Munkajogi kérdés. Ha GYES-en vagyok, a munkáltató mennyi kedvezményt kap utánam? Bővebben lent.
Jelentkeztem álláshirdetésre, több helyről elküldtek azzal, hogy tartós álláskeresőt akarnak foglalkoztatni, mert utánuk járnak bizonyos kedvezmények. Úgy találtam, hogy GYES-en lévő szülő foglalkoztatásánál ugyanolyan kedvezményeket kap a munkáltató (pl. itt is leírja: [link] ).
Most akkor ez tényleg így van? Mondhatom a munkáltatónak? Egy gyerekem van, 14 hónapos, egyedül nevelem.
Úgy értelmezem, hogy kb. ugyanaz a kategória a kettő, de több szem többet lát... köszi előre is!
Az egyes alkalmazottak után járó kedvezményekkel nyilván a munkaadó is tisztában van, szerintem kicsit erőszakos dolog lenne az orruk alá nyomni a rendeletet, hogy "nézzétek, utánam is jár ám kedvezmény!".
Nem tudhatod, hogy a döntésük hátterében mi áll még - lehet, hogy nem akarnak kisgyerekest felvenni, mert ők általában sokszor betegek, ami sok munkáltatónak gond.
Igen, persze, erőszakos lehet. De egy kisvárosban élek, ahonnan nem tudok elmozdulni, és egyedül nevelem a gyerekemet - muszáj annak lennem, vesztenivalóm meg nincs. Viszont nem akarom lejáratni magam, ha mégsem úgy van, ahogy elgondoltam, ezért tettem fel a kérdést (amire amúgy nem válaszoltál).
Abban pedig egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a munkáltató tisztában van a kedvezményekkel.
itt felsorolja a gyesen lévőket is, mint bértámogatással foglalkoztathatót.
ugyanazon kategórián belül említi, mint a tartós álláskeresőt. sőt, a kérdésben kiírt linken le is írja, hogy mennyi az annyi, ugyanazt írja tartóshoz mint gyeshez is. szocho és bértámogatás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!