Hogy fogalmazzam meg, hogy mégse vállalom a felkínált munkalehetőséget?
Két helyre jelentkeztem és mindkettőre felvettek. Kéne egy nagyon udvarias, rövid levél, hogy le tudjam mondani az egyiket. Sürgős. Szóval írjátok meg helyettem pls. Az legyen benne, hogy nagyon tetszene az ajánlat, de a másiknál az alap-szakmámhoz kötődő feladat sokkal több lesz, mint náluk és ezért választattam a másikat és nem őket. Szóval az is tetszene egyébként, a fizetés is jó, meg a vállaltuk is tetszik, de a szakmaiságot kevésbé tudnám kihasználni, mint a másiknál.
Tök ciki, hogy odamentem a felvételi elbeszélgetésre, kérték a papírokat, kicsit teszteltek a szakmai rész ismeretével, tipródtam, hogy engem válasszanak, mert látszott, hogy több jelentkező van. Előttem ment el az egyik és utánam is következett egy jelentkező. Erre jön a mail másnap, hogy részükről rendbe van és több is a bér kicsivel, amennyit kértem és kérik a megerősítést. Szerintem többet is gondoltak rólam, mint az elvárásuk, mert amihez én értek, az csak rokon szakmának mondható az ő elvárásaikhoz képest. Kötődik hozzá, de nem ugyan az.
No ezt kéne beleírni 5 sorba szedve. Legyen eleje, közepe vége az irománynak.
EZ JÓ?
Kedves HR Helga!
Elnézést a kellemetlenségekért, de úgy döntöttem, hogy ajánlatunk elfogadásáról elállok. Kaptam egy lehetőséget, - másik munkát, ahol teljes egészében a szakterületen belül dolgozhatok.
Köszönöm, hogy fogadtak.
Tisztelt ....
Köszönöm a lehetőséget hogy maguknál dolgozhatnék , nagyon szimpatikus munkahelynek tünt és szívesen beállnék dolgozni de az a helyzet állt elő hogy időközben felkínáltak egy másik állást amelynél jobban a szakterürelembe illik a feladat és a karrierem fejlődésd miatt úgy érzem hogy ezt a munkát kell vállalnom .
Még egyszer köszönöm és elnézést a kellemetlenségekért.
Tisztelettel xy
Esetleg így:
Köszönöm a lehetőséget /vessző/ hogy maguknál dolgozhatnék, nagyon szimpatikus munkahelynek tünt /tŰnt/ és szívesen beállnék dolgozni /vessző/ de az a helyzet állt elő /vessző/ hogy időközben felkínáltak egy másik állást amelynél jobban a szakterürelembe /szakterületembe/ illik a feladat és a karrierem fejlődésd /fejlődése/ miatt úgy érzem /vessző/ hogy ezt a munkát kell vállalnom .
Még egyszer köszönöm és elnézést a kellemetlenségekért.
De mivel ez a mondatszerkesztés a magyar nyelv gyalázása, sokkal inkább így:
Tisztelt *Hr-es kolléga neve*!
Köszönöm a felajánlott lehetőséget, ám annak ellenére, hogy a felajánlott pozíció és a cég profilja is szimpatikus számomra vissza kell, hogy utasítsam. Időközben egy számomra előnyösebb szakmai fejlődést biztosító pozícióra kaptam ajánlatot és úgy érzem karrierem szakmai fejlődése miatt a konkurens ajánlatot kell elfogadnom.
Ismételten köszönöm a lehetőséget és elnézését kérem az esetlegesen okozott kellemetlenségekért.
Tisztelettel:
Tutyimutyi Tibor
Tisztelt tutyimutyi tibor ez tényleg szépen van megfogalmazva de nyilván nem az számított hogy nyelvtanilag helyes legyen úgy is átkell fogalmazni vagy írhatsz is egy költeményt.
De a legjobb az lenne ha rímmelne amit írnál
"nyilván nem az számított hogy nyelvtanilag helyes"
MINDIG számít, hogy nyelvtanilag helyes legyen valami. Még a hűtőre kiírt emlékeztető cetlin is!
A műveletlenség mércéje, ha valaki hibás irományt ad ki a keze alól.
Buta hozzáállás, nem csak akkor kell helyesen beszélni és írni az ANYANYELVEDEN, amikor a helyzet megkívánja.
Már bocsánat, de érdekes, én soha nem is tudok hibásan írni és fogalmazni, mert alapból jön magától szerintem, aki tud normálisan beszélni-írni. Persze ehhez lehet hozzájárult az a több ezer könyv, amit így 23 éves koromra elolvastam, a sok olvasás nagyon jól fejleszti a helyesírást és a fogalmazási képességet!
De ez most egy elég off válasz lett, de muszáj volt megírnom. Grammar nazi vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!