Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » GYES alatti felmondás?

GYES alatti felmondás?

Figyelt kérdés

Esetem kicsit kusza, megpróbálom összefoglalni.

2010. augusztus óta vagyok itthon, először táppénz, majd TGYÁS, GYED, majd újabb gyerek, vele fog lejárni januárban a gyes. A volt munkáltatóm cége elvileg megszűnt, gyakorlatilag alvó cég lett, ha engem is sikerül kitenni belőle, elindítják a felszámolását. A főnökömmel nyá róta próbálunk egyezkedni, azt mondta, nem áll az utamba, nyugodtan keressek munkát, mert nem tud visszavenni, lévén, nincs hova. Viszont előtte dolgoztam 7 évet, tehát járna végkielégítés, ha ők mondanának fel, mikor nem tudok hova visszamenni. Ő pedig közös megegyezést akar, azzal a kitétellel, hogy nagyrészt kifizet, részletekben. Mivel nem annyira szerettem volna ezt a verziót, nem erőlködtem a munkaviszony megszűntetéséért, viszont keresgettem másikat, mert ugye az se 1-2 hónap két kisgyerekkel.

Namármost az a helyzet állt elő, hogy felvennének máshova, viszont elsejétől, tehát 2 munkanap van elintézni mindent. Ha nem sikerül, felvesznek mást, bőven van még jelentkező rajtam kívül. A volt főnököm egy hónapja ígérgeti a papírjaimat, most felhívtam a munkaügyest, azt mondta, holnap megbeszéljük.

Kérdésem, hogy mit lenne a legcélszerűbb tennem? Valószínű megvan a közös megegyezéses felmondásom, de azt lehet egy nap alatt lezongorázni úgy, hogy fizikailag 300 km van köztünk? Vagy lehet azonnali hatályú felmondást csinálnom? Olyankor mi jár vagy egyátalán mik a feltétetelei? tudna valaki tanácsot adni, mit lenne érdemes tennem gyorsan? Előre is köszönöm!

2015. nov. 26. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Minek stresszelsz a felmondáson? Lehet egyszerre több munkaviszonyod is.Írd alá a szerződést és kész.
2015. nov. 26. 20:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem én stresszelek, hanem a munkaügyes kollegina... konkrétan majdnem szívrohamot kapott, mikor ezt így meghallotta, le is beszélte a főnököt rólam, mert ha valami ellenőrzést kapnak, meghurcolhatják őket...szóval én aláírnám, de így nem kapok szerződést.
2015. nov. 26. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
munkaügyeshez képest elég hülye a munkajoghoz
2015. nov. 26. 20:39
 4/5 A kérdező kommentje:
lehet :) közszféra, lehet, az a baj, nem vagyok vele tisztában, de mintha ott nem lehetne több munkaviszony egymással párhuzamosan.
2015. nov. 26. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem kell a végkielégítés, akkor mondj fel, és menj a másik helyre. Tértivevényes, ajánlott küldeményként elpostázod a felmondásod, aztán várod a kilépő papírokat, és az elmaradt, de járó juttatásaidat. Ezt közlöd az új céggel, aztán később leadod hozzájuk a papírokat, amikor megkapod őket postán.

Azonnali hatállyal nincs jogod felmondani ebben a szituációban.

Ha gyorsan menni akarsz, akkor a legrövidebb út a közös megegyezés.

7 év után 2 havi távolléti díjnak megfelelő összegű végkielégítés jár, valamint munkáltatói felmondás esetén 45 nap a felmondási időd az MT szerint, ha csak hosszabb időben nem állapodtatok meg írásban a munkaviszony kezdetén.

A munkaügyes nénihez/bácsihoz csak megjegyzésként írnám. Én semmilyen leszámolási papírokat nem kaptam kereken 8 hónapig, pedig én is közszférában helyezkedtem el utána. Elmeséltem, hogy nem rendelkezem semmivel, perben állok a munkáltatóval, majd ha lesz, benyújtom. Nem volt csodálkozás, tudtunk szerződést is kötni úgy, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában lenyilatkoztam, mettől meddig állt fenn a jogviszonyom az előző helyen.

2015. nov. 27. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!