*SÜRGŐS* Azonnali hatályú felmondás munkavállalóként?! *SÜRGŐS*
Valahogy el kell érnem hogy hamar megszabaduljak a munkahelyemről! 14 éve dolgozok ott, a felmondási idő tehát akár 50 nap is lehet, nekem azonban legkésőbb január 10.-ig el kéne jönnöm hogy tudjak egy másik cég 1 hetes képzésére menni.
Ezért gondoltam az azonnali hatályú felmondásra. 7 órára vagyok beírva, de nem ritka az sem hogy 9 órát kell bent lennem, ez csak elég ok nem? Túlórát egy forintot nem fizetnek, meg még van egy pár dolog amivel tudnék indokolni. Már csak az a kérdés ezt hogy bizonyítsam a munkáltatóval szemben? Kollégák igazolják? (hát ők nem akarnak eljönni, minek beszélnének a főnök ellen?) Valami tipp, ötlet hogy mit tegyek most?
Miért nem olyan egyszerű? Van valami buktató ami felett átsiklottam?
Meg ez a főnök jóindulata dolog... Nem rossz a viszonyunk így a melóhelyen, de nem is olyan jó. Nem önfényezésből mondom de az egyik legjobb dolgozó vagyok, aztán szerintem megszívatna és kitöltetné az 50 napot :/
Miért nincs jogalapom? A ki nem fizetett túlóra, és az hogy sokszor nem is a munkakörömben dolgozom nem elég rá?
A felmondási idő csak a munkavállaló javára növekszik a ledolgozott évek számával, vagyis ha a munkavállaló mond fel, akkor továbbra is 30 nap.
Azonnali hatályú felmondást eléggé meg lehet szívni. A túlóra dolog még jó is lenne, ha
- lenne valami jelenléti, amin szerepelnek a túlórák, de a bérjegyzéken meg nem,
- azt is bizonyítani kell, hogy szándékos volt a dolog, vagyis célszerű, ha tudod igazolni, hogy felhívtad a munkáltató figyelmét a törvénytelenségre.
Az, hogy kollégák mit mondanak, mit nem, hát... Abban biztos lehetsz, hogy nem fognak a bíróságon ilyet elmondani, ha eddig is mosolyogva tűrték a dolgot.
Sajnos jelenlét sincs, az 14 év alatt pedig volt rá példa hogy páran hangot adtunk a véleményünknek de abból a társaságból csak én maradtam itt.
Akkor nagyon úgy fest ezt csúnyán bebukom.
Mondj fel azonnal, szard le.
Ne legyetek már ilyen gyáva kiskutyák.
Engem mikor kirúgtak, 14 napig dolgoztatni akartak még, felmondási idő címmel futva.
A képükbe röhögtem és kisétáltam.
Nem volt semmilyen "retorzió".
Mit féltek ennyire? Kizsákmányolt munkásként úgyse tudsz büntetést fizetni....nem fognak börtönbe zárni érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!