Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy fogalmazzam meg, hogy...

Hogy fogalmazzam meg, hogy mégse vállalom a felkínált munkalehetőséget?

Figyelt kérdés

Két helyre jelentkeztem és mindkettőre felvettek. Kéne egy nagyon udvarias, rövid levél, hogy le tudjam mondani az egyiket. Sürgős. Szóval írjátok meg helyettem pls. Az legyen benne, hogy nagyon tetszene az ajánlat, de a másiknál az alap-szakmámhoz kötődő feladat sokkal több lesz, mint náluk és ezért választattam a másikat és nem őket. Szóval az is tetszene egyébként, a fizetés is jó, meg a vállaltuk is tetszik, de a szakmaiságot kevésbé tudnám kihasználni, mint a másiknál.

Tök ciki, hogy odamentem a felvételi elbeszélgetésre, kérték a papírokat, kicsit teszteltek a szakmai rész ismeretével, tipródtam, hogy engem válasszanak, mert látszott, hogy több jelentkező van. Előttem ment el az egyik és utánam is következett egy jelentkező. Erre jön a mail másnap, hogy részükről rendbe van és több is a bér kicsivel, amennyit kértem és kérik a megerősítést. Szerintem többet is gondoltak rólam, mint az elvárásuk, mert amihez én értek, az csak rokon szakmának mondható az ő elvárásaikhoz képest. Kötődik hozzá, de nem ugyan az.

No ezt kéne beleírni 5 sorba szedve. Legyen eleje, közepe vége az irománynak.

2015. nov. 6. 07:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Heee?

Megírod, hogy köszi nem, mert már nem aktuális és ennyi. Vagy gondolod nekik lelki problémát okoz, hogyha valakit nem vesznek fel?

2015. nov. 6. 07:40
 2/31 anonim ***** válasza:
64%

És hová vettek fel?

Portásnak?

Bár neked még az is magas lenne már bocs :)

2015. nov. 6. 07:46
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Drága! Nem kell túl dramatizálni a dolgokat. Írsz egy mondatot, hogy köszönöm, de már nem aktuális. ennyi.. Nem kell magyarázkodnod, és őszintén: senkit ne fog érdekelni a magyarázkodásod.
2015. nov. 6. 08:45
 4/31 anonim ***** válasza:
75%
Megírod nekik, vagy felhívod őket telefonon, hogy ugyanolyan munkakört egy másik helyen, az általuk igértnél jóval többért (és itt mondol egy álom-összeget) ajánlottak fel, és ugye te is pénzből élsz... ha erre még ráigérnek, hogy akkor ők is adnak neked annál másiknál is többet, csak menj hozzájuk.... egy ilyen blöff gyorsan kiugrasztja a nyulat a bokorból, mennyire is kellesz nekik, vagy csak símán tudomásul veszik, hogy ne várjanak.
2015. nov. 6. 09:01
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozni esetleg ne menjek be hétfőn helyetted?

Amúgy hidd le, kutyát nem fog érdekelni, hogy miért nem vállalod a melót náluk. Írj 2 sort, hogy:

T. *kapcsoalttartó neve*!

Köszönöm az ajánlatukat, de időközben X%-al jobb ajánlatot kaptam egy konkurens cégtől, így az önök ajánlatát vissza kell, hogy utasítsam.

köszi puszi,

Tutyimutyi Tibor

2015. nov. 6. 09:22
 6/31 anonim ***** válasza:
66%

Tisztelt olvasó

jó gyakorlás volt az állásinterjú ennek vagy nem ennek hála felvettek a céghez ahova menni akartam .

Üdv köszi mégegyszer

Amúgy komyan csak annyit hogy elnézést a kellemetlenségekért de felajánlottak egy munkát ahol jobban szakterületen belül dolgozhatok

Köszönöm a lehetőséget

Tisztelettel xy

2015. nov. 6. 09:31
 7/31 A kérdező kommentje:

Jó de írjátok meg!

Ők behívtak, fogadtak és nem rossz pálya egyébként. Ennyit megérdemelnek minimum.

És ki tudja, lehet ha rosszul választottam, akkor visszamennék. Nagyon korrektek voltak és szimpatikus volt az interjú. Az a bajom, hogy a szakmai része a munkának, csak hasonló az én szakmámmal.

2015. nov. 6. 09:32
 8/31 A kérdező kommentje:

nem portásnak, és a portások se olyanok már, ami a te fejedben van.

nem kell lenézni másokat, cikizni, cukkolni. Nem tudod ki vagyok, és azt se mennyi pénzem van például, hogy szegény vagyok-e hozzád képest vagy fordítva. Ami egyébként elég korrekt mérőeszköz, hogy meg lehessen állapítani, kinek hosszabb a farka. többre mész, ha ezt a stílust elhagyod

2015. nov. 6. 09:38
 9/31 A kérdező kommentje:

ma 09:31

no, ez jó. kaptál zöldet. ilyet írjatok még

2015. nov. 6. 09:40
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell túllihegni.

Tisztelt XY!

Köszönöm a felkínált lehetőséget, de sajnos mégsem tudom a munkát elvállalni. Az okozott esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérem!

Üdvözlettel:

xyzzs

2015. nov. 6. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!