Azonnali hatályú felmondásnál mi a módja a tb fizetésnek és igazolásának?
Üdv!
Dec. 28-val szeretnék felmondani azonnali hatállyal jelenlegi munkahelyemen, viszont január 1-vel már munkajogviszonyban állnék. A lényeg, hogy 29-30-31-re így nekem kéne kifizetnem a tb-t, amivel nincs gond, csak nem tudom ennek a menetét. Légyszi segítsetek a következőkben:
Úgy tudom, hogy ezt a NAV-nál kell ezt megtenni, viszont azt nem tudom, hogy az úgy működik-e hogy 29-én bemegyek és előre kifizetem 31-ig?
Ha kifizetem, akkor kapok-e róla igazolást? ( új munáltató kéri)
Illetve, ha már hivatalosan is meg lesz az új munkahely, akkor automatikussá válik a dolog és nem kell bejelentenem a NAV felé, hogy most már a munkáltató fizeti utánam? Vagy még emiatt is be kell majd mennem?
A munkaviszonyod megszűnése után még 45 napig (ha ettől kevesebb ideig állt fenn a munkaviszonyod, akkor annyi napig amennyi a mv-d volt) még van tb-d.
"A lényeg, hogy 29-30-31-re így nekem kéne kifizetnem a tb-t":
nem kell
"az úgy működik-e hogy 29-én bemegyek és előre kifizetem 31-ig?"
Utólag kell(ene) fizetni
"Ha kifizetem, akkor kapok-e róla igazolást? ( új munáltató kéri)"
Nem kapsz róla igazolást és a munkáltató nem is kérhet ilyen igazolást (nincs rá szüksége és semmi köze sincs hozzá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!