint egy diplomás...
nehogy azt hidd,hogy mindenki akinek nincs diplomája csóró...A barátnőm párja villanyszerelőként dolgozik otthon..Ha csúnyán akarnám kifejezni magam azt mondanám,hogy szarrá keresi magát..Dől a pénz hozzájuk,pedig se neki,se a barátnőmnek nincs diplomája..
Senki sem mondta, hogy nincs szükség diplomás emberre. Persze, hogy kell, de lássuk már be!
Az egyetem ontja magából a tanárokat, közgazdászokat, ügyvédeket. Hova? Vagy úgy gondolod, hogy minden embernek lesz saját külön bejáratú ügyvédje, pénzügyi tanácsadója és magántanára?
Egy 20000 fős kisvárosban, csak a főutcán van 13 azaz13 ügyvédi iroda! És azokat nem is számoltam, akik saját otthonukban viszik az ipart. Minek?
ENNYI szakemberre sincs, egy idő után. átestek a ló túloldalára úgyis. sok irigykedő.
Mire irigykednénk Te szerencsétlen. Főiskolára járok, de én azért, mert a közigazgatásban dolgozom, és nekem megéri, mert már van munkahelyem és több fizetést fogok kapni, ha elvégzem a sulit. De tudod mit oan setét vagy, azt hiszel, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!