Hogy fogalmazzam meg, hogy mégse vállalom a felkínált munkalehetőséget?
Két helyre jelentkeztem és mindkettőre felvettek. Kéne egy nagyon udvarias, rövid levél, hogy le tudjam mondani az egyiket. Sürgős. Szóval írjátok meg helyettem pls. Az legyen benne, hogy nagyon tetszene az ajánlat, de a másiknál az alap-szakmámhoz kötődő feladat sokkal több lesz, mint náluk és ezért választattam a másikat és nem őket. Szóval az is tetszene egyébként, a fizetés is jó, meg a vállaltuk is tetszik, de a szakmaiságot kevésbé tudnám kihasználni, mint a másiknál.
Tök ciki, hogy odamentem a felvételi elbeszélgetésre, kérték a papírokat, kicsit teszteltek a szakmai rész ismeretével, tipródtam, hogy engem válasszanak, mert látszott, hogy több jelentkező van. Előttem ment el az egyik és utánam is következett egy jelentkező. Erre jön a mail másnap, hogy részükről rendbe van és több is a bér kicsivel, amennyit kértem és kérik a megerősítést. Szerintem többet is gondoltak rólam, mint az elvárásuk, mert amihez én értek, az csak rokon szakmának mondható az ő elvárásaikhoz képest. Kötődik hozzá, de nem ugyan az.
No ezt kéne beleírni 5 sorba szedve. Legyen eleje, közepe vége az irománynak.
Oké nem olvastam újra amit írtam de néha jobban kitudsz fejezni valamit ha amit akarsz mondani kisebb egység mint egy szó
Hangulatot jobvan átlehet adni néha ha nem kockákból êpítkezel hanem amorf formákat is használsz
Szerintem ne magyarázkodj, mert csak egyre rosszabb lesz...
Tanulj meg írni az ANYANYELVEDEN BECSÜLETTEL!
"Ők behívtak, fogadtak és nem rossz pálya egyébként. Ennyit megérdemelnek minimum. "
Megérdemelnének, TŐLED.
TE megérdemled tőlünk, hogy megírjuk NEKED? Te mit tettél értünk?
""""""""Te mit tettél értünk?""""""""
Nem vagy te mással egy csapatban és én se vagyok egyedüli személy, a csapaton kívüli személy. Nincs olyan, hogy TE és MI.
Csak a magad nevében nyilatkozhatsz irányomban és kérdezhetsz tőlem! A kérdésem, kérésem feltehetem úgy, hogy többekhez intézem, mindenkihez, aki elolvassa. A válaszok, kizárólagosan az egyéné, szabadon eldöngeti önmaga, ehhez senki engedélye nem kell, főleg a tiéd nem.
Ez olyan, mintha én az utcán koldulnék és te részesedést kérnél a bevételemből.
Nem, nem olyan.
Te szeretnél úgy adni valamit valakinek (a munkáltatónak, aki megérdemli), hogy igazából nem te akarod adni, hanem mástól kéred, hogy adja oda.
Mintha valaki az utcán kéregetne, és te nekünk szólnál, hogy adjunk az illetőnek pénzt (mert te nem akarsz).
Érted az analógiát? Amit megérdemelne a munkáltató, azt tőled érdemelné meg, nem tőlünk. Te viszont nem érdemelnéd meg tőlünk (nem tettél semmi olyat, amit a munkáltató tett érted).
Értem az analógiát persze, nem nehéz megérteni.
"Mintha valaki az utcán kéregetne, és te nekünk szólnál, hogy adjunk az illetőnek pénzt (mert te nem akarsz).''''
Csakhogy ebben az analógiában, amit írtál, pont olyan kegyes, jószívű és együtt-érző stb. lennék, mindkét esetben, ha én magam adnám a koldusnak a pénzt vagy ha valaki más adná az én unszolásom hatására. Továbbá az is nyilvánvaló, hogyha látnám azt, hogy senki se ad a koldusnak az unszolásom ellenére sem, akkor bizonyosan adnék a saját pénzemből.
A levél, amit írtak itt az én kérésemre és azt felhasználva továbbküldtem a munkát felkínáló vállalatnak, mintha én fogalmaztam volna, pont olyan, mintha saját magam írtam volna, akkor is, ha adott esetben silányabb fogalmazásban tudtam volna megtenni. Olyan értelemben azonos, hogy mindkettőnél korrekt vagyok és megbízható, szavahihető stb. ember. Uis ebben az esetben a visszajelzés számít és a tiszta beszéd, a gyors őszinte válasz és a tisztelet. Így vagy úgy, de megkapják tőlem és akkor is megkapták volna, ha nincs segítség tőletek.
tettem volna. annyira udvarias, és korrekt, mintha nem kértem volna ilyet, hanem saját magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!