Mi van akkor, ha gyes után nem fogadom el a számomra felkínált állást?
Kértem, hogy vegyenek vissza részmunkaidőre, de a munkaadó ebbe nem ment bele, viszont ajánlott 8 órás állást, amit sajnos nem tudok vállalni a gyerek miatt. Ilyenkor hogyan tovább? Nekem kell felmondanom? Vagy a munkaadónak?
Elmondásuk alapján nekem, mert ők tudnának munkát adni, kérjem a szabadság elszámolását, a közös megegyezéssel mondjak fel, felmondási idő nem jár. Én ebbe nem akarok belemenni. Mit tehetek? A felmondási időre járó munkabéremet is szeretném megkapni. Ez lehetséges valahogy?
# 9
Azért jár rosszabbul, mert ő meg akarja kapni a +1 havi bérét úgy, hogy semmit nem csinál érte. És ezt ő úgy értelmezi, hogy rosszabbul jár...
Ez gyönyörű. Akkor kapzsi vagyok. Bevállalom. :)
Mindenkinek kifizetik a ki nem vett szabiját ha elmegy, és mindenkinek jár a felmondási idő is. Épp elég bajom van enélkül is, nem érzem, hogy bicskanyitogató módon adtam volna elő, ha mégis, akkor bocs.
No mindegy. Szépen elmegyek szabira, aztán ha letelt felmondok, majd eldöntik mi lesz a felmondási idővel.
Nincs jobb ötletem.
Ok, átgondolom, köszi!
Utolsó, vidéken élünk, ide jár oviba, nekem nincs kocsim, messze a munkahely, tömegközlekedni kell, átszállással, ami sok idő, és legkésőbb 4 órakor kirakják a gyereket az oviból. Ez van sajnos.Más nem tud érte menni, nekem kell megoldani. Amíg dolgoztam volt kocsim, és többen jártunk, akkor ez nem volt gond.
Ha rendes felmondásra kerül a sor és te megszakítod a munkaviszonyt úgy, hogy nem mész be vagy engedély nélkül lelépsz, még kártérítést is fizetsz, munkaviszony megszakítás miatt, a fizetésed visszatartása mellett...
Legyen eszed!
Apja nincs a gyereknek?
Igen, igazatok van. Rájöttem én is. Csak dühös voltam, mert abban a tévhitben éltem, hogy az jár, és úgy álltam az egészhez, át akarnak verni
Már rájöttem, hogy ezt benéztem, nem nekem van igazam. Kardoskodhatok össze -vissza, meg mehetnék docból táppénzre felmondási idő alatt, de semmi értelme. Úgyis én járok rosszul.
Van apja, de ő este hatig dolgozik, rá ebben nem számíthatok sajnos.
Van ahol egyik szülő viszi és a másik hozza a gyerekeket, így a gyerekeknek nem kell 8-10 órát oviban lenni, meg ugye nem is tudnának ha 16-ig van ovi.
Szóval oké, hogy 18-ig dolgozik a párod, de hányra megy? Elvihetné ő, te pedig keresel olyan munkát ami korán kezdődik, így a 8 óra munka plusz utazás után még időben érsz az oviba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!