Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » *SÜRGŐS* Azonnali hatályú...

*SÜRGŐS* Azonnali hatályú felmondás munkavállalóként?! *SÜRGŐS*

Figyelt kérdés

Valahogy el kell érnem hogy hamar megszabaduljak a munkahelyemről! 14 éve dolgozok ott, a felmondási idő tehát akár 50 nap is lehet, nekem azonban legkésőbb január 10.-ig el kéne jönnöm hogy tudjak egy másik cég 1 hetes képzésére menni.

Ezért gondoltam az azonnali hatályú felmondásra. 7 órára vagyok beírva, de nem ritka az sem hogy 9 órát kell bent lennem, ez csak elég ok nem? Túlórát egy forintot nem fizetnek, meg még van egy pár dolog amivel tudnék indokolni. Már csak az a kérdés ezt hogy bizonyítsam a munkáltatóval szemben? Kollégák igazolják? (hát ők nem akarnak eljönni, minek beszélnének a főnök ellen?) Valami tipp, ötlet hogy mit tegyek most?

2016. jan. 4. 19:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%
Nem mondtad a másik cégnél, hogy van felmondási időd? Tartsanak utána képzést. Ha kellesz nekik, nem lehet gond...
2016. jan. 4. 19:55
 2/27 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, mert több jelentkező is van, tehát ha én nem tudok menni akkor keresnek mást, mert most nyitnak ezért nekik is sürgős.
2016. jan. 4. 20:00
 3/27 A kérdező kommentje:
Meg 5 fő megy képzésre, tehát rajtam kívül négyen, így megint nem tudják halasztani a képzést.
2016. jan. 4. 20:04
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak a mostani főnököd jóindulatán múlik minden. Ez az azonnali felmondás nem olyan egyszerű ám.
2016. jan. 4. 20:10
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
nincs jogalapod aznnalira
2016. jan. 4. 20:11
 6/27 A kérdező kommentje:

Miért nem olyan egyszerű? Van valami buktató ami felett átsiklottam?

Meg ez a főnök jóindulata dolog... Nem rossz a viszonyunk így a melóhelyen, de nem is olyan jó. Nem önfényezésből mondom de az egyik legjobb dolgozó vagyok, aztán szerintem megszívatna és kitöltetné az 50 napot :/

Miért nincs jogalapom? A ki nem fizetett túlóra, és az hogy sokszor nem is a munkakörömben dolgozom nem elég rá?

2016. jan. 4. 20:17
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

A felmondási idő csak a munkavállaló javára növekszik a ledolgozott évek számával, vagyis ha a munkavállaló mond fel, akkor továbbra is 30 nap.

Azonnali hatályú felmondást eléggé meg lehet szívni. A túlóra dolog még jó is lenne, ha

- lenne valami jelenléti, amin szerepelnek a túlórák, de a bérjegyzéken meg nem,

- azt is bizonyítani kell, hogy szándékos volt a dolog, vagyis célszerű, ha tudod igazolni, hogy felhívtad a munkáltató figyelmét a törvénytelenségre.

Az, hogy kollégák mit mondanak, mit nem, hát... Abban biztos lehetsz, hogy nem fognak a bíróságon ilyet elmondani, ha eddig is mosolyogva tűrték a dolgot.

2016. jan. 4. 20:21
 8/27 A kérdező kommentje:

Sajnos jelenlét sincs, az 14 év alatt pedig volt rá példa hogy páran hangot adtunk a véleményünknek de abból a társaságból csak én maradtam itt.

Akkor nagyon úgy fest ezt csúnyán bebukom.

2016. jan. 4. 20:24
 9/27 anonim válasza:
52%

Mondj fel azonnal, szard le.

Ne legyetek már ilyen gyáva kiskutyák.

Engem mikor kirúgtak, 14 napig dolgoztatni akartak még, felmondási idő címmel futva.

A képükbe röhögtem és kisétáltam.

Nem volt semmilyen "retorzió".

Mit féltek ennyire? Kizsákmányolt munkásként úgyse tudsz büntetést fizetni....nem fognak börtönbe zárni érte...

2016. jan. 4. 20:34
 10/27 A kérdező kommentje:
Erre nem tudok mit mondani :/ Holnap rákérdezek hogy mennyi lenne az annyi aztán vagy bejön vagy nem...
2016. jan. 4. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!